DVD rekordér - má smysl HDD?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Slamka 23. 2. 2006 10:52

2 vlado4: Áno, to máš pravdu, skrýva, ale keď som uvažoval o kúpe len prehrávača, na pozeranie stiahnutých filmov z netu, rozhodol som sa o krok vpred a za rozumnú cenu kúpiť aj rekordér, že keby náhodou som niečo chcel trvalo uložiť. Nevidím zmysel v ukladaní filmov, veď stačí pozrieť raz. Skôr dokumentárne filmy a ako som hovoril koncerty.
Z dôvodu prehrávania tých stiahnutých filmov vznikly požiadavky na DivX a Xvid a diakritiku, kvalitu výrobku považujem za samozrejmosť, nechcem zažívať to čo niektorí s tým Sencorom..

Kúpil som LG DR 7500 a som nadmieru spokojný. Primeraná cena/kvalita a spĺňa všetky moje požiadavky. Zvažoval som Oravu/Philips ale každý mal svoje muchy, jednu podmienku nespĺňal (buď Xvid alebo diakritiku, alebo obe dokopy). Nakoniec som objavil tento rekodér a splnil všetky moje požiadavky a funguje mi skvele a som s ním nadmieru spokojný...
Vo všeobecnosti - rekordéry s podporou DivX a Xvid je ťažké nájsť a dupľom za rozumnú cenu.
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikesek 2. 3. 2006 22:23

To jsou bláboly. Otázka zněla zda DVD rekordér s HDD nebo bez něho. Vyzkoušel jsem obojí a rekordér bez HDD je pro mě už nesmysl.Kdo to zkusil potvrdí jednoduchost,pohotovost ,funkce:střih, time shift, přehrávání právě nahrávaného pořadu-věci které jsou velmi praktické a denně používané. Stříhat a grabovat v PC, že je pohodlnější může říct jen někdo kdo to nezkusil třeba na diskutovaném Targa DRH 5100x.Mám to vedle sebe propojené a už bych PC nepoužil neb je to blbost.
...kdo nelízal nepoznal...
Mikesek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 2. 3. 2006 22:32

Není lepší napojit na telku přes tv vstup počítač ? To by přece šlo, či ne ? Docela by mě to zajímalo protože na NB je video vstup a NB má DVD-RW.... V manuálu bohužel k tomuto není ani ťuk....
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior

Odeslat příspěvekod tark 2. 3. 2006 23:02

PC: Nesmysl... HDD/DVD rekordér je na to přímo stavěnej a je to mnohem spolehlivější, lepší ... paráda :)
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RadoK 2. 3. 2006 23:34

Mikesek píše:Vyzkoušel jsem obojí a rekordér bez HDD je pro mě už nesmysl.Kdo to zkusil potvrdí jednoduchost,pohotovost ,funkce:střih, time shift, přehrávání právě nahrávaného pořadu-věci které jsou velmi praktické a denně používané.
...kdo nelízal nepoznal...k/quote]

To nie su dobre argumenty, tu rozdiel medzi hdd a nie-hdd nie je. Mam Panasonic bez HDD, nahravam na dvd-ram. Striham, prehravam prave nahravane, nahravanie zacina skoro okamzite... Myslim, ze hlavna vyhoda hdd je pohodlnost (nemusim sledovat volne miesto a spravne vlozene dvd) a to, ze nemusim pri dlhsom zazname znizovat kvalitu. Nic viac.
Niekomu tieto plusy za vyssiu cenu nestoja. Ja som za tyzden a pol co mam rekorder este nic "naostro" nenahraval. Raz som vyuzil time shift (vyborna funkcia). HDD by som nevyuzil.

Mozno sa da pri vybere pouzit pravidlo: ak mas k staremu videu doma iba tri videokazety (ako ja), zrejme nebudes hdd potrebovat :-)
RadoK
Kolemjdoucí

Předchozí stránka