HDD rekordér Sencor SHR 9116T s DVB-T

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod brubla 10. 1. 2007 18:52

tinoo: Ptal jsem se na to přímo v Sencoru. Jiné typy mají jako výchozí cíl nahrávání HDD, tenhle má jako výchozí DVD :(. Přepnout to můžeš tak, že stiskneš tlačítko HDD a pak se vrátíš ke sledování TV tlačítkem TV. Pak už nahrávání jde. Jiná možnost je stisknout TIMESHIFT (čímž zapneš časovou smyčku sledovaného pořadu a můžeš se kdykoli vrátit o několik minut zpět). Pak začne fungovat nahrávání na HDD.
brubla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anber 12. 1. 2007 11:24

leosp:Ve vašem příspěvku píšete,že jste s přístrojem spokojen a to včetně digitálního příjmu televizního signálu.Chcete tímto říci,že se Vám v obraze u příjmu přes dig.tuner neobjevuje mrkání obrazu?
anber
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gemini 12. 1. 2007 18:44

na to pohásínání obrazu u DVB-t je nejlepší pustit si DVB-t radio a zapnout si"display" na tom obrázku rádia je to pěkně vidět!(až to někomu v servisu opraví,tak to sem napište,taky to tam zanesu)Já mám problém i s jeho citlivostí silný signál nenaladí(musím používat jen pokojovou anténu:(.
Ty český titulky řeším v subwizardu-nastavím 23 znaků na řádek a pak to nezkracuje.
gemini
Junior

Odeslat příspěvekod bavorovec 13. 1. 2007 20:59

leosp: pisete DTV v poradku, znamena to bez blikani a cerneho pruhu dole? To by bylo dobre znameni, ze je pristroj opravitelny. Ale zatim nikdo vyslovne nenapsal, ze oba tyto jevy nema.
brubla: Ja se obavam, ze zadni "panove ze Sencoru" neexistuji :-( Tyhle vyrobky dneska nevyviji jedna firma, ale nekolik malych nizkorozpoctovych R&D rozlozenych po celem svete, napriklad cesti doveda boys vyvinou zdroj, korejsti desku rekorderu, DVB se koupi od firmy XY a software zbastli Rumuni. A vyrobu sjede jednou ta firma, jednou jina - jednotlive serie se tak mohou lisit. Proto bychom potrebovali vedet, jak casto se jednotlive zavady vyskytuji.
Naposledy upravil bavorovec dne 13. 1. 2007 21:01, celkově upraveno 1
bavorovec
Junior

Odeslat příspěvekod leosp 13. 1. 2007 21:00

Zdravim vsechny:
anber: Mate pravdu, mam pocit, ze to blikne tak jedenkrat za 7-10 sekund. Uz jsem si take vsiml tohot cerneho pruhu dole pri sledovani DTV. Nevsiml jsem si toho drive, protoze mam relativne starou TV a take jsem nemel az tolik casu vse zkouse. To bliknuti je na te moji TV docela neznatelne ;).
Prispevek jsem psal spise jeste jako za "prvnich pocitu" a pevne doufam, ze ma spokojenost nebude mit klesajici tendenci.

Vymyslel nekdo se zde pritomnych metodu "prehravani obyc. CD na 5.1" Nemate nekdo odkaz update firmware? Diky za jakykoli hint & tips
leosp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dogg 14. 1. 2007 13:53

Ad kopírování z HDD na DVD:
Možná jsem nepochopil co máte na mysli, ale mi zkopíruje z HDD na DVD běžný film (90-120 minut) za 8-10 minut. Bez problémů. Používám 16rychlostní Verbatimky.
Dogg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lused 15. 1. 2007 12:54

Dogg píše:Ad kopírování z HDD na DVD:
Možná jsem nepochopil co máte na mysli, ale mi zkopíruje z HDD na DVD běžný film (90-120 minut) za 8-10 minut. Bez problémů. Používám 16rychlostní Verbatimky.t/quote]

no pokud je film kratsi nez 2 hodky a na HD ulozenej ve formatu SP tak to trva takhle kratce, ale pokud musi pristroj predelavat format (treba na HD je ve formatu SP, dlouhej treba 2:30:00, ale na placku DVD se v tomhle formatu vejde cca 2:08:00) tak je rychlost vypalovani a kopirovani 1x - jde to behem prehravani toho filmu
Lused
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod George152 19. 1. 2007 22:01

Zhruba po měsíci používání a zkoumání mám docela příznivý pocit,že za ty peníze to nebyl až tak špatný kup...
George152
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gemini 22. 1. 2007 11:56

až na tu podporu českých titulků a blikání dvb-t,kdyby se vám dostal do ruk model bez blikání dejte sem vědět,nechám si to vyměnit.
gemini
Junior

Odeslat příspěvekod pepek 23. 1. 2007 14:36

Tak jsem po týdnu vyzvedl Sencor 9116T ze servisu Fastu, vymohl jsem si stanovisko servisu, že "vlastnosti a funkce přístroje neodpovídají funkcím popsaným v návodu, lze vrátit peníze za přístroj" - jednalo se o nemožnost kopírování DVD na HDD, neschopnost přehrát kopie DVD vypálené na DVD-R médiích. Kvalitu tuneru DVB-T jsem raději ani nehodnotil. Na základě tohoto písemného stanoviska servisu jsem zaslal Sencora zpět prodejci a ten poslal (naštěstí) peníze zpět. Za vrácené peníze raději koupím něco úplně jiného, protože Sencor, Yamada a Jett a ještě další podobní zařízení jsou postavena na stejné bázi (jsou jen brandovaná pro jiného distributora) a já se nemíním nervovat se stejnými problémy u podobného zařízení.
pepek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zd.tom 23. 1. 2007 20:38

take o podobnem postupu uvazuji. a mas uz nejakej tip na lepsi znacku?
zd.tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod profig 24. 1. 2007 15:14

Tiez som si ho kupil, pre zmenu mi vobec nereagoval, nenabehli ani hodiny a ani predny panel nereagoval ci uz na tlacitka alebo na dialkove, tak som ho odniesol hned na druhy den do servisu, po 2 tyzdnoch ho mam doma a problem bol taky, ze vraj vypadol konektor napajania pre predny panel, zrejme je to tam nejako labilne a slabo pripojeny, inak zatial ide dobre. Dufam ze to je jedina vec ktora tam je tak slabo pripojena.
profig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hawk_01 25. 1. 2007 00:03

Když si naprogramuju nějaký pořad a chci nahrát na HDD, časový spínač začne zapínat a připravovat rekordér k nahrávání několik minut před začátkem, ale často se stane, že pokud nahrávám z DVB-T, obraz vůbec nenaběhne a místo pořadu mám nahranou hodinovou tmu. Několikrát se také stalo, že vůbec nesepnul. Máte někdo podobný problém?
A to už vůbec nemluvím o tom příšernym blikání...
hawk_01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lused 25. 1. 2007 08:47

hawk_01 píše:Když si naprogramuju nějaký pořad a chci nahrát na HDD, časový spínač začne zapínat a připravovat rekordér k nahrávání několik minut před začátkem, ale často se stane, že pokud nahrávám z DVB-T, obraz vůbec nenaběhne a místo pořadu mám nahranou hodinovou tmu. Několikrát se také stalo, že vůbec nesepnul. Máte někdo podobný problém?
A to už vůbec nemluvím o tom příšernym blikání...
Lused
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarin8 25. 1. 2007 10:12

pepek píše:Tak jsem po týdnu vyzvedl Sencor 9116T ze servisu Fastu, vymohl jsem si stanovisko servisu, že "vlastnosti a funkce přístroje neodpovídají funkcím popsaným v návodu, lze vrátit peníze za přístroj" - jednalo se o nemožnost kopírování DVD na HDD, neschopnost přehrát kopie DVD vypálené na DVD-R médiích. Kvalitu tuneru DVB-T jsem raději ani nehodnotil. Na základě tohoto písemného stanoviska servisu jsem zaslal Sencora zpět prodejci a ten poslal (naštěstí) peníze zpět. Za vrácené peníze raději koupím něco úplně jiného, protože Sencor, Yamada a Jett a ještě další podobní zařízení jsou postavena na stejné bázi (jsou jen brandovaná pro jiného distributora) a já se nemíním nervovat se stejnými problémy u podobného zařízení.m/quote]

Mám Sencor SHR 9225T několik dní a ve srovnání s rekordéry Philips (DVDR 3300H, 3330H, 3460H) je podstatně lepší. Kopírovat DVD na HDD lze, ale pouze DVD vypálená v uvedeném rekordéru. Kopie např. z rekordérů Philips (na DVD-R - Verbatim) přečte absolutně bez problémů. Hlučnost ve srovnání s Philipsem DVDR 3460 H je srovnatelná a to nemluvím o programování jednotlivých pořadů v časovači, kdy se Philips zapnul podle nálady, to se mi zatím u Sencoru nestalo (analogový tuner)! Při mazání optických disků (DVD-RW) se Philips často tak kousnul, že se musel vytáhnout síťový kabel a to nemluvím o kvalitě digitálního vstupu, který jsem několikrát reklamoval (při nahrávání několikavteřinové výpadky ve zvuku). Na HDD si u rekordérů Philips (typy 3300H, 3330H, 3460H) neuložíte vůbec nic, 3460 H má sice také vstup USB, ale z flash paměti si narozdíl od Sencoru taky nic nenahrajete, podpora češtiny je u uvedeného modelu nulová (včetně titulků u DivX) a výčet nedostatků by mohl pokračovat dál. Sencor je zatím jednoznačně lepší má navíc i tolik kritizovaný DVB-T tuner, který je ale i přes své nedostatky lepší než např. DVB-T USB Hama, kde při příjmu na stejnou anténu máte výpadky v obraze téměř každou půlhodinu a to neuvádím set-top boxy Yakumo apod. Jestli najdeš opravdu kvalitní rekordér s DVB-T tak si také nechám rád poradit.
Jarin8
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka