od svlastik 5. 11. 2024 05:09
Tak jistě záleží, jaký model. Sony tu chrlilo mraky modelů. Navíc ty repra krásně reagují na receiver, který procesoruje jako hifi věž nebo domácí kino. A sloupy na to nereagují jak bedny z věže. Jsou duté hrajou jak z pr... nekompletní i když detailnější. Mi připadá, že ten sloup změří v laboratoŕi v nejlepším prostředí na nejlepších kabelech. Doma si to zapojíte a obrovské zklamání a furt vám tam něco ... Na sloupy je třeba sáhnout mnohem hlouběji do kapsy. A ani tak není vyhrané, akustika a kabely.
Konrétně tento model JBL i s bednama jsem slyšel, sloupy Stage. No třeba Koloseum model Sony co se teďka prodává po bqzarech za pár šušňů ho přehraje. JBL se asi inspiruje nejnižší řadou Sony a nabízí opravdu velmi zkreslený receiver vhodný jen na filmy. Podobné zařízení co krmí jsem slyšel na výstavě v Bratislavě a ta sestava byla tak slabá, že by to sympatičtěji přehrály i Tesly ARS 844 a to ten model repra L100 prodávají za 100tisíc. Co umí JBL jsou aktivní hračky, čili jako fanda JBL spíše jít koupit soundbar. Je to kapánek umělejší, ale ten zvuk je ok, v kompletu a pro nenáročného posluchače.
Jinak já jsem celkem rozmlsaný z historie. To co nabízí prodejny dneska je otřes. Takže ani konkurence nemá co. To je vše duté, rezonuje duní, hraje jak z pr... Dokonce kdo si pořídí méně detailní satelitky rozmístí do rohu z vrchu hrajou kupodivu ok a reagují dobře i na ty vylepšené zvuky. Dokonce pasivní monitory taky slušně reagují na ty vytvořené zvuky receiveru. Sloupy, to aby jste se nahledal. Regál taky není výhra je to o to sehnat dobrý model. I v jedné značce bývají speciál kousky...
A Atmos v této sestavě? Tak jednu pozitivní v tom negativním bych mohl najít. Strašně zkreslené prostředí a to je dobře. Ty kiksy ve filmech snadno přehlédnete dá se to. Co mi vadilo opet roztrhaný předek, takže dialog v mono zvuku. Na to je tady fakt lepší soundbar. Nebo prostě najít nějaký reprák co ten mono zvuk bude hrát pod celou obrazovkou. Jako jestli máte repra hned vedle obrazovky, tak ok. Ale jak hlavní dáte do rohu, tam vám ten mono zvuk z centrálu v dialozích furt lepí facku za druhou tak, že to zalehne uši. Ale to dělá i 5.1 i když Sony to umí zakrýt efektem, jak bych to popsal takový ozvěnový, čili on to umí krapet víc dolepit. On je trošku dál dneska nabízí receiver s 360°, ale takové holátko, fakt nevím co dovede, bo ho neznám. To jsem u JBL teda nepostřehl. Boky zadek jo, ale předek byl odlepený dle mého. Stropy jo bylo. Opět vidím tam plua velmi zkreslený a dává prostor pro představivost. Pak mi borec přepnul na Arcam a to byla panečku jiná káva, hlavní sloupy AQ krásně lepily celý předek. Stropy přesné kiksy velmi zřetelně slyšitelné. Fakt nevím co mají zvukaři ve svých studiích, ale ty chyby to je fakt síla to poslouchat. Proto já raději dávám přednost představivosti ve stereu, mě by to extrémně rušilo ty chyby ve filmu, kdybych měl něco tak detailního doma.