XORO HSD 8430 vs. Philips DVP 5980 vs. Ferguson D-780 HX

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pavelos 12. 11. 2007 01:02

Dobrý den, váhám mezi přístroji v nadpisu. Mám 26" televizi Sony s HDMI. Jde mi hlavně o přehrávání DivX (XviD), většinou přes flashku, proto se mi líbí XORO, které podporuje USB 2.0. Jenže zde si zase nejsem jistý kvalitou zpracování. Phillipsovi věřím, co se kvality týče, nejvíce, jenže zde mám pro změnu strach o čitelnost a nastavení titulků u DivX - to má zase nejlepší Ferguson. Poradíte mi? Nebo řeší někdo třeba podobný problém? 5.1 zvuk v současné době nevyužiji.

Víte někdo něco o kvalitě zpracování Xoro? V současné době mám přehrávač Sencor, ale u toho se titulky u DivX prostě nedají číst... Děkuji za odpovědi

Btw, teď jsem ještě objevil Sigmatek XS-700 PRO. Jenže u toho také nic nevím o titulkách u DivX a po zkušenostech z tabulkově skvělého Sencoru z toho mám strach...
Naposledy upravil Pavelos dne 14. 11. 2007 20:46, celkově upraveno 1
Pavelos
Junior

Odeslat příspěvekod ZED 12. 11. 2007 08:55

Mám Xoro 8410 /což je to samé/ a šel bych určitě do něj , hlavně kvůli tomu Divx.
Nevím jak je to u těch ostatních, jestli umí QPEL a GMC ale Xoro zvládne vše , na zpracování jsem nenašel nic divného.
Titulky bezproblémové, umístění titulků také OK - dá se i měnit.
A funkční Upscaling - pouštím si Divx filmy z PC do 50" plazmy přes VGA vstup a teď jsem zkusil Xoro z karty a je to poznat, obraz z Xora je lepši.
ZED
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pumpa 12. 11. 2007 10:16

Nejlepsi king na titulky je Ferguson D-780, ma i spoustu jinych vychytavek. XviD/DivX SD filmy, na to staci bohate usb1.1
Pumpa
Junior

Odeslat příspěvekod Pavelos 12. 11. 2007 12:38

Asi to bude znít troufale, ale Zede, nemohl bys vyfotit a nahrat sem zobrazeni titulek u DivX na tom Xoru? Kupuju to hlavně kvůli tomu a nerad bych, aby to bylo to samé...

Jinak děkuji za odpovědi - o Fergusonovi v tomto směru nepochybuji, ale ten Xoro má USB 2.0, což je super (teď jenom jestli se to nebude škubat kvůli slabému hardware...)
Pavelos
Junior

Odeslat příspěvekod ZED 12. 11. 2007 20:29

toš aj bych mohl. Dnes to už nestihnu, zítra jedu fuč a vrátím se až večer tak ve středu by to mohlo vyjít
ZED
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod igorh 13. 11. 2007 17:29

Na digilidi jsem četl, že Xoro neumí správně číst DVD pálené vyšší rychlostí než 4. Jakou máte zkušenost ?
igorh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 11. 2007 17:43

ja som kupoval davnejsie manut, ta ma 3 druhy velkosti a je to takj akurat ta stredna. Normalne nosim brile nejake -3/4, ale na tie title vidim v pohode zo vzdialenosti nejakycvh 3.5 metra na 63cm telkac(uhlopriecka ma 63)
Budem kupovat LCD a chcem nieco co ma upscaling na divx a pod a potrebujem aby sa tam dalo stelovat velkost tituliek, a prave som chcel ist do toho philipsa, takze tiez ma to celkom zaujima. mozno by vedel pointer daco...
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod POiNTER 13. 11. 2007 20:21

Ahoj... odporucal by som precitat tento test
http://www.digilidi.cz/DVD-divx-prehrav ... vnani-test

a potom este tuto recenziu>
http://www.digilidi.cz/recenze_dvd_preh ... ps_dvp5980

Co sa tyka velkosti titulkov... da sa to zmenit, pri pouziti hacknuteho firmwaru.
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=8736
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mama1 14. 11. 2007 11:37

Já mám zkušenost, že Xoro 8410 nepřehrává žádné vypálené DVD (už po druhé ho zasílám na reklamaci). Nebýt otřesné kvality mechanik, které Xoro cpe do svých přístrojů tak by byla max spokojenost. :(
mama1
Junior

Odeslat příspěvekod lumed 21. 11. 2007 16:36

Xoro 8410 nebo 8430 je fajn, ale chce to štěstí na kvalitní kus s funkční mechanikou. Na HDMI má lepší obraz než Ferguson 770 a 780. Titulky v DivX umí oba dobře, Ferguson lépe. Philips 5980 je také fajn, jakožto "značkový" výrobek přece jenom poskytne jistou kvalitu a životnost. Funkčně je ale chudší, musí se použít neoriginální software, pokud z něj chcete vymáčknout více. Jak už se tu psalo, recenze všech zmíněných přehrávačů jsou na http://www.digilidi.cz
lumed
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 21. 11. 2007 17:28

Takze ak chcem nieco kvalitne na upscaling(plazma 42 panasonic a divx serialy s 350 MB, nie 1GB v 720p), a kde si mozem stelovat veci na titulkach,tak ist do Fergusna. Obraz snad bude fajn...
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavelos 6. 12. 2007 05:02

Teďka jsem se na http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... PrmaId=683 dočetl, že Xoro podporuje USB flash paměti jen do 1GB. Máte s tím někdo zkušenosti? Připadá mi to jako nesmysl...

Příští týden jdu přehrávač koupit, takže zde shrnu pro a proti, co jsem doposud pochytil:
Ferguson:
+ velké možnosti nastavení titulků
- horší obraz přes HDMI než konkurence
Phillips:
+ jistota zpracování
+ upravitelný firmware
- bez upraveného firmware hůře čitelné titulky
- cena
Xoro:
+ HDMI kabel v balení
+ USB 2.0
- dálkový ovladač
- nespolehlivost

Formáty, které požaduji podporují všechny tyhle přehrávače.
Abych to zkrátil, pořád váhám a přestanu váhat asi až při kliknutí na tlačítko "odeslat objednávku" :)
Pavelos
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 6. 12. 2007 14:02

Pavelos
Nejak mi to nesedi, bo ja som cital na fergusona celkom dobre vysledky v bvlasti upscalnigu, su tam chipy od phjilipsu a pod, takze tomu tvojhmu suhrnu nejak nerozumiem.
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Konik 6. 12. 2007 14:11

Pavelos píše:Phillips:
+ jistota zpracování
+ upravitelný firmware
- bez upraveného firmware hůře čitelné titulky
- cenay/quote]

s tymi titulkami si to over osobne v predajni, toho Philipsa mam a titulky sa citaju praveze velmi dobre aj na 4 metre s 3,5 dioptriami .)

cena je imho primerana
wikipedia - volna internetova encyklopedia
Konik
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 6. 12. 2007 14:23

Konik
Pavelos to nemysle zrejme ako citatelnost, ale zto ako su zobrazovane( s tym "pasom")pod)...
BigFoot007
Mírně pokročilý

Další stránka