tohle jsem psal na digilidi, philipse mám asi tři dny ...
takže po hodinách koumání jsem došel k tomuto závěru:
- některé divx/xvid skutečně nejdou přetáčet, jejich verzi nejsem schopen identifikovat
- některé divx/xvid je možné přetáčet vpřed/vzad až po několika vteřinách po startu, musí se vytvořit "index", podle kterého přerávač přetáčí, či co ... to je ale hodně smutné hlavně v případě, že máte rozkoukaný nějaký film, chcete se vrátit na čas, kde jste skončili, a musíte čekat několik dlouhých vteřin, než se načte index, abyste mohli nastavit čas, na který má přehrávač odskočit ... podotýkám, že funkce resume funguje solidně ... pro většinu uživatelů to nebude asi velké omezení, mě to spíš štve, protože jsem hnidopich
- některé divx/xvid jdou přetáčet okamžitě po startu
ještě několik postřehů:
- mám lcd philips 7532 - při připojení přes hdmi se při každém startu přehrávaní odmlčí hdmi vstup a televize hlásí "čekejte", video začne přehrávat, ale až po několika vteřinách naskočí obraz - toto se děje, i když hdmi ukazoval obraz browseru či jinou práci s přístrojem před tím, zkrátka se hdmi na chvilku odmlčí ... předpokládám, že je to automatikou, kterou rekordér používá pro optimální nastavení rozlišení videa
- analogový tuner připojený na kabelovku upc je pro běžné sledování skoro nepoužitelný ... je to způsobenu tím, že rekordér si nejdřív obraz bufferuje, aby fungovala live tv, pak se obraz pouští do televize, tam už je jeho kvalita pošramocená (byť je nastavena kvalita ukládání spp), digitál nepoužívám
- spokojíte-li se s horší kvalitou televizních programů, pak je funkce live tv opravdu moc pohodlná a příjemná, jen točíte kolečkem a vracíte se v čase
- k přístroji připojuji přes usb externí disk wd passport 250 gb - práce s ním je všelijaká, většinou jej philips pozná, ale trvá delší čas, než najde všechna videa a obrázky, samotné přehrávání divx videí je více či méně úspěšné - obecně asi platí, že je skutečně lepší obsah externího disku překolip na ten interní, kopírování 70 gb trvalo cca dvě hodiny, žádná sláva ... philips pak nevytváří složky, jen bere obsah, který pozná, takže mám teď na disku několik souborů, které se jmenují jinak než jsem měl pojmenovanou složku na disku externím
- divx titulky se zobrazují na šedivém průsvitném pásku, což je fajn u širokoúhlých filmu, kterým ještě dole a nahoře zůstává nějaká ta "černá" ... jinak jsou to titulky velice pěkně čitelné, srovnávám s panasonikem s52
- větráček je tichý a na tři metry při zapnuté televizi je skoro neslyšitelný, můj notebook hp compaq je rozhodně hlasitější
- tlačítko eject je jen na přístroji, je tenoučké, takže na okolo lakovné ploše budou samé otisky prstů ...
- po pár minutách kopírování z externího disku naskočí spořič, což je obyčejná černá obrazovka, zprvu jsem myslel, že se "něco děje" ... stačí otočit kolečkem a naskočí osd
- přibalený scart kabel je prachmizerný, nepříliš dobře stíněnný, takže obrázek přes něj je plný interferencí a duchů
- jinak je philips 5570 skutečně černokněžník a nepotřebujete-li htpc, pak běžnému sledovači/nahrávači bohatě stačí a má to výhodu: nemusíte se bát, že philips bude zavirovaný