Co je to packet bitstream?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bramborkax 28. 1. 2006 22:31

Zdar, mám tento (teď už vyřešený) problém:
koupil jsem is přehrávač H&B 3255 a u některých filmů mi v některých scénách jemně pocukává obraz. Je to takzvaným "packet bitstreamem" Dá se to jednoduše spravit programem MPEG4 modifier (záležitost jednoho zatržítka). V hodně článcích se píše, že většina stolních DVD přehrávačů tento packet bitstream nepodporuje, všichni se tváří, že je to všechno jasné, ale nikde se nepíše, CO TO VLASTNĚ JE!!! Může mi někdo napsat stručnou, jasnou a pochopitelnou odpověď? Díky
bramborkax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 28. 1. 2006 22:56

Jednotlivy snimky se neulozej v poradi v jakym jsou prehravany, ale v jakym se budou dekomprimovat. Diky tomu je dosazeno plynulejsi prehravani - ovsem jen v pripade, ze to podporuje prehravac.
Wikan
Junior

Odeslat příspěvekod KillerZero 9. 2. 2006 21:11

No jde o to, že MPEG (všechny mpeg formáty, nejen čtařka) využívá při kompresi podobnosti snímků. Ale nejde to postupně, že by se uložil 1 snímek, potom u druhýho rozdíly oporti prvnímu a u třetího oproti druhýmu, ale jde to napřeskáčku. Je 1. snímek, podle něho se zakóduje 4. snímek a podle těchhle dvou se zakóduje 2. a 3. snímek. podle 4. 7. a podle 4.a 7. 5.a 6. a tak dál Jenže problém je, že snímky v potřebným pořadí avi neumí. Buď se to řeší tak, že se zapisujou a načítají se spožděním dvou snímků, nebo (to je právě ten packed bitstream) že se první a čtvrtej snímek uloží do prvního snímku, a do čtvrtýho sedmej. Vlastně se tim obchází omezení zastaralýho formátu avi, do kterýho se standartním způsobem MPEG video nahrát nedá.
Snad se mi to povedlo napsat srozumitelně, kdybys něčemu nerozuměl tak řekni, zkusim to napsat jinak.
KillerZero
Mírně pokročilý