DVD rekordér - má smysl HDD?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod rorda 20. 2. 2006 09:11

Všichni tady mluvíte o nahrávání v analog. kvalitě. Co takhle set-top-box s HDD, aby si člověk mohl nahrávat v kvalitě digitální ... ;)
rorda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slamka 20. 2. 2006 09:22

radon píše:- DVD rekordér je vyhovující pro uživatele, kteřým vyhovuje způsob práce s klasickým videorekordérem (tohle médium=jeden film) a nahrávají málo (často starší generace nebo netechnicky založ. uživatel) /quote]
Sorry, ale ja sa považujem za technicky založeného a náročného užívateľa, no proste mi to bohate stačí bez HDD na tie dve-tri nahrávky týždenne... Viac zaujímavého v tej telke aj tak nejde..

aquote="radon"]Osobně bych bral dvoutunerový kombinovaný analog/digitál HDD rekordér s LAN připojením a vypalovačku bych v tom už vůbec nepotřeboval, spíš čtečku karet do foťáku :-)"/quote]

Keď "trtkáš" bankárovu dcéru, kúp si.. :D
Ja pozerám trošku aj na pomer cena/kvalita/trvácnosť. Preto neinvestujem napríklad do Sencoru s HDD (prečítaj si to 23 stránkové fúrum a pochopís prečo), ale radšej do kvalitného rekordéru bez HDD. A mám po takých starostiach ako píšu na tých 23 stránkach...
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mepp 20. 2. 2006 09:33

Asi tak.. to je jako s notesem kdyz tady obcas ctu fora o nich, tak mi bezmala prijde ze pro 90procent uzivatelu je notebook levnejsi nez 35tis naprostej *****, ale ruku na srdce kolikrat clovek ten vykon vyuzije respektive kdy se mu vydela na sebe, mimo programatorum a grafikum asi nikomu.. A nakonec to dopada tak ze clovek v praci dostane nejakou smecku po sdedenou po sluzebne starsich kolezich a zjisti ze mu staci :-] A to same je timto hdd dvd nabizi urcite vice, ale v tv toho fakt moc nedavaji aby se dnes vyplatilo investovat nepomerne vyssi castku oproti dvd recorderum. A koukat programove jen na ty top veci ktere se nahraji v noci? No zkuste doma vysvetlit manzelce ze dnes bude film a ze na ty Rodina Pouta {ci jiny *****} uvidi zitra vzdyt budou vlastne nahrane a proto preci nebude hlidat hodinky :-]
Podporuji obrázky a komunitní sítě...
mepp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radon 20. 2. 2006 10:53

to s těmi Rodinnými pouty je dobrý příklad, tuhle variantu jsem jaksi nedomyslel :-)
Ale obecně, to že je dnes mezi DVD a HDD přehrávači takový velký rozdíl v ceně neznamená, že to tak bude pořád. Vždyť mezi cenou DVD mechaniky a 120GB HDD je rozdíl jen cca 1000,-Kč. Bohužel teď je takové blbé období (přechod z analogového vysílání).
Takže kdo nechce čekat, tak pro něj asi levný DVD rekordér s analogovým tunerem opravdu vychází jako nejlepší řešení.
No já budu nadále pokukovat po něčem jako je http://www.dvb-t.cz/detail.php?sid=43f9 ... pftr1000dr nebo ještě lépe http://www.dvb-t.cz/detail.php?sid=43f9 ... d=sim740av
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aition 20. 2. 2006 11:11

Podle mě se tato debata odklonila od původního dotazu - v podstatě je pouze na každým z nás co a za kolik si domů přinese. Můžeme akorát dávat doporučení jak jsme s něčím spokojeni či nespokojeni. Podle mého názoru je nás málo těch, kteří by měli doma rekordér s a bez HDD a mohli porovnávat rozdíl. Tím nechci říct, že pár takových bude. A těžko budu říkat, jak je výhodné mít doma rekordér bez HDD když mám verzi s diskem a obráceně.
aition
Junior

Odeslat příspěvekod tark 20. 2. 2006 17:19

Tak jo, řeknu to takhle - smysl URČITĚ MÁ!

Proč? Vezmu to ze svýho pohledu. Když jsem měl doma jen video, tak to většinou dopadlo tak, že jsem chtěl něco nahrát, protože to za 5min. začínalo a neměl jsem KAM, páč vždycky jak jsem si koupil třeba pět kazet, tak za nějakou dobu bylo místo pryč (navíc kazety jsou drahý jak !$%^&*, placka (DVD média Sony) stojí 11Kč...).

Takhle jen zapnu DVD(HDD) rekordér, zmáčknu Record a potom Record stop. Odjíždím na nějakou dobu a v TV jsou zajímavé pořady? Není problém, nakóduju a neřeším, po příjezdu vypálím.

Navíc vystřihování reklam je úplně v pohodě, při troše cviku to zvládne i nezkušený uživatel (největší problém je s odhadem správnýho momentu).

Největší výhoda HDD je, že tu placku můžu editovat ještě před vypálením. Reklamy vystřihnu za pár minut, odstraním z filmu půl hodiny reklam (běžná praxe, TV Nova, třeba Gladiátor!) a smahnu. Nemusím ani snižovat kvalitu... :-)

Nahrávám v kvalitě LSP, při které se na DVD vleze 2,5h (skoro nerozeznatelné od SP, LP už je k ničemu). Jen dodám, že mám SONY HX710 (160GB disk). Paráda. Já bych neměnil za obyč.
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tark 20. 2. 2006 17:20

Jinak dodám, že kdybych měl filmy tahat na PC a tam editovat, tak by mě asi trefilo ;)
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomko 20. 2. 2006 18:02

Já nahrávám na LP a pak dávám 2 filmy na 1DVD (rekóduje se to z LP a je to lepší než SP i když na běžný TV jsem rozdíl nepoznal, na kompu někdy jo), mám Panasonic EH-60. Film má bez reklam typicky 1:20-1:30...
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slamka 21. 2. 2006 08:37

To Tark:
Keby si mal tahať filmy do PC a editovať to tam, asi by Ťa trafilo.. Asi aj mňa keby som to mal robiť v nejakom zložitom programe, no mám jeden skvelý program, VirtualDubMod, kde toto všetko urobíš čmahom ruky a zakódujem to rovno do DivX-u alebo Xvid-u (podľa chuti).. Tým pádom aj zmenším objem filmu z 4GB na 700MB a na jedno DVD sa mi zmestí 5-6 filmov.....
Strihanie trvá cca 5min., kódovanie asi 2 hodiny. Zväčša kódovanie nechám bežať v práci keď odtiaľ odchádzam a po kódovaní dám vypnúť PC. Ráno prídem a film je hotový... (lepšie povedané koncerty, ešte som film nekódoval, v TV nechodia filmy čo by stáli za trvalé uloženie)
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlado4 21. 2. 2006 17:04

No, páni a dámy,

otázka bola, či má HDD zmysel. Odpoveď, že nie je asi taká akože, či má auto zmysel s odpoveďou, že nie. Veď odviezť sa dá aj na motorke, má nižšiu spotrebu atď.
Samozrejme, ak sa niekto uskromní, je to jeho vec (že p. Slamka), ale ja som prešiel z VHS preto, aby som sa zbavil jeho nedostatkov. A to mi v plnej miere umožní len HDD:
1. nahrám čokoľvek kedykoľvek a nemusím hľadať voľné miesto
2. keď ukladám syna spať a práve začína film, nič to. Zapnem nahrávanie a TimeShiftom si film pozriem od začiatku s posunom napr. 20 minút (a ešte ušetrím, lebo preskočením reklamy sa priblížim reálnemu času konca)
3. Nemusím si nič ceruzkou zapisovať. Jednoducho sa pozriem do zoznamu nahraných vecí a vyberiem si reláciu, ktorú chcem (vrátane jej názvu)
4. Nahrávam pre dcéru film, ale ja si chcem pozrieť iný, ktorý som si nahral predvčerom? Nevadí. Nahrávam a pozerám súčasne.

Zdá sa vám, že to za ten HDD nestojí? Tak si ho nekúpte a obmedzujte sa ďalej. Ja by som bez HDD ani "neopľul".
A BTW normálny HDD/DVD rekordér stojí dnes menej ako pred 10-mi rokmi VHS (to, že len DVD rekordér je za facku, to je iná vec, ale len to zohľadňuje ten rozdiel v užitnej hodnote - ako som naznačil v úvode príkladom: auto-motorka)
vlado4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tark 21. 2. 2006 18:01

Slamka píše:To Tark:
Keby si mal tahať filmy do PC a editovať to tam, asi by Ťa trafilo.. Asi aj mňa keby som to mal robiť v nejakom zložitom programe, no mám jeden skvelý program, VirtualDubMod, kde toto všetko urobíš čmahom ruky a zakódujem to rovno do DivX-u alebo Xvid-u (podľa chuti).. Tým pádom aj zmenším objem filmu z 4GB na 700MB a na jedno DVD sa mi zmestí 5-6 filmov.....
Strihanie trvá cca 5min., kódovanie asi 2 hodiny. Zväčša kódovanie nechám bežať v práci keď odtiaľ odchádzam a po kódovaní dám vypnúť PC. Ráno prídem a film je hotový... (lepšie povedané koncerty, ešte som film nekódoval, v TV nechodia filmy čo by stáli za trvalé uloženie)c/quote]

Toto pro mě zatím není, nemám DVD podporující Divx/Xvid ;-) Navíc tu mám jediný počítač, což je notebook, který mám ve stejné místnosti jak spím, takže bych řvoucí větrák taky nepřežil. Nicméně uznávám, sbírka DVD se pořádně zvětšuje. Mám DVD/HDD rekordér tak 3 měs. a už mám tak 40-50DVD :-D
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slamka 22. 2. 2006 09:00

2 Tark:
To by som vážne rád vedel čo napaluješ na tých 40-50 DVD... Veď v tej TV nič kvalitného na odloženie nejde!!!

2 Vlado4:
Áno, presne, uskromnil som sa. Nepoužívam DVD rekordér denne 4 hodiny, vložiť jedno DVD za dva dni mi nerobí problém.. Ako som hovoril, bežný pracujúci smrteľník, ktorý si môže pustiť jeden film za večer, podľa mňa nepotrebuje HDD.. Samozrejme, s prihliadnutím na cenu rekordéru s HDD..
Ako som spomínal, som náročný na kvalitu, nekúpim si rekordér Sencor len preto že má HDD a dávať 25 litrov za kvalitný rekordér s HDD je na mňa trošku príliš. Ak zarábaš 50.000,- mesačne prosím, ale ak nie, stačí mi rekordér bez HDD. Mám rekordér ktorý podporuje prehrávanie DivX aj Xvid, no čo som pozeral, máloktorý iný to podporuje. Nechcem si ešte prikupovávať - ako niektorí ľudia radia - ďalší "šunkový" prehrávač za 2.000,- čo prehrá aj kolečko z alobalu....... Takto mám všetko v jednom. Rekordér aj prehrávač DivX a Xvid s plnou podporou diakritiky...
Ty si ďalší zarytý zástanca rekordérov s HDD, no ako hovorím, človek si musí sám vybrať. Tebe vyhovuje HDD, mňe vyhovuje bez HDD s prehrávaním DivX-ov a Xvid-ov.. Radšej svoj voľný čas venujem inému ako pozeraniu telky (podľa toho čo niektorí píšete nerobíte nič iného len sedíte pred telkou a pozeráte tých 50 filmov čo ste si už nahrali na HDD), no zároveň si občas niečo chcem pozrieť a nemôžem, tak si to nahrám.. Na to mi bohate slúži rekordér bez HDD a verím tomu, že sa nájde kvantum ďalších rovnako spokojných užívateľov ako som ja....

PS: Pre TV manikov vrele odporúčam rekordér s HDD!!!
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek II 22. 2. 2006 09:16

DVD rekordér bez HDD je oproti videu výrazný krok späť, lebo na video sa mi na 300 kazetu vlezie 10 hodín záznamu v pozeratelnej LP kvalite. Ideálne, ak idem na dovolenku či služobku. Preto dvd jedine s HDD. Stačí, aby išli 2 dlhšie filmy ktoré chcem vidieť, prípadne nejaké dokumenty k tomu a bez HDD by som bol v keli.
Nikdy som nič nedokončil, teraz ale
Radek II
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomko 22. 2. 2006 09:21

..no 10h v LP kvalitě - na to se podíváš tak 2-4x, pak se vytahá páska. Vím o čem píšu, dcera si takhle zničila pár kazet s pohádkama z televize, protože je točila od rána do večera - a to jsem kupoval jen 240 - BASFky - ty co vyhrávaly testy Stereo&Video tj. předpokládal jsem, že to nebudou šmejdy... HDD v DVD rekordéru určitě smysl má, už kvůli tomu, že kapacita je o moc větší, než běžné kazety/DVD. Střih je taky fajn, rozhodně doporučuju.
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek II 22. 2. 2006 09:36

nemám s tým problémy, aktuálnu kazetu mám vo videu asi pol roka a nahrávam na ňu každé dva týždne keď idem na služobku. dvd rekordér si kúpim jedine s hdd a s druhým dvb-t tunerom, taký som ale ešte nenašiel.
Nikdy som nič nedokončil, teraz ale
Radek II
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka