Poraďte s výběrem DVD přehrávače

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rullez 8. 4. 2007 16:08

Přemyšlím o :

Sigmatek XM-600 PRO!

nebo

Sigmatek XM-400 PRO!

nebo

Panasonic S-52

nebo něco jiného?
Rullez
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mira 8. 4. 2007 17:14

Doporučuji ti přehrávač Biostek XE-320 PRO!.
Jde o opravdovou špičku mezi přehrávači, dělá ho Sigmatek.
Mám ho doma a neměnil bych za nic! Panasonic neber, ten na něj nemá ani z poloviny.
Můžeš vzít i Sigmatek XM-600 PRO!, ale myslím si, že Biostek XE-320 PRO! je novější i relativně levnější.
Mira
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 8. 4. 2007 17:51

Souhlasim. Mam 3 roky XM-400Pro ale 600 i Biostek jsou zase o krok dal. Hlavne HDMI a vysoke rozliseni coz 400ka nema. Ale jinak na DivX/XviD myslim spicka. Kam se prdla Panasonic Sony, Philips a podobny smejdy. Jo a mam koupeno u Acomp.cz tzn i s podporou cestinou v menu i podpora dalsich firmwaru.
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod alibagil 8. 4. 2007 18:01

Mohli byste alespoň napsat, v čem je lepší než zmíněný Panasonic, teda kromě ceny. Jinak je to ale spolehlivě nejhnusnější přístroj, jaký jsem viděl, obývák bude hyzdit naprosto dokonale :D .
alibagil
Junior

Odeslat příspěvekod Mira 8. 4. 2007 18:10

alibagil píše:Mohli byste alespoň napsat, v čem je lepší než zmíněný Panasonic n/quote]

Ve všem. :lol:

Ale každého věc, zda si koupí nádherný DVD přehrávač, který neumí skoro nic a nebo trošku dizajnově horší přehrávač, který dokáže přehrát skoro úplně všechno a nové firmwary ho ještě posouvají o laťku výš a učí ho nové věci.

EDIT:
Tomasek1234: Podpora firmwarů je ze strany Acomp i v případě, že zakoupíš přehrávač kdekoliv jinde, pouze jim musíš poslat mail se sériovým číslem přehrávače, aby ho aktivovali pro přístup ke stažení.
Mira
Junior

Odeslat příspěvekod Rullez 8. 4. 2007 19:00

Díky,tak jsem si objednal Biostek XE-320 PRO!.Jeho dostupnost v ČR,ale není žádna sranda. :o
Rullez
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hermanson 8. 4. 2007 19:38

Nechci vyvolavat flame,ale preci jen se zeptam:v cem je ten Biostek XE-320 PRO lepsi nez Panasonic 52?Opravdu hodnotite dvd prehravac podle toho,ze zvladne milion formatu s kterymi se v zivote nesetkate nebo podle kvality obrazu a zvuku?Nejvice mne zarazi v popisu Biosteku toto:• HDMI výstup (480p, 576p, 720p, 1080i) (neobsahuje zvuk).To musi byt bomba pro toho kdo toto prehledne,doma pripoji k tv a divi se,ze mu nejde zvuk.A ejhle k drahemu hdmi kabelu musi dokoupit jeste audio kabel.Podotykam,ze nevlastnim ani jeden ze zminovanych pristroju,teprve vybiram-oba uz jsem na prodejne zkousel,ale v popisu toho Biosteku jsem nenasel nic co by ho radilo nad ten Panasonic/snad krome te ceny:o)/
hermanson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tučňák 8. 4. 2007 19:55

Tak já sem v úterý koupil Pioneer DV696AV-S a sem nad míru spokojen, přehraje vše co já potřebuju (DVD, DivX, Mp3, JPEG, problémy s českými titulky nemá...) navíc výborná kvalita zvuku (hezky doplňuje můj receiver)..kvalita obrazu je taky na dobré úrovni, zatím pouze přes kvalitní SCART, tento týden se chystám koupit HDMI kabel, takže se to zase posune o úroveň výš :D A navíc hezky vypadá, takže není co vytknout
The choises we make, not the chances we take, determine our destiny
Tučňák
Junior

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 8. 4. 2007 20:20

Z levnych prehravacu zamerenych na DviX je zrovna produkce Sigmateku na to skoro nejlip se zvukem. Napr. XM-400 ma 10bit prevodnik a umi jak DVD-Audio tak SACD. Dle me nema Sigmatek (i Biostek) mezi prehravaci zamerenych na mpeg4 konkurenci. Urcite ma treba ale mezery pri prehravani DVD-videa. Holt neexistuje pristrol ktery by umel vse naprosto dokonale. Ale hlavni sila techto pristroju lezi v DivX/Xvid. A tamjsou opravdu nej. Vcetne CZ podpory vsude a napr. firmwary pro XM-400 od ExSporty jsou luxus.

2Mira: FAKT? to jsem jeste neslysel. Nezaplatil si jim za podporu v cene pristroje, tak proc by ti davali firmwary? Ale treba jo nevim. Ja mam original od nich.

P.S. XM-400 jsem vybral i kvuli designu. Nechapu alibagil co je na nem spatneho? Holt pristroj za 3k neni Sony za 20. S tim se neda nic delat. XM-400 mi opravdu v obyvaku dela radost. :) Vypada super.
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Odeslat příspěvekod Mira 8. 4. 2007 20:25

hermanson: Panasonic DVD-S52
-je dražší
-neumí ogg
-neumí Xvid
-nepodporuje upgrade firmwarem?

Tyto 4 věci mi stačí k tomu, abych tento přehrávač zavrhnul, protože v drtivé většině AVI se vyskytuje kódování Xvid.
Xvid se používá častěji z důvodu lepší kvality komprese, což ti potvrdí více lidí.
Ogg je budoucnost, protože mp3 už je dávno překonané a v mém pc převládá spíše tento formát.
A nikde jsem zatím nenašel zmínku o tom, že by podporoval upgrade firmwarem.

Tomasek1234: Kupoval jsem ho přes Hifishop a bylo mi řečeno, že si mám zažádat na ACOMP a poslat jim své SN, tak jsem tam napsal a zpřístupnili mi download, takže mám nejnovější verzi firmware. :D

EDIT: Jinak na biostek.cz je napsáno toto:

Pokud se stanete naším zákazníkem nebo zákazníkem našich partnerů, získáte:
- Nejlepší technickou podporu
- Přístup k nejnovějším firmwarům
- Plně lokalizovaného menu/prostředí přístroje na TV obrazovce
- Instalaci nejnovějšího firmware těsně před expedicí
- Rozšířený počet znaků v seznamu souborů (30znaků)
- Podpory českých titulků u DivX (kódování Windows-1250)
- Čeština v názvech souborů
- Region Free
- Možnost generování firmware s preferencemi uživatele
Mira
Junior

Odeslat příspěvekod Rullez 8. 4. 2007 20:50

Chci DVD přehrávač hlavně na přehrávání DVD filmů,tak snad s Biostek XE-320 PRO!,neudělám chybu!? :-B
Rullez
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mira 8. 4. 2007 20:53

Rullez: Těchto příspěvku si nevšímej :lol: Je to zatraceně dobrý přehrávač! :twisted:
Mira
Junior

Odeslat příspěvekod hermanson 8. 4. 2007 21:02

Ad Panasonic:O tom xvid nechci polemizovat,tak hluboce do toho nevidim,kazdopadne ja mam doma skoro vse co je .avi v Divx5 nebo 6.Co se tyka toho .ogg tak jako rodina mame doma nekolik mp3 playeru+zena v praci jeste stolni prehravac mp3 a nic z toho neumi .ogg /myslim,ze mas urcite taky nejaky player do ucha/tak k cemu mi takovy format vlastne je.Imho na netu je skoro vsechno v mp3.No a upgrade firmware samozrejme umoznuje.Ale "problem" techto znackovych prehravacu je ten,ze na to aby fungovaly nemusis xkrat prehravat firmware.Proste zapojis a hrajes.Nechci nejak vyzdvyhovat toho Panaka,ale kdyz ctu o vsemoznych problemech neznackovych prehravacu,o mnozstvi jejich reklamaci tak bych proste do takoveho stroje nesel.A rozdil Biosteku oproti zminovanemu panasonicu je jen cca 1300kc.

A takovy Rullez jestli to chce opravdu jen na dvd, tak jemu ta podpora spousty formatu bude asi na nic.Mimochodem,nikomu ho nerozmlouvam,jen rikam svuj nazor na vec.Me jen zarazi to jak se o techto multiformatovych pristrojich vsude rika jaka je to bomba a po nejake dobe uzivani clovek na forech zjisti,ze skoro kazdy ho byl reklamovat.Mimochodem nedavno byl muj jasny favorit KISS 600,ale prave kvuli nejruznejsim problemum zminovanym na ruznych forech jsem si nechal zajit chut na dvd propojene s pc.
P.S.Za uplne nejidealnejsi player povazuju svuj notebook,ale z hlediska pripojovani a odpojovani je to dost neprakticke:o)

//al.ish: Sloučeny příspěvky. Používej volbu Editovat.
hermanson
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mira 8. 4. 2007 21:09

EDIT1:
Ono když se řekne Panasonic, tak se hned každému totiž vybaví kvalita, ale Panasonic pochopitelně nemůže být ve všem nejlepší že?
Třeba na mp3 přehrávače je Panasonic úplná lama. Na špičce mezi mp3 přehrávači kraluje Iriver a EMGETON, kterým nemůže Panasonic šahat ani po kotníky.
Každá firma je dobrá v něčem jiném a Sigmatek je právě dobrý v DVD playerech (Sigmatek Biostek).
Nebudem tu zbytečně zakládat flame, protože si Rullez už stejně objednal takže ADIOS. :mrgreen:
Mira
Junior

Odeslat příspěvekod Rullez 8. 4. 2007 21:27

Já už fakt nevim,co člověk,to nový typ na DVD přehrávač.Když už ho chci nějaký koupit,tak chci to nejlepší a se vším všudy.Chci přehrávač pro celou rodinu,takže na něm pojedou většinou DVD,mp3,jpg.Nechci značku,chci kvalitu,která vydrží a proto tenhle topic.Nechápu co pořád máte proti Biostek XE-320 PRO!,když v testu má dobré vysledky : http://www.bazhar.cz/video/recenze-dvd- ... xe-320-pro
Rullez
Kolemjdoucí

Další stránka