ONKYO alebo YAMAHA receiver ?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Midnightsvk 11. 9. 2024 16:40

Zdravim.

Mam moznost si vybrat medzi dvoma receivermi.

Prvy je Onkyo TX-NR616

Druhy je Yamaha RX-V473

Vykonovo na moju zostavu postacuju obe receiveri (5.1)

to ze nemaju 4K zatial neriesim. (yamaha má, ale len 4K 30hz co je prd)

Do ktoreho receiveru radsej ist ? V konecnom dosledku pojde do nich iba format dolby digital cez optiku, co sa filmov tyka. No a bude sa cez to pocuvat hudba v stereu cez streamy. ci uz priamo v receiveri, alebo mobil, alebo TV.

Vdaka za info :)
Midnightsvk
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 11. 9. 2024 17:03

Neberte to jako dogma, ale Onkyo má spíše zábavný zvuk, laděný do nižších pásem, a Yamaha má světlý projev.
Pokud bych tedy vybíral mezi těmito kusy, pak vždy s ohledem na reproduktory. Budete-li mít například sestavu od Polk, která je už od výroby "laděna" pro zábavný basový projev, spárováním s Onkyo tento projev akcentujete až příliš a může to být na škodu.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 9. 2024 19:31

No a přitom je Polk/Onkyo-Pioneer jedna firma a svoje sety takto normálně prodávají. Sám nemám pocit, že by to bylo nějak příliš zábavné. Ale je fakt, že to mám spíš k TV, než na soustředěný poslech. Jinak u Polk mě přijde, že mají zvednuté spíš vyšší pásmo do cinkava, co se týče basu, musel jsem k nim pořídit sub. Ale na to má samozřejmě víc než velký vliv akustika prostoru, jinde to může být dost jinak.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 9. 2024 21:37

ať vybereš receiver Yamaha nebo Onkyo, vždycky jej musíš sladit s reprosoustavami, pokud nějaké máš, tak nejlépe oba receivery vyzkoušet, který se k nim víc hodí
Marantz 1060, Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 12. 9. 2024 01:15

martas38 > psal jsem to jako obecný příklad. Prostě je zásadní, abychom se bavili o celé sestavě a ne jen o jedné části.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 9. 2024 01:42

Jasně, já to chápu. Jen jsem tím chtěl říct, že sestavy Onkyo-Polk se venku prodávají jako sady a snad výrobce ví, co dělá. Jinak je tam samozřejmě hromada faktorů, co to ovlivňují. Podstatně víc faktorů, než u sluchátkového poslechu. A ten nejdůležitější faktor jsou uši a mozek uživatele. A bohužel je trošku zrádné říct, někde si to poslechni. Protože ten prostor "někde" dělá se zvukem obvykle dost jiné kejkle, než "někde" jinde, nebo doma. Je to docela alchymie a sám jsem rád, že soustředěný repro poslech není moje priorita, protože cesta pokus/omyl bývá v této oblasti docela drahá. A hlavně a především, co je pro někoho zábava může být pro druhého strohost. Sám jsem si tím prošel a dost možná hodně opačně, než většina lidí. Dřív jsem preferoval tu přesnost a dnes spíš uvolněnost a zábavu. Pravda zejména ve sluchátkovém světě, ale ono to nebude u velkého poslechu moc odlišné. Takže i moje řeči "Sám nemám pocit, že by to bylo nějak příliš zábavné" jsou můj subjektivní pohled a plně respektuju, že ty na to můžeš mít odlišný názor ;-)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PCDaemon 12. 9. 2024 20:21

Ľudia, to si robíte srandu?? Tá Yamaha bola pre 10-timi rokmi vo výpredaji za 280€. Čo tu chcete párovať? To je úplny „low-end“.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 9. 2024 21:08

A proč by se nemohly párovat receivery, které stály kolem deseti tisíc s deset let starými bednami v ceně kolem 15 tisíc? To mně přijde celkem adekvátní. Jednak se to dělalo před těmi deseti lety všechno poctivěji jak dnes a za další, ne každý do toho chce investovat padesát tisíc.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wallcott 13. 9. 2024 15:46

Možno by nebolo zle napisať tvoj rozpočet na AVR možno sa podarí nájsť aj niečo lepšie ako vyššie dva zmienené.
Sony Bravia KD-85XG8596
Nvidia Shield Pro
Denon X3800H+AIYIMA A03+Yamaha RX-N600
5.4.6: Magnat Monitor Supreme 2x2002, 1x252, 2x202, 4x102, 2xInterior ICP 52, SVS SB2000, 3xSVS SB1000
Shakers: 4xSinustec ST-BS 250
Wallcott
Junior