od brubla 4. 12. 2006 10:51
Pořídil jsem SHR 9225T, což je totéž co SHR 9116T, jen s větším diskem. Zde jsou první dojmy:
* Zařízení mi přijde hlučné. Není to ale tak strašné, je to moje první zkušenost s DVD recordérem, takže je možné že "hlučnost" je v mezích běžné normy (provoz HDD musí být asi vždycky slyšet).
* Nefunguje editace nahraného záznamu (vyjmutí reklamy), jak je popsáno v návodu (Menu HDD / Segment - při přehrávání je stisk ENTER bez odezvy)
* Nahrávání v časové smyčce se automaticky nezapíná (jak je napsáno v návodu) při některých funkcích se bez varování vypne (přepnutí do menu FILE atd.). Mám podezření, že někdy se samo vypne i během sledování TV.
* Nahrávání z TV (stisk REC) je ve výchozím stavu na DVD, místo na HDD. To je velmi nepohodlné.
* Během nahrávání nelze nahrávání dočasně zastavit jak je napsáno v návodu.
* Časované nahrávání "jen" 8 pozic. Lze ale plánovat nahrávání například každé úterý, každý víkend, každý pracovní den atd.
* Pokud se spustí nahrávání z externího VHS zdroje s ochranou Macrovision, HDD Recorder neumožní zastavení nahrávání (z důvodu ochrany před uložením nahrávky) ve výsledku ovšem nelze nahrávání zastavit a ani recordér vypnout (vyskočí upozornění že recordér nahrává, nabízí zastavení nahrávání, to ale nelze).
* Při nákupu jsem si všiml, že krabice byla už jednou rozbalená a byla znovu přelepená lepící páskou. S prodejcem jsme zkontrolovali další 2 kusy, které měl na skladě, rozbalené byly všechny. Je to tedy normální jev. Nejspíše český distributor krabice z nějakého důvodu rozbaluje.
* Při pojmenování TV stanice nebo plánovaného nahrávání (TIMER REC) nelze zadat znak mezera.
* Ovládání menu mi subjektivně přijde nepřehledné. Stejně tak dálkový ovladač.
* Žádné běžné DVD se mi nepodařilo zkopírovat na interní pevný disk. Lze to pouze u DVD vypálených samotným přehrávačem.
Výše uvedené dotazy jsem zaslal i sencor.cz, přišla odpověď ve smyslu, že jsem si špatně přečetl návod. Ten jsem četl několikrát a to český i anglický. Odepsal jsem znova, uvidíme co pošlou tentokrát.
Až na výše uvedené nedostatky je zařízení dobré. Například přehrávání DivX je perfektní, filmy, které se na jiném přehrávači trhají jsou zde v pořádku.
To ilja: Digitalizace z kamery a videa bez problémů, pozdější zkopírování záznamu na DVD bez problémů.
To SAZE: I v menu setup při dotazu na volnou kapacitu vypíše přhrávač dvě čísla. Jedno pro volnou kapacitu pro DivX, druhou pro záznam z TV. Vypalování jsem zkoušel, super. Editace mi nefunguje.
To bavorovec: Problem "nechtel znat" k analogovemu tuneru se mi též vyskytl, nepomohlo ani odpojení od elektřiny. Nakonec se ukázalo, že je potřeba vyjmout DVD z mechaniky.
To Jaroush: DVB-T i analog funguje. EPG funguje. Z EPG lze rovnou jednou klávesou plánovat nahrávání pořadu. Do běžného časového rozvrhu nahrávání se v tom případě přenese čas začátku a konce vysílání.