DVD přehrávač má menší hlasitost než programy na TV

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Redneck 11. 4. 2006 05:29

Nevím jestli je to normální, ale mám doma DVD přehrávač Xoro HSD 4000 a televizi Thomson. Přehrávač mám připojený pouze přes SCART i když byly přibaleny i zvukové "cynče". Při přehrávání jakéhokoli filmu ať už DivX nebo DVD je hlasitost filmů o dost menší než standartní hlasitost programů na TV. Je to normální? Dělalo mi to i u DVD přehrávače Daewoo. Nepomohlo by zapojit do TV i zvukové cynče? Jsem trochu amatér tak se opmlouvám za neodborný popis :) Thx všem
Redneck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 11. 4. 2006 12:50

Jestli Ti to pomůže, tak můj LG je taky tišší. A taky nevím, čím to je :?: .

MK

Edit: Ty cinche by to myslím nevyřešily, protože by do nich šel stejný zvuk jako do scartu a navíc jsou to další dráty navíc :) .
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod tark 11. 4. 2006 19:27

Jo, taky to samý... :(
tark
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Redneck 12. 4. 2006 20:58

Tak jsem problém vyřešil s takzvanou fintou "dvě mouchy jednou ranou" :). DVD mělo ještě při přehrávání duchy v obraze a tudíž jsem po chvilce pátrání na internetu zjistil, že mám levný a špatně stíněný kabel SCART. Dneska jsem si zakoupil tento velice kvalitní i když drahý kabel: http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=22265 ProfiGold a DVD má teď nádherný a ničím nerušený obraz a dokonce hlasitost DVD se již vyrovnala hlasitosti TV takže mohu jen doporučit.
Redneck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 13. 4. 2006 09:27

2 Redneck: Tak podobný a podobně drahý scart mám i já, ale hlasitost je nižší.
Ale jelikož mi to nevadí, tak to nebudu řešit. :) .

MK
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod drAcOniS 16. 4. 2006 12:58

Redneck píše:tento velice kvalitní i když drahý kabelb/quote]

Profigoldy jsou velmi dobré kabely. Ovšem "velice kvalitní a drahý kabel" se říká úplně něčemu jinému :D

Jinak zvukový Cinch kabel by na to neměl mít vůbec vliv, protože vede stejný (NF) signál jako jde po SCARTu.
drAcOniS
Mírně pokročilý