Jaký je nejlepší čipset u přehrávače DVD.

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasta 9. 3. 2006 20:43

Teď testuji Xoro 4000. Titulky u DiVx jakkoliv dlouhé zobrazuje korektně. Zatím čte všechno. Nevíte někdo co je v menu při zadání kódu 2812. Je tam například možnost přepnout Region 1-9 a zapnout funkci DivX register. Co to je za funkci?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bob.bob 9. 3. 2006 22:30

Tak to blahopřeji, pravděpodobně jsi narazil na ten třetí kus, který jsem uz nezkoušel ;)

Regiony:
http://www.zive.cz/KnowledgeBase/View.asp?KBQID=756

DVD register - nevím, kdysi jsem to zahlédl snad v nějakém manuálu k panasonicu, ale asi to bylo nezajímavé, když si nemůžu vzpomenout. Snad poradí někdo jiný. Třeba google ;)

Co je ale na Xoru 4000 zajímavé, pokud jde o neběžná nastavení, tak to je možnost vypnout Macrovision. (AFAIK to je u XM-400 zrovna vypnuté ;)

BTW. Kdysi jsem v Lidlu zahlédl nějaký Tevion, ale v těhle kšeftech elektroniku nekupuju, takže jsem ho obloukem obešel. Ale asi bych se měl zajímat, protože konkrétně http://www.dv-rec.de/test/player2005/te ... vion_1.htm je srovnávaný právě se Xorem 4000 a v diskusích vychází jako lepší volba (má stejné vnitřnosti, je levnější, má VGA, krytou čtečku). Za 50€ asi dobrá volba.
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 9. 3. 2006 22:36

Jen pro info Sigmateky jsou Regionfree a bez Macrovision :-)))
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 10. 3. 2006 01:17

Ty tagy u MP3, to je běs, jakou zelenou použili. :D
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 12. 3. 2006 02:02

Jsou na obzoru né čipsety? 8smičková řada u Zorana je zatím jediný o kterém vím? Kdy přijde Xoro 8400 do prodeje?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 12. 3. 2006 11:06

Zajímavá přednost Xoro 40000 je zvuk. Má samostatné stereo výstupy a možnost, k tomu připojení i samostatného Subvoferu. Ten se dá sice jenen přes menu připnout, nedá se nastavit dělící kmitočet, ale na stereo hraje Xoro znamenitě. :roll:
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bob.bob 13. 3. 2006 20:45

samostatné stereo? ted uz jen cekam, ze se ozve tomasek123 s tim, ze sigmateky to maji taky ;).

Xoro 4000 urcite neni spatna volba, lec moje osobni zkusenosti jsou mizerne. Na dostupnost Xoro 8400 se mrkni do nejakych nemeckych diskusi, tam to urcite uz nekdo predpovidal. Nemecke kristalove koule, jsou v pripade teto znacky o neco presnejsi nez ceske ;) Muj odhad - leto.
bob.bob
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 14. 3. 2006 11:27

V létě je trochu pozdě. Bratr začíná být netrpělivý a já si nějaký krám musím taky opařit. Teď mi zrovna vyplivl cd přehrávač a opravovat to nemá cenu. Ono je okolo 2 tisíc asi téměř jedno co koupit, spíš jde o to, jak je napsaný fw. pokud k tomu jsou dobré převodníky a tichá mechanika, budiž. Já teď potřebuji i ten samostatný zvuk, to také nemají všechny výrobky. :| Budu ještě chvíli zkoumat.
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 3. 2006 20:54

Nic nového? Mám jít do Xora? Ten co mám půjčený, zatím nezlobí. Titulky v DiVx hraje, i dlouhé. Na to si lidi stěžovali nejvíc. Není to tím, že mám TV 16:9? Musí mít ale stejný název. Kromě jednoho Cd to ale měli všechny shodné. U jednoho Mpegu Divx 4, kouše obraz c PC hraje normálně? DVD hraje v pohodě. Vyhledává v pohodě na všech médiích. Karty poznává a přehrává. JPG otvírá i 2 mega. Co bych měl ještě ozkoušet?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 3. 2006 21:00

Nic nového? Mám jít do Xora? Ten co mám půjčený, zatím nezlobí. Titulky v DiVx hraje, i dlouhé. Na to si lidi stěžovali nejvíc. Není to tím, že mám TV 16:9? Musí mít ale stejný název. Kromě jednoho Cd to ale měli všechny shodné. U jednoho Mpegu Divx 4, kouše obraz c PC hraje normálně? DVD hraje v pohodě. Vyhledává v pohodě na všech médiích. Karty poznává a přehrává. JPG otvírá i 2 mega. Co bych měl ještě ozkoušet?
vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 19. 3. 2006 21:01

vlasta
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bob.bob 20. 3. 2006 09:35

Pokud s ním nemáš problémy u věcí, které budeš používat, tak to neřeš a vem ho (ten konkrétní kus, co máš odzkoušený). Nic lepšího ti asi nikdo neporadí ;)
bob.bob
Junior

Předchozí stránka