Má už niekto dvdr philips 5570

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lumed 13. 3. 2008 12:17

Asi první recenze:

http://www.digilidi.cz/recenze-test-Philips-DVDR-5570H

Bohužel bez informace o připojování ext. HDD.
lumed
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikulasandelcert 19. 3. 2008 13:40

tohle jsem psal na digilidi, philipse mám asi tři dny ...

takže po hodinách koumání jsem došel k tomuto závěru:

- některé divx/xvid skutečně nejdou přetáčet, jejich verzi nejsem schopen identifikovat

- některé divx/xvid je možné přetáčet vpřed/vzad až po několika vteřinách po startu, musí se vytvořit "index", podle kterého přerávač přetáčí, či co ... to je ale hodně smutné hlavně v případě, že máte rozkoukaný nějaký film, chcete se vrátit na čas, kde jste skončili, a musíte čekat několik dlouhých vteřin, než se načte index, abyste mohli nastavit čas, na který má přehrávač odskočit ... podotýkám, že funkce resume funguje solidně ... pro většinu uživatelů to nebude asi velké omezení, mě to spíš štve, protože jsem hnidopich

- některé divx/xvid jdou přetáčet okamžitě po startu

ještě několik postřehů:

- mám lcd philips 7532 - při připojení přes hdmi se při každém startu přehrávaní odmlčí hdmi vstup a televize hlásí "čekejte", video začne přehrávat, ale až po několika vteřinách naskočí obraz - toto se děje, i když hdmi ukazoval obraz browseru či jinou práci s přístrojem před tím, zkrátka se hdmi na chvilku odmlčí ... předpokládám, že je to automatikou, kterou rekordér používá pro optimální nastavení rozlišení videa

- analogový tuner připojený na kabelovku upc je pro běžné sledování skoro nepoužitelný ... je to způsobenu tím, že rekordér si nejdřív obraz bufferuje, aby fungovala live tv, pak se obraz pouští do televize, tam už je jeho kvalita pošramocená (byť je nastavena kvalita ukládání spp), digitál nepoužívám

- spokojíte-li se s horší kvalitou televizních programů, pak je funkce live tv opravdu moc pohodlná a příjemná, jen točíte kolečkem a vracíte se v čase :)

- k přístroji připojuji přes usb externí disk wd passport 250 gb - práce s ním je všelijaká, většinou jej philips pozná, ale trvá delší čas, než najde všechna videa a obrázky, samotné přehrávání divx videí je více či méně úspěšné - obecně asi platí, že je skutečně lepší obsah externího disku překolip na ten interní, kopírování 70 gb trvalo cca dvě hodiny, žádná sláva ... philips pak nevytváří složky, jen bere obsah, který pozná, takže mám teď na disku několik souborů, které se jmenují jinak než jsem měl pojmenovanou složku na disku externím

- divx titulky se zobrazují na šedivém průsvitném pásku, což je fajn u širokoúhlých filmu, kterým ještě dole a nahoře zůstává nějaká ta "černá" ... jinak jsou to titulky velice pěkně čitelné, srovnávám s panasonikem s52

- větráček je tichý a na tři metry při zapnuté televizi je skoro neslyšitelný, můj notebook hp compaq je rozhodně hlasitější

- tlačítko eject je jen na přístroji, je tenoučké, takže na okolo lakovné ploše budou samé otisky prstů ...

- po pár minutách kopírování z externího disku naskočí spořič, což je obyčejná černá obrazovka, zprvu jsem myslel, že se "něco děje" ... stačí otočit kolečkem a naskočí osd

- přibalený scart kabel je prachmizerný, nepříliš dobře stíněnný, takže obrázek přes něj je plný interferencí a duchů

- jinak je philips 5570 skutečně černokněžník a nepotřebujete-li htpc, pak běžnému sledovači/nahrávači bohatě stačí a má to výhodu: nemusíte se bát, že philips bude zavirovaný :)
mikulasandelcert
Junior

Odeslat příspěvekod Hrouda 007 19. 3. 2008 18:43

Tlačítko EJECT na dálkači je tlačítko STOP jenom déle podržet.
Spořič obrazovky 5,10,30 minut nebo vypnout.
Titulky dobře čitelné(ale umí pouze 2 řádky) u některých filmů smůla(zrovna 5díl 4serie LOST) starý přehrávač Philips bez problému
Hrouda 007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod misel1 20. 3. 2008 09:50

píšeš že analog přes UPC kabel je hrozný tzn. nahraný programu z TV stojí za prd? digitál UPC jsi přes to vyzkoušel?
díky
Moje hračka? Walther P99 a Sa-58 V
misel1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikulasandelcert 20. 3. 2008 10:04

a safra! dvou řádků jsem si nějak nevšiml, tak to je průšvih. já to snad vrátím ... analog upc je obyčejně nekoukatelný, ale to možná nebude jenom tou kabelovkou :) ... ne, digitál upc jsem nezkoušel, na to nemám stb ...
mikulasandelcert
Junior

Odeslat příspěvekod Hrouda 007 20. 3. 2008 10:29

Jedna malá chybička: Při nahrátí Divx z HDD na DVD+R a jeho finalizace(na rozdíl od 3570/3590 umí finalizovat Divx) je toto DVD+R čitelné pouze v pc a ne v jiných přístrojích.U DVD+RW není problém(protože se nefinalizuje). Taktéž není problém při nahrátí z HDD TV programů na DVD+R a jeho finalizace,nebo na DVD+RW.
Vystřihávání reklam: At to uděláte sebe líp obraz mírně cukne,protože se poslední snímek před reklamou na chviličku zastaví
Hrouda 007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Danken.3 20. 3. 2008 17:51

Tak jsem se v úterý stal šťastným majitelem černokněžníka -DVDR5570h. Všechno dobrý - tichounký, přečte všechno jen jsem zjistil docela malý, ale pro mě zásadní problém. Nedokáže detekovat USB Corsair Flash Voyager 2 Gb. Zkoušel jsem ho i zformátovat, ale prostě ho nenajde. Dokonce jsem dneska zkusil ho vyměninit i za jiný flash disk (stejný typ i velikost paměti) a pořád nic. No tak asi budu muset na slepo koupit jinej Flash disk - to je ale zatím jediné zklamání. Zatím zdar a všem novým majitelům přeju mnoho štěstí s "černokněžníkem". :wink:
Danken.3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Angus Young 21. 3. 2008 05:33

Jsem asi tak 10 dnů majitelem DVDR5570H. Zatím spokojený - ale co dělám špatně? Pořad nahraný z TV na HDD mi nejde zkopírovat na DVD±RW. Je fakt, že používám DVD, které již bylo zapsané v PC, ale přes Nero jsem ho smazal. Mazání jsem provedl nejen "rychlé", ale kompletní smazání. Na "čisté" DVD-R je to bez problémů. V jakém formátu teda musí být DVD RW, aby bylo použitelné pro záznam na recordéru? Chová se jako by nebylo vložené médium. Díky za Vaše rady. Vláďa.
Angus Young
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hrouda 007 21. 3. 2008 07:21

Já používám DVD+RW Verbatim,na kterém už bylo tolik filmů nahraných v pc a tam taky smazaných a bez problému. Jedině vyzkoušet jinou značku.TAdy ještě návod,jestli to pomůže:
Disk DVD±RW je nutné přeformátovat.
1) Stiskněte tlačítko OPEN CLOSE na rekordéru a otevřete
zásuvku disku.
2) Vložte disk, ale nezavírejte zásuvku.
3) Podržte tlačítko {0} na dálkovém ovládání, dokud se zásuvka
nezavře.
4) Před vyjmutím disku DVD±RW ze zásuvky spusťte nahrávání.
Hrouda 007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Angus Young 25. 3. 2008 07:39

Problém byl pravděpodobně v použití typu media. Používal jsem 2x rychlostní Traxdata. Při použití 4x Verbatim RW je vše OK. Díky.
Angus Young
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petar 21. 7. 2008 22:16

Ahojky, zdravím všechny majitele DVDR5570H, taky ho mám doma. V celku jsem s ním spokojený, až na příjem analogového kabelového UPC signálu - ten je opravdu šílený (jak psal výše mikulasandelcert). Zítra mi přinesou set-top-box na příjem digitálu. Pak dám vědět.
S tím otvíráním kaslíku na CD/DVD "dálkáčem"(dlouhý stisk 4-5 vteřin tlačítka STOP - otevření, stejně dlouhý stisk "0" zavření) mně Hrouda 007 moc potěšil, opravdu to funguje a mám pocit, že to v manuálu není.
Ale co mně zaráží, že nemůžu najít jak smazat z HDD nahraný titul - nedává mi žádnou možnost to smazat. V manuálu píšou použít červené tlačítko, ale nic se neděje. Kdo ví jak na to, Poradí, prosím někdo?
petar
Junior

Odeslat příspěvekod Angus Young 22. 7. 2008 04:37

Dobre rano. Ja sice neodpovidam na predchozí dotaz, ale zase by mi bodla nejaka kombinace tlacitek na reset DVD. Obcas se ni stane, ze pristroj se "kousne" a stavkuje. Je potreba vytahnout ze zasuvky - pak zas jede normalne. Diky za napady a rady. Vlada.
Angus Young
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hrouda 007 23. 7. 2008 08:05

Ahoj,odpověd pro "petara" smazat z HDD nahraný titul najedeš si kurzorem na daný soubor( film,foto,MP3) dole se zobrazí informační lišta(červený bod-odstranit,zelený-kopírovat) je možné,že máš tu lištu vypnutou a tudíš nic nevidíš(zapneš v nastavení) Takže zmáčkneš červené tlačítko odstranit objeví se výstraha( Touto akcí odstraníte vybraný obsah.Chcete pokračovat?) Máš tam ANO či NE označíš ANO a zmáčkneš tlačítko OK,to je vše
Hrouda 007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Worm 9. 11. 2008 16:54

Tak mám už nějaký ten pátek doma 5520H. Trápí mě asi jediná věc - o hodinu posunuté programy v EPG. Pokud pořad běží například od 9:00 do 9:30, tak EPG ukazuje 8:00 - 8:30. Na Digilidi.cz si na to pár lidí taky stěžovalo. Podařilo se někomu z vás této chyby zbavit?
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod kaja8615 1. 12. 2008 16:15

Mám dvdr5520h. Jdou tam mazat reklamy z prostředku filmu, nebo ne? Nemůžu přijít na to jak. Jde mi o vymazání reklamy aby na případném vypáleném dvd vůbec nebyla. Poraďte prosím.
kaja8615
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka