od Slamka 20. 2. 2006 08:48
Nemôžem s Vami súhlasiť, všetci ste zarytí zastáncovia HDD.. Treba trošku reálneho pohľadu na vec..
Nie všetci sú tak nároční ako vy, nahrávajú denno-denne 8 hodín. Ja osobne som si kúpil rekordér bez HDD a bohate mi to stačí. K tomu som si kúpil 10 DVD+RW a disky mením priebežne, podľa potreby. Nahrávam v štandardnej kvalite, 2 hodiny na jeden disk. Väčšinou nahrávam nočné filmy, ktoré si potom pozriem o ôsmej večer, keď sa nič nedá pozerať...
Veci ako olympiáda, správy a podobne nenahrávam, nevidím zmysel vidieť to, čo som už x-krát počul v priebehu dňa v rádiu. Už ma to proste nebaví..
Takže - človek pozná svoje požiadavky a nároky, preto sa vie rozhodnúť. Nehovorím že s HDD je to zlé, určite odpadá starosť o výmenu diskov, no tých pár sekúnd na to už viem obetovať. A pri prehrávaní filmov hovoriť niečo o hľadaní daného filmu na diskoch - o čom??? Keď mám 10 diskov, prehrabnem to asi tak za 10s. stačí ceruzkou si napísať na obal vždy aktuálny film. Nie vždy vopchať neoznačený disk, čakať kým načíta, zistiť že to nie je ono, tak výmena a znovu to isté...
Viem, možno niekoho rekordér s HDD pokazil natoľko, že pri telke presedí od piatej poobedia do jedenástej večer (alebo sú takí aj bežní ľudia, určite sú). Potom to má zmysel, máš po starostiach s výmenou diskov... No bežnému pracujúcemu človeku, čo príde o šiestej domov, musí ešte porobiť pár vecí pre seba a o ôsmej si zapne jeden film a potom o desiatej ide spať lebo ráno o šiestej zas vstáva do roboty, podľa mňa stačí aj rekordér bez HDD.... Je to vec pohľadu....
Takže - vyber si sám podľa svojich zvykov...