Sony DVD/HDD recorder a větší disk

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Milopolon 22. 3. 2006 16:42

Ahoj lidi. Kdysi jsem si koupil DVD recorder SONY RDR HX510. Je v něm jen 80GB HDD a rád bych si ta šoupnul něco většího. Předpokládám že to bude ve firmware zablokované. Víte o tom někdo něco? Jak to odblokovat, případně kde vzít firmaware?
Díky Miloš
Milopolon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 22. 3. 2006 18:16

Nový disk by tam šel dát. Ale rozhodně bys přišel o záruku. Druhý problém by byl, že by si disk a přehrávač asi nerozuměly.
Pravděpodobně budou v přehrávačích stejné disky jako v PC.
Dražší set-top-boxy to mají tak, že je tam díra na disk, který si tam sám dáš.

Víc neporadím, ať napíšou praví odborníci. Tohle téma mě taky docela zajímá.

MK
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod mirecxp 26. 3. 2006 22:26

Disky v rekorderoch su klasicke IDE ATA disky s pozmenenym firmwarom. Ten upravuje spravanie disku tak, ze disk nekontroluje zapis/citanie voci chybam a tym sa stava zapis/citanie rychlejsim. Takze po vymene to bude urcite fungovat. Snad kazdy rekorder ma funkciu naformatovania disku, takze s ozivenim by tiez nemal byt problem.

Prakticku skusenost nemam (nech sa podelia ti, co to uz vyskusali), ale problem s vlastnym diskom z obchodu vo vacsine pripadov pouzitia neuvidis. Uprava FW urcite nie je samoucelna, takze si myslim, ze pri max zatazi disku problem nastane, t.j. pri nahravani videa v najvyssej kvalite, ked zaroven prebieha prehravanie nahrateho videa v najvyssej kvalite moze dojst k nejakemu prerusovaniu alebo inym problemom.

Ja to skusim, az mi padne zaruka, kedze zatial nevidim obmedzenie pri 160GB disku. Ak uz mas po zaruke, kludne to skus, prinajhorsom vratis spat povodny disk.

Este spomeniem, ze original disk so zmenenym FW pravdepodobne nikde nezozenies.
mirecxp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tark 27. 3. 2006 14:03

Trochu OT: A jde tam vymenit mechanika? :-D Já mám HX710 a nechce mi to vypalovat třeba na Verbatim DVD-R 16x - Milopolone, jaká používáš média.
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirecxp 27. 3. 2006 17:36

Myslim ze by to mohlo ist, ale asi budes mat problem s mechanickym umiestnenim. Pochybujem, ze ti nova mechanika bude rozmerovo pasovat.
S mediami nemam velke skusenosti...
mirecxp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tark 27. 3. 2006 18:20

mirec: ale na neco vypalovat musis ;-) jaka pouzivas? pls.. staci mi jeden typ :D
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milopolon 31. 3. 2006 11:22

Pouze Verbatim DVD+R
Milopolon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milopolon 31. 3. 2006 11:26

Takže jsem udělal několik pokusů.
Vyndal jsem původní disk 80GB a nahradil ho jiným IDE diskem Seagate 200GB. SONY ho ignoruje a hlásí HDD Error. Tím pádem mě nepustí ani do volby pro formát disku.

Tak jsem zkusil starý disk naklonovat na nový a ejhle!
Problém je - zdá se - v partition. True Image ji vůbec nevidí. Hlásí že disk není alokován.
Ach jo. Nemáte někdo servisní příručku jak ho donutit toho SOŇáka ten disk zformátovat?

Díky
Miloš
Milopolon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milopolon 31. 3. 2006 11:50

Proč bych měl přijít o záruku? Co je to za nesmysl? Když si vyměním kola u auta, tak taky nepříjdu o záruku. Něco jiného by bylo, pokud bych něco ulomil a nebo usmažil na desce. Ale pak by mě to ani nenapadlo reklamovat.

mapupsa Nový disk by tam šel dát. Ale rozhodně bys přišel o záruku.
Milopolon
Kolemjdoucí