od georgino9 15. 6. 2007 19:42
Z prvního testování jsem přímo nadšen. Pokusím se tedy o malou recenzi (ale nejsem žádný odborník).
1. Jediný DVD rekordér, který má USB 2.0 (pokud tedy vím, ostaní mají pouze 1.1). Kopíruje bez problémů ze čtečky karet, fotoaparátu a flashky. V nabídce na obrazovce se dobře orientuje. Film o velikosti 1,5 GB zkopíroval na HDD za asi 8 minut). Dle návodu podporuje i externí HDD, což jsem ovšem zatím nevyzkoušel, neboť ho nevlastním.
2. Pevný disk 320 GB, což je více než slušné při současné nabídce (více - 400 GB má pokud vím jen jeden typ Sencoru a Pioneeru, který je ovšem za asi 35 tisíc)
3. Kopíruje z DVD na HDD a opačně, z USB na HDD i opačně a z USB na DVD i opačně zcela bez problémů.
4. Přehrál bez problémů všechny DVdéčka, které jsem mu dal sežrat, tj. DVD-R(W) a DVD+R(W), nezkoušel jsem pouze DVD-RAM, neboť ho nevlastním
5. Časované nahrávání jak ručně zadané, tak VPS/PDC i Show view fungují bez problémů
6. Dobře je řešeno mázání části nahrávky, protože na obrazovce běží ve zmenšeném okénku to, co jste si nahráli a vy pak jen označujete od kterého místa kam se má část nahrávky smazat (možná je to tak řešeno i u jiných rekordérů, ale s tím nemám zkušenosti)
7. Jako člověk milující design si myslím, že se po vizuální stránce Samsung vytáhl, zkrátka se mi líbí, zvláště ten zrcadlový předek je úchvatný. Stejně tak se po vizuální stránce povedl i ovladač, ovšem zde je problém, a to dost velký, s jeho ergonomií: je totiž štíhlý a dobře se vejde i do menší ruky, zato je extrémně dlouhý, což znamená, že když chcete zmáčknout tlačítko v horní třetině, musíte posunout ruku. I když mám dlouhé prsty, prostě se mi nepodařilo, když jsem měl ruku v dolní třetině, dosáhnout dále než právě k té horní třetině. Dálkové ovládání ale zato bez problémů ovládá i řadu TV jiných značek (uvedeno je asi 30, mě se ovšem podařilo naladit i TV značky Mascom, jenž v návodu uvedena nebyla, která šla na předvolbu Finlux)
8. Náběh po zapnutí trvá asi 15-20 vteřin
9. Hluk není větší než u mého pět let starého videa, v tichém pokoji je to ovšem slyšet (ale kdo sedí v tichém pokoji při zapnutém rekordéru), když běží TV, není nic slyšet. Možná ale jiné rekordéry jsou tišší, to opravdu netuším
10. Taky se ale Samsung mohl prásknout přes kapsu a přiložit k výbavě i scart kabel. Přiložen je pouze kabel Video/Audio, RF anténní kabel a dvě baterky do ovladače
11. Návod je poměrně podrobný a dobře přeložený (103 stran)
12. Zamrzí také absence konektoru S-Video In, přítomný je pouze konektor S-Video In
13. Snad teď nevypadám jako nějaký dealer Samsungu, ale zatím absolutní spokojenost. O dalších případných vlastnostech, poznatcích i problémech při dalším používání budu samozřejmě informovat.