Denon - X1600H prerusovanie Spotify/Tidal Connect

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Johnnny64 12. 11. 2024 07:00

Ahojte,

mam problem s receiverom a sice, ze ak ako zdroj pouzivam Spotify/Tidal Connect, stava sa mi par krat za skladbu, ze mi vypadne zvuk. Vsimol som si, ze vtedy na receiveri zhasne aj ikona PCM.

Nemyslim, ze to bude sietovy problem, spojenie by malo byt stabilne, receiver ja kablom pripojeny k switchu ktory je pripojeny na TP-Link Deco X20 a ziadne ine zariadenie problem nerobi. Ma niekto podobnu skusenost a riesenie ?

Vdaka
Johnnny64
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 12. 11. 2024 15:01

X1600H umí WiFi, zkuste jej připojit bezdrátově. Pokud bude vše OK, poukáže to na potenciální problém ve SWITCH či nastavení LAN.
A také, pokud jste to nedělal, v nastavení prověřte aktualizaci firmware.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 13. 11. 2024 07:03

Vdaka. To mi napadlo tiez, ale nechcel som sa vzdavat kabla, takze som sa tomu branil :)

V kazdom pripade, pred napisanim vasho prispevku som sa este raz pozrel na to zapojenie a zistil som, ze nie je idealne. Teda asi, nie som sietar. Je to tak, ze aktualne mam router od Telecomu ktory rozvadza internet kablom do kazdej miestnosti. Kedze je to ale poschodovy dom, mal som problemy so signalom hore a tak som kupil dva WiFi Mesh zariadenia TPLink Deco X20. Jeden z nich je v obyvacke a povodne zapojenie bolo take, ze kabel z "hlavneho" routra siel do Deca, odtial do switchu a na ten boli napojene dalsie zariadenia (Apple TV, Xbox). Upravil som to tak aby siel hlavny router na switch ako aj vsetky ostatne zariadenia vratane Deco a prestalo to robit problemy. Ked som sa ale k tomu vratil neskor, objavili sa opat. Takze som sa vratil sem, nasiel som Vas prispevok a skusil som tu WiFi. Ta problemy opat vyriesila a siel som spokojne spat. Ked som sa k tomu ale rano vratil a pustil si Nirvanu ku kave, problem je tam opat :/

Firmware je aktualny, na to si davam pozor pri vsetkom (rad updatujem :) )
Johnnny64
Junior

Odeslat příspěvekod Johnnny64 13. 11. 2024 08:45

Skusil som spravit este to, ze som AVR pripojil na staru wifi siet aby som obisiel tie Deca. Aktulne to zase vyzera, ze to funguje, ale po predoslych skusenostiach si uz netrufam tvrdit, ze to vyriesilo problem :)

// No, takze problem to nevyriesilo :(
Johnnny64
Junior

Odeslat příspěvekod Johnnny64 14. 11. 2024 14:44

Este teda jedno zistenie a sice to vyzera, ze takmer akekolvek zmeny na sieti sposobia, ze to funguje, ale az to prepnem do standby a spat, minimalne na dlhsiu dobu, zacne sa to chovat divne :/
Johnnny64
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 14. 11. 2024 15:10

Teoreticky by mohlo blbnout DHCP, zkusil bych receiveru dát IP ručně nebo mu dát v routeru rezervaci na MAC adresu. Taky by nebylo od věci resetovat receiver do továrního nastavení. Nebo zkusit zapojit přímo do routeru a switch vynechat, může to dělat i ten, pokud je to něco laciného.

edit: Ovšem pokud to blbne i na WIFI, tak to switchem nebude.
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 14. 11. 2024 15:45

Co som skusil zatial je dat AVR do tovarenskych nastaveni a to ako vzdy pomohlo na prve pocutie, ale ked som tyo vypol a neskor zapol, chovalo sa to rovnako.

Priamo k routeru som zatial pripojeny cez Wifi.Tym myslim, ze router nie je priamo pripojeny na tu novu siet ako zvysok domu, ale este na tu povodnu. Co opat fungovalo, ale po vypnuti a neskorsom zapnuti zase nic. Mozem to este skusit kablom, ale bojim sa, ze tu problem nebude. Siet si inak myslim mam velmi stabilnu, router nikdy nezavahal.

Pytal som sa na to aj bota:
Skontroluj nastavenia standby režimu:

Choď do Setup → Network → Network Standby a nastav túto možnosť na ON. Toto zabezpečí, že receiver udrží svoje sieťové pripojenie aj počas standby režimu.
Vypni "Auto Standby":

Choď do Setup → General → Auto Standby a vypni túto funkciu. Receiver tak zostane aktívny dlhšie a môže to znížiť problémy pri opätovnom pripojení.
Resetuj sieťové nastavenia:

Skús resetovať sieťové nastavenia receivera: Setup → Network → Reset Network Settings.
Pripoj receiver späť na ethernet (uprednostni ho pred WiFi), čo môže zvýšiť stabilitu pripojenia.
Manuálne vyber audio formát:

Skús manuálne nastaviť formát zvuku na PCM: Setup → Audio → Audio Output → PCM.
Ak je možnosť na Auto, môže dochádzať k oneskoreniu pri detekcii formátu.

Ten standby mam nastaveny, inak by som asi nebol schopny zapnut receiver zo Spotify v telefone a to, alebo akekolvek ine PCM nastavenie ani najst nedokazem, to si zrejme vymyslel :/

Nastavit IP napevno mozem skusit, vdaka :)

Jo a skusil som zapnut aj UPnP. Niekomu to vraj robilo problem, ale to mi problem nevyriesilo tiez.
Johnnny64
Junior

Odeslat příspěvekod Duddits_cz 14. 11. 2024 16:50

To už vypadá na vadný receiver, bohužel :-(
Yamaha R-N803D + Cabasse Jersey MC170
Duddits_cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Johnnny64 15. 11. 2024 07:26

Trochu sa toho obavam tiez. Objednal som na skusku z Alzy jeden rozbaleny Denon 900H na vyskusanie, tak uvidime ci bude mat podobny problem. Aj tak som chcel skusit nejaky stereo receiver :)
Johnnny64
Junior

Odeslat příspěvekod Johnnny64 19. 11. 2024 17:01

Nakoniec si ten X1600H asi necham, pretoze problem som sice nevyriesil, ale zistil som, ze Airplay funguje a kedze mam iPad, malo by to byt ok.

Medzitym ale dorazil ten Denon 900H a som fakt vadny ak v tych receiveroch nevidim zasadnejsi, alebo ziadny rozdiel? Nemam na kabloch ziadne koncovky tak ma nebavi ich stale prehadzovat, ale obcas sa mi aj zda ze pri 900H som spokojnejsi, ale ak tam nejaky rozdiel je, neviem ho popisat. Trochu som aj dufal, ze si ho necham kedze zatial rozsirenie na surround neplanujem, ale kvoli vade by som X1600H asi predal hodne pod 300eur a rozdiel v cene by tak bol asi 300e a za ten rozdiel ak tam vobec je mi to asi nestoji.
Johnnny64
Junior