DVD Rekordér s DVB-T tunerem a LAN

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod YoRk 17. 9. 2007 00:31

Víte někdo o nějakém cenově dostupném DVD rekordéru, který má DVB-T tuner, pevný disk a hlavně LAN. A který umí přehrávat ze sítě bez přídavného softwaru, myslím především z síťových disků a sdílených adresářu na počítačích. Hledám kde můžu a připadá mi že takové zařízení mimo HTPC (které se mi moc kupovat nechce) snad neexistuje. Za klaždý tip budu moc vděčný
YoRk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod YoRk 17. 9. 2007 10:51

ten neumi prehravat z LAN disku (pouze z pocitace s nainstalovanym sw), nema DVB-T tuner a ani nema vlastni disk a DVD mechanika jen pro cteni, ne?
YoRk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod YoRk 19. 9. 2007 11:37

funkcemi mi vyhovuje velke mnozstvi rekorderu, jedine co u vsech postradam je podpora LAN. Chteli by jsme v dome koupit jeden spolecny LAN disk (s kapacitou cca 1TB) na ktery by se nahraly filmy, serialy atd a aby si to kazdy mohl pustit na svem recorderu co budeme mit u televize. Jenze vsechno smeruje ke koupi htpc a to nechci, protoze je to zvlaste pro zenskou cast rodiny prilis slozite na ovladani a taky to zere prilis energie, navic pocitacu mame doma dost. A klasicky sitovy prehravac mi rovnez nevyhovuje, protoze jsem nenasel takovy ktery by dokazal nahravat.
YoRk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rapet 27. 9. 2007 21:42

Ahoj, jsem tu poprve, tak omluva predem.
Podobny pristroj jako schanis ty, hledam uz cca rok (dtto vic TV, na neco koukat, neco soucasne nahravat, odlozene sledovani, nahravani i manzelkou, digitalni tunery T nebo S, k tomu zatim nutny analog, kapacitni HDD, jednuchy strih, kopirovani, posilani do PC, nebo sledovani z jine TV po domaci siti, moznost dalsiho zpracovani digitalnich dat atd.). Spotrebni technika typu plug a play digitalniho nahravani zvlast do Ceska jde ztuha, davaji nam to hodne po kouskach (viz postupne modely Panasonicu - HDD,2 tunery, LAN, HDMI) a problemu a zklamani je i tak dost - viz i na tomto foru.
Asi takovy uni stroj, jaky si prejeme ani nikdy nebude, zakazniku kup si neco dalsiho, jineho.... Touto cestou asi vyrobci nepujdou nikdy (je za tim problem ochrany autorskych prav?).
Jedinou cestou, jak dosahnout vysneneho vseumela, jsou pocitace, potazmo stroje na jejich bazi - napr. PVR Dreambox, AB IP box, Triple Dragon, mozne i s 2 tunery, ktere navic umoznuji sdileni, internet, sit atd. Castecne podminky splnuji nektere satelitni stroje PVR s HDD (viz fora SAT webu) s vyhodou snadnejsiho naharvani a ukladani na HDD, ale dalsi zpracovani je nutne na PC, takze i manzelka si bude mozna umet neco nahrat, prehrat, ale ukladani - kopirovani uz ne. Po prokousani fory dream...aru i jinych do toho nechci moc jit, kdyz varovani je mnoho a neznalych zoufalcu taky. IPboxari byli privetivejsi.
Tak co dal, az uz analog v skonci, ceske HDTV vysilani v nedohlednu a ceka nas MPEG 4?
Neni lehka odpoved.
Cekat na novy Dream 8000 a avizovany novy IPb a ucit se?
Jinak je nutny kompromis nekolika stroju: STB ke kazde Tv, STB + recoder.
Mne to vychazi jit do satu (STB - S a dalsi PVR a rekoder s S tunerem), kabel neuvazuji.
prosim dalsi nazory.
Mrzi me, ze k tomuto tematu (jak nejlepe nahravat z digitalu) se nevyjadruji odbornici.
rapet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 28. 9. 2007 17:11

Rapet: vidím, že LAN,USB,MPEG4 rieši viacero tu diskutujúcich. Môj favorit je Technisat Digicorder HD S2 -> 2xtuner DVB-S2, HDD do 500GB, USB, Ethernet. Jediný problém, že na napálenie je potrebné PC - ale u 500GB disku to nemusí byť problém. Stačí napalovať raz za čas. Otázka čo s prehrávaním DivX ->preniesť na USB alebo extra prehrávač?
V prípade, že by tento stroj zvládol napalovačku/čítačku napr. cez USB bolo by to super.
Ale asi to nie je jednoduché, pretože jeho uvedenie na trh pol roka mešká.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rapet 30. 9. 2007 20:03

Dagy2: vypada dobre, ale v cesku jsem nasel jen 160GB, v ger stoji 630 eur. Chtelo by zjistit jestli ho nekdo ma, aby sdelil zkusenosti. ahoj.
rapet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 30. 9. 2007 23:39

Rapet: určite ho ešte nikto nemá. V predaji je len verzia MPEG2. HD verzia má odklad 6-8 týždňov. Aj keď na stránkách nemeckých e-obchodov je za cca 700EUR, všetci čo si ho objednali dostali odpoveď že zatiaľ nie je k dispozícii - toto je z nemeckého hifi fóra. Dúfam že bude do vianoc.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rapet 3. 10. 2007 20:08

díky jestli to budes hlidat prosim ozvi se
rapet
Kolemjdoucí