DVD rekordér - má smysl HDD?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Malkovich 22. 2. 2006 11:04

Ako som spomínal, som náročný na kvalitu, nekúpim si rekordér Sencor len preto že má HDD a dávať 25 litrov za kvalitný rekordér s HDD je na mňa trošku prílišt/quote]

Jakých 25 tisíc :?: :?: :?: :wink:
http://www.adart-elektro.cz/cz/katalog/ ... d-slot-sd/
1.CPU AMD Athlon 64 3700+ ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9,Gigabyte GF9600GT
Case Gigabyte AURORA ,Seagate 80+500GB ,LCD monitor LG L245WP-BN, 24" 1920x1200 full HDMI,Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX, DVD±R LG GSA
Malkovich
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 22. 2. 2006 12:18

Malkovich píše:
Slamka píše:Ako som spomínal, som náročný na kvalitu, nekúpim si rekordér Sencor len preto že má HDD a dávať 25 litrov za kvalitný rekordér s HDD je na mňa trošku prílišt/quote]
Jakých 25 tisíc :?: :?: :?: :wink:
http://www.adart-elektro.cz/cz/katalog/ ... sd/d/quote]

To je síce pekné, ale DivX-ový film si na tom nepustím, načo mi to bude??!! Nechcem ďalší "*****" prehrávač za 2.000,- len preto, že mi to tento rekordér nezvládne....

A ešte k tej cene - všimni si bežnú cenu = 15.000,-CZK. Po prenásobení kurzom je to 20.000,-SKK... Nech v akcii 17.000,-. To je jeden priemerný plat na Slovensku (rozumej že v BA bežný človek zarobí 20.000 a na východe 7.000).
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FMG.sk 22. 2. 2006 12:50

DVD-RECORDER za 5.000,- aj s DPH :shock: na Obchodnej 2, BA....apsolutna spokojnost :oops:
FMG.sk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod webdaniel 22. 2. 2006 14:35

Existuje už nějaký STB (DVB-T) recordér s HDD a výstupem HDMI?
webdaniel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlado4 22. 2. 2006 16:44

2Slamka:
Proti gustu žiaden dišputát, akurát na mňa pôsobí úsmevne, keď tak vytrvalo obhajuješ svoje riešenie ako to najlepšie :?
Ad 1: neviem, ako s tým tvojím prístrojovým vybavením riešiš prípady, ktoré som spomínal (Time shift, súčasné prehrávanie a nahrávanie a pod.). To, že to nepotrebuješ si iba nahováraš :wink:
Ad 2: Ak by ti ten tvoj prístroj aj nahrával do DivX, tak prosím. Ale stráviť zakaždým 1/2 hodinu času (konvertovaním a napaľovaním výsledku DivX) na PC, ďakujem, neprosím. Väčšinu programov nahrávam len na pozretie a po odpozeraní zmažem. Načo by som to konvertoval... Čo potrebujem si skonvertujem...

Takže ešte raz. HDD je super vec. Keď ju nepotrebuješ ty, neznamená to, že je nepotrebná (zbytočná) všeobecne.
A propos ceny. Stavím sa, že si mal pred DVD rekordérom aj VHS video. A rovnako sa stavím, že keď si ho kupoval, nebolo lacnejšie, ako priemerný plat (ako dnes HDD rekordér). Takže človek nemusí zarábať 50k mesačne, aby si HDD video mohol dovoliť.
Nehovoriac o tom, že niektoré (a značkové) HDD videá stoja už menej ako je priemerný plat - napr.: http://www.hej.sk/audio-video/obchod/19 ... -eh50ep-s/
vlado4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slamka 23. 2. 2006 08:20

2 vlado4:
Neobhajujem moje riešenie ako najlepšie, tvrdím že si každý musí vybrať podľa svojich nárokov.. To je jediné čo tvrdím.. Niektorým ľudom je proste zbytočné kupovať s HDD, keď to potom nevyužijú. Mne proste stačí napalovať na disk, z telky nahrávam asi 2x týždenne. Viac proste nemám čas sledovať telku a viem že sa nájdu mne podobní ludia..

Ad1: TimeShift nepotrebujem, ešte sa mi nestalo že by som chcel niečo pozerať s časovým oneskorením. Proste nestalo.. Nič v tej telke nie je tak kvalitné, aby som bez toho neprežil keď to náhodou nestihnem (ale ako hovorím, telku mám čas sledovať asi tak 2hod denne, v prime time, takže na to využívam rekordér že si nahrám nočný film a v prime time, keď idú VyVolení a spol. si pozriem tamten film a rovno ho premažem v noci ďalším).
Súčasné prehrávanie a nahrávanie tiež nerieším, viem si vybrať jeden program. Buď, alebo..

Ad2: Nestrávim zakaždým pol hodinu konvertovaním do DivX-u, na čo?? Ešte ani jeden film som nekonvertoval. Ako hovorím, trvalo si ukladám len a len koncerty, za 3 mesiace ich mám asi tak tri... Samotné zostrihanie koncertov je brnkačka na 5min (koncerty vysielajú bez reklám na štátnych TV, komerčná TV nedáva koncerty; stačí orezať začiatok a koniec, s VPS ani to!) a konvertovanie nechávam pustené v práci keď odchádzam domov a ráno je už všetko hotové, nestratím tým ani minútu.

Ad Tvoj rekordér Panasonic s HDD - ako si na ňom pustíš DivX?? Alebo Xvid?? Nijako.. Musíš kúpiť ďalší prístroj.. Ďakujem, neprosím. Tri ovládače (TV, veža a rekordér) mi doma na stole bohate stačia...
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RadoK 23. 2. 2006 09:29

Radek II píše:DVD rekordér bez HDD je oproti videu výrazný krok späť, lebo na video sa mi na 300 kazetu vlezie 10 hodín záznamu v pozeratelnej LP kvalite. Ideálne, ak idem na dovolenku či služobku. Preto dvd jedine s HDD. Stačí, aby išli 2 dlhšie filmy ktoré chcem vidieť, prípadne nejaké dokumenty k tomu a bez HDD by som bol v keli.b/quote]

Desi ma predstava, ze by som mal pred dovolenkou prehladavat programy a kruzkovat si, co chcem nahrat, ked nebudem doma. Radek II, to uz musis byt manik :-) Aby to casom neprerastlo do stavu, ked na dovolenke budes vystresovany, ze si nieco zabudol dat nahrat :-) Ludia, relaxujte!
RadoK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlado4 23. 2. 2006 10:02

2 Slamka:
Ad: 1
...Nič v tej telke nie je tak kvalitné, aby som bez toho neprežil keď to náhodou nestihnem...
m/quote]
načo ti je potom ten DVD rekordér :lol:
Ja si niektorý pogram v TV pozriem veľmi rád a na to sa mi hodia funkcie, ktoré HDD ponúka
oquote]
Ad Tvoj rekordér Panasonic s HDD - ako si na ňom pustíš DivX?? Alebo Xvid?? Nijako
a/quote]

Ja si DivX anelo XviD pustím rovnako, ako si ty ten DivX alebo XviD vyrobíš... (mám PC prepojené na TV).
Čiže ty potrebuješ mať rekordér a PC, aj ja potrebujem mať rekordér a PC.
(A propos: existujú aj HDD rekordéry s podporou DivX)

Resumé: Pôvodná otázka bola: DVD rekordér - má smysl HDD?
Odpoveď je: rozhodne áno, pokiaľ využijete čo i len jednu z funkcií, ktoré HDD (a jedine HDD) ponúka.
Ak nie, uskromnite sa, ale ak vám už obmedzenia od čias VHS liezli na nervy (ako mne), tak neváhajte. HDD rekordér a iba DVD rekordér sú KVALITATÍVNE odlišné prístroje (a rozdiel je medzi nimi obrazne povedané ako medzi autom a motorkou (ako som písal v predch. príspevku)).
vlado4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cyberx 23. 2. 2006 10:07

Ja bych treba zatim zadny dvd ani hdd rekorder nekupoval, pokud bych nahodou nedostal nabidku na sencor 8260 s 160Gb diskem za 6000. Tak to uz stalo za to vymenit to za video. I kdyz pravidelne nahravam jen simpsnovy a navstevniky. Pak obcas nejakej film, nozna jednou tydne, a jen na nej mrknu a smazu. Jedine co jsem palil byla pro manzelku trilogie Slunce, seno... Kazdopadne bez hdd bych nekupaval. Radeji si treba jeste rok pockat. Ja nikdy nemel poradek ani ve videokazetach co jsem mel na nahravani veci, ktere chci zkouknout 1x... Je to samozrejme o pohodlnosti cloveka - za pohodli se palti :)
Hlavně, že se kouří z hlavně, aneb situace je vážná, nikoliv kritická.
Cyberx
Junior

Odeslat příspěvekod Cyberx 23. 2. 2006 10:08

Jeste jsem chctel dodat, jasne SENCORma svoje problemy, ale pokud moc nepalite, jen si obcas neco nahrajete a zkouknete, je to dobra volba.
Hlavně, že se kouří z hlavně, aneb situace je vážná, nikoliv kritická.
Cyberx
Junior

Odeslat příspěvekod motorka 23. 2. 2006 10:19

Tady neni o cem se bavit rekorder s hdd je jednoznacne lepsi a to ze je drazzsi nebo ze nekdo plne nevyuzije jeho funkce na tom nic nezmeni
motorka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlado4 23. 2. 2006 10:37

Tady neni o cem se bavit rekorder s hdd je jednoznacne lepsi a to ze je drazzsi nebo ze nekdo plne nevyuzije jeho funkce na tom nic nezmeni

Presne tak.
A keď už sme pri tom, moja žena povedala (a to nie je žiadny TV maniak) odkedy som HDD rekordér kúpil, že HDD video je popri automatickej práčke najlepšia vec, ktorú v domácnosti máme :wink:
vlado4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bronicka 23. 2. 2006 10:39

Jestli mohu jednu připomínku, u nás by měl smysl jedině s HDD, neboť jako rodina narážíme neustále na jeden problém. Máme něco naprogramované, ale třeba týden dopředu. A najednou je tu problém, dcerka si pouští něco ze záznamu, pak video vypne, ale tu nahrávací tam nedá, takže se ji pak přemaže její kazeta. A to nemluvím o tom, když v jeden den se nahrává víc filmů, ale na mojí je už místo jen na jeden film, ale doma nikdo není, aby kazetu vyměnil. Proto si myslím, že by manžílek už mohl něco takového koupit :)
I žena může být živě ;-)
bronicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slamka 23. 2. 2006 10:53

OK, ja uznávam že rekordér s HDD je lepší ako rekordér bez HDD, len chcem poukázať na to, že každý užívateľ si musí rozhodnúť sám, či mu na niečo ten HDD bude, alebo nie a zbytočne vyhodil peniaze. To je jediné čo som tým chcel povedať.....

Mal som na rekordér svoje požiadavky a hľadal som taký, ktorý splní tie kritériá. Splnil mi ich rekordér bez HDD... Samozrejme, rovnako by ich splnil aj rekordér s HDD, dokonca by jednu podmienku splnil lepšie (pohodlie), no splnením ďalších kritérií (kvalita, podpora DivX a Xvid, diakritika) by sa už zbytočne predražil a bolo by to vyhodenie peňazí (pri mojej frekvencii používania rekordéra)...

A už konečne pochop, vlado4, že filmy si nahrávam na RWčko a po pozrení ich premažem ďalším filmom.. Diskutovať s Tebou na čo mi je rekordér keď v TV nič extra kvalitného na zálohovanie nejde je asi zbytočné...... Už som to tu 8x písal že na to, aby som si mohol nahrať nočný film a na druhý deň si ho pozrieť v prime-time. No zálohovať si ich nemusím!!
Čo sa púšťania DivX-ových filmov týka, nemám to na čom inom doma pustiť, doma nemám Pentium4 ako v robote.

Takže - resumé - pred kúpou si postavte jednotlivé kritériá a podľa nich sa riaďte pri výbere. Toť vše.....
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlado4 23. 2. 2006 11:40

2 Slamka: Ja som to čítal, že nahrávaš nočné filmy, aby si ich pozrel v prime time (nič proti tomu, sám robím to isté), moja poznámka sa týkala len toho tvojho výroku:
...Nič v tej telke nie je tak kvalitné, aby som bez toho neprežil keď to náhodou nestihnem... , čo v sebe, musíš uznať, skrýva istý význam, že načo potom tie nočné filmy pozerať :wink:
BTW so svojou voľbou si pravdepodobne spokojný, a ako som pochopil ide o DVD rekordér s podporou DivX aj s titulkami s diakritikou. Aký prístroj to je (ak môžeš prezradiť)? Niekomu tým možno pomôžeš pri výbere.
vlado4
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka