HDD rekordér Sencor SHR 9116T s DVB-T

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bavorovec 12. 4. 2007 22:33

Aha, pardon, ja koukal jenom na podnikovy shop se zamestnaneckou slevou :-) Nicmene zatim stejne neni skladem... Ted koukam, bez slevy je to 14995,- na http://www.panasonic.cz/vyrobky.aspx?id=AFA.
bavorovec
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 13. 4. 2007 10:18

Ale pokud máš možnost z podnikového shopu toho vzit vic, tak za tu cenu by se našlo určitě dost zájemců :wink:
Jinak na dno.cz ho nabízejí za taky přijatelných 12,8 kKč. Že já blbec v zimě koupil 55ku :cry:
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bavorovec 13. 4. 2007 14:02

Zatim na to zadny limit nemam. Pokud jsi z Plzne nebo muzes prijet, tak to asi nebude problem :-)
Mimochodem, na http://www.sencor.cz je jakasi zminka o firmware v dubnu, tak se treba preci jen stane zazrak...
bavorovec
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 13. 4. 2007 17:27

Dík za nabídku, jsem sice z druhé strany republiky, ale občas zabrousím do středních Čech, tak to už by byl kousek :D
Ale teď mám 55ku, kvalitou mi vyhovuje, na design už jsme si doma zvykli. A na DVB-T si koupím STB. Stejně je otázka, jak bude u té 77ky vyřešena integrace digit.tuneru.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stravenka 17. 4. 2007 10:03

Sencora 9116T jsem vrátil jako neopravitelný kus. Obratem jsem koupil JETT-5610 v Elektru co letí a jsem spokojen. Vše funguje, DVB-T nebliká, žádné záludnosti.
Stravenka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hawk_01 17. 4. 2007 22:28

Můžu se zeptat, co ste uvedl za hlavní neopravitelné závady, které byly uznány. Je jich víc, než dost. Přístroj chci taky vrátit, ale nevím, které mám vytáhnout jako hlavní a použít je.
hawk_01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stravenka 18. 4. 2007 09:49

hawk_01 píše:Můžu se zeptat, co ste uvedl za hlavní neopravitelné závady, které byly uznány. Je jich víc, než dost. Přístroj chci taky vrátit, ale nevím, které mám vytáhnout jako hlavní a použít je.v/quote]
.
HDD rekordér Sencor SHR 9116T s DVB-T.
Závady:
Pokud se spustí nahrávání z externího zdroje s ochranou Macrovision, rekorder neumožní zastavení nahrávání. Ve výsledku ovšem nelze jen zastavit nahrávání, ale ani rekordér standardně přepnout do standby. (Vyskočí upozornění, že rekordér nahrává a nelze nahrávání nijak ukončit). Výsledek nahrávání je pak nulový, vše ztraceno !
Není informace o ochraně Macrovision po zahájení nahrávání, ale jen při pokusu o ukončení !
Vzhledem k nekvalitnímu tuneru DVB-T jsem nucen používat externí DVB-T a problém s ochranou Macrovision je pak obrovský.
Nekvalitní část tuneru – DVB-T. Obraz je nekvalitní, rozmazaný (neostrý) a to v ideálních příjmových podmínkách. Obraz z DVB-T bliká, výrazně nepravidelně mění úroveň signálu.Tuner DVB-T dlouze hledá uložené kanály.
Po naprogramování nahrávání se zapnutým VPS a vypnutí rekorderu (do standby) zůstane zařízení ve stavu se zapnutým HDD a ventilátorem.
V noci je to velmi nepříjemný hluk a prakticky je nemožné rekorder v tomto stavu ponechat. Myslím, že při naprogramování několik dní dopředu s VPS se HDD a ventilátor zapne v čase 00:00 hod příslušného dne. Hluk a spotřeba se podstatně zvýší.
Žádné běžné DVD se mi nepodařilo zkopírovat na interní pevný disk. Lze to pouze u DVD vypálených a dokončených samotným přehrávačem. (Vůbec se neobjeví nabídka - menu).
Při kopírování zaznamu z HDD na DVD se občas něco zasekne, šipka ikony nahrávání přestane blikat - červená LED svití a nelze nic udělat, jen vypnout síťový přívod ze zasuvky. Na DVD je vidět krátký zaznam z TV, ale DVD je nečitelné, tedy zničené !
Nefunguje editace nahraného záznamu (vyjmutí reklamy), jak je popsáno v návodu.
Během nahrávání nelze nahrávání dočasně zastavit jak je napsáno v návodu.
PAUZE záznam nezastaví.
Problém se zkracováním DivX titulků. Titulky nepočítají s českou diakritikou, tak dochází ke špatnému zalamování řádků a ke zkracování titulků.
Rekordér je velmi hlučný. HDD a ventilátor.
Nahrávání z TV, přímé nahrávání tlačítkem REC je ve výchozím stavu nastaveno na DVD, místo na HDD. To je velmi nepohodlné. Je nutné s tím počítat před každým nahráváním a napřed se vždy podívat na seznam na HDD a pak zvolit zdroj signálu.
Zásadní chyby v překladu manuálu. Návod je nutné vždy srovnávat s anglickým textem. Manuál nevysvětluje, jen obecně stručně popisuje.
Stravenka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod honza.kozel 19. 4. 2007 05:35

Vcera mi v brnenskem Fastu, pri vyzvedavani v zaruce opravene 9116, na dotaz ohledne noveho firmware odpovedeli, ze se zadny nedela a ani se nepocita s tim, ze by nekdy nejaky mel byt! :-/
honza.kozel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hawk01 20. 4. 2007 05:54

Děkuji za vyčerpávající odpověď a mám ještě jeden dotaz. Mám se vydat přímo do Fastu nebo do obchodu, kde jsem přístroj zakoupil?
hawk01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stravenka 20. 4. 2007 11:08

Do Fastu, tam by vám měli vydat ortel - neopravitelné a pak s krabicí s kompletním obsahem do obchodu, kde vám vrátí prachy.
Stravenka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 30. 4. 2007 09:10

Diky panove za tohle vycerpavajici forum, 9116 jsem si vcera objednal, a hned jim jdu volat at si ho tam nechaji. Podle toho, co jsem si tu precetl tak je to katastrofa.
_DAVE_
Junior

Odeslat příspěvekod Stravenka 2. 5. 2007 09:56

Firmware pro SHR-9116/9225/9340T – omlouváme se všem zákazníkům, ale prozatím je nový firmware odlaďován a bude k dispozici v dubnu.............ze stránek Sencor, Download. Rok se pro jistotu neuvádí.
Stravenka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tom_kladno 2. 5. 2007 16:51

Samozřejmě...
Rok není uveden, což může znamenat cokoliv.
No a ta informace o brněnském FASTu? Že se žádný firmware netvoří?

To by stálo za to, kontaktovat pana Stříbrného :lol: :lol: :lol:
tom_kladno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koddet 2. 5. 2007 21:57

Pak uz je jenom moznost ze novy firmware pripravuje sam pan Stribrny po vecerech :mrgreen:

Myslim ze kdyby nikdy zadny firmware nechystali tak se nebudou obtezovat psat na web ze bude v dubnu. U SDV je jeden firmware s dnesnim datem, objevi se zitra pro SHR 9116T/9225T/9340T? :|

Nejlepsi moznost by byla uvolnit nejaky nastroj na tvorbu novych FW a dokumentaci. On uz by se nasel chytrej clovicek co by z toho udelal super-recorder :-B
koddet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bavorovec 2. 5. 2007 22:32

Bohuzel, univerzalni nastroj na tvorbu celeho FW neni, maximalne na tvorbu grafickeho rozhrani a uzivatelskeho ovladani, takovy mohl v jiste dobe svym zakaznikum poskytnout napr. Philips.
Samotny firmware se sklada z nekolika vrstev od driveru jednotlivych obvodu smerem k vrstve aplikacni. Umim si predstavit, ze nektere prvky z hornich vrstev se "dedi", ale hardwarove zavisle veci a nabihaci sekvence se musi usit na telo a odladit (s tim si Sencor asi moc prace nedal).
Navic, DVB-T prijimac je tu porad "diskretni" s vlastni Flash a RAM. Ma i vlastni FW a vlastni JTAG konektor pro debugger. Firmwary jsou tedy ve skutecnosti dva. Ja jen doufam, ze oba se daji flashnout uzivatelskou cestou pres CD ... a taky doufam, ze vubec nejaky bude :-)
bavorovec
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka