AV receiver a odvod tepla

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MW-201 15. 8. 2008 13:54

Kabely jsou vedený tím sloupem.
MW-201
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 15. 8. 2008 14:24

Nevím tedy přesné rozměry případné dutiny, ale když uvážím, co všechno a o jakém průměru vede z pouhého AV receiveru, nedovedu si představi, že se tam vše (k tomu další přístroje) vměstná.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Dusan 15. 8. 2008 15:07

Je fakt, ze zapojovat AV receiver je vzdycky hrozna pruda. Zejmena zapojovat reproduktory, coz je osm dvouzilovych kabelu je opravdu chutovka. Mimo jine proto, ze ackoliv v kazdem hifi casaku se clovek docte, ze cim tlustsi kabel tim lepe, tak AV receivery mi prijdou optimalizovane na nejake 0.75mm2 maximalne.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kukin 15. 8. 2008 15:45

LukasX píše:Ja mam take 606tku a zahriva se pekne. Ma vystupy nahore, proto bych a) na ni nic nepokladal - to v zadnem pripade, b) bych ani ho nezaviral.

Proto jsem zvolil tohle reseni od Vogels
Tam je vetrani vic nez dost. Nad nim bude dostatecna mezera a Sat-reciever a Blu-ray.
Obrázek

No obecně se doporučuje dávat zdroje tepla nahoru (proto jsou taky chladící otvory i nahoře) a nad ně už nic, takto to tam slušně zahřívá ten prehrávač, který má chladící otvory beztak jen zespodu. Taky je dobré občas sundat kryt a odstranit z vnitřku prach.
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Junior

Odeslat příspěvekod player 15. 8. 2008 16:50

Dusan : vsak proto existuje takova vec, rika se ji bananek;)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dusan 16. 8. 2008 08:14

player píše:Dusan : vsak proto existuje takova vec, rika se ji bananek;)

Pridavat metalicke prechody do cesty analogovemu signalu neni uplne ten nejlepsi napad.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod player 16. 8. 2008 14:48

Dusan : mno tak takovychle teorii o nevhodnosti cehokoliv by se dalo vymyselt spousty, ze ano.Staci se podivat do skrine recieveru, potazmo reproboxu a tech metalickych prechodu tam je az az.A vzhledem k tomu, ze bananek je stejneho materialu(alespon v mem pripade) jako koncovky u reproboxu je absolutne zbytecne resit nejaky negativni vliv "metalickeho prechodu".A to nemluvim ani o tom, ze kontakt za pouziti bananku je velmi casto kvalitnejsi, nez pouze stazeny kabel apod.Mimochodem, kdyz uz jsi takovy puntickar, jestli pak mas reprokabel stejneho materialu jako jsou vystupy u recieveru a reproboxu, co?
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 8. 2008 09:46

Nervěte se - je to úplně jasné, akorát že se výrobci předhánějí ve vymýšlení kombinací kovů a slitin na povrchové úpravy, které by se vzájemně "nehádaly" a jejich vzájemný kontakt byl s co nejmenším elektrochemickým potenciálem (kvůli vzájemné korozi - viz známý příklad měď x hliník) a zároveň aby podléhaly v co nejmenší míře povrchové pasivaci vzdušným kyslíkem. Bohužel, doposud se ještě nikomu nepovedlo vymyslet něco kvalitnějšího, než čisté metalické (24 karátové) zlato...
Ale myslím, že pokud je banánek kvalitní, s dobrou povrchovou úpravou (tombak, tvrdý elektrolytický nikl nebo i zmíněné zlato), není se čeho bát a s dobrou zdířkou bude mít kontakt OK. Bude to pořád lepší, než napůl zoxidovaná měď, roztřepená pod jednoduchým pérkem nebo dokonce (už jsem to taky viděl - a od výrobce!!!) na konci sežmoulaná do "kuličky" a zastrčená do výstupní zdířky...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marts 17. 8. 2008 19:40

kukin píše:No obecně se doporučuje dávat zdroje tepla nahoru (proto jsou taky chladící otvory i nahoře) a nad ně už nic, takto to tam slušně zahřívá ten prehrávač, který má chladící otvory beztak jen zespodu. Taky je dobré občas sundat kryt a odstranit z vnitřku prach.

asi proto mám v návodu k AV zesilovači (Yamaha DSP-A2) napsáno že se má nad nim nechat alespoň 30cm volného prostoru
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod ilja2001 17. 8. 2008 20:30

Jo v návodu je volný prostor, ale když se člověk podívá na reklamní obrázky nebo do katalogu, tak je stejně ten receiver nebo zesilovač dole. V lepším případě aspoň na poličkách s nějakým rozestupem.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod player 17. 8. 2008 20:56

ilja2001 : Podle reklamy se preci nelze ridit.Ta je vzdy ucelova.Uz si nekdy videl reklamu napr. na reproduktory, ktere by byly zapojene, tedy vedl k nim kabel?
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 18. 8. 2008 08:58

player: Třeba to jsou bezdrátové repro s bateriovým napájením ;-) Asi jsem měl předchozí příspěvek trochu osmajlíkovat, ale stejně je to zajímavé, jak výrobce dokáže v reklamě popřít to, co káže v návodu.

PS: Taky mám receiver úplně dole :nenapadne, naštěstí moje již obstarožní Yamaha tolik nehřeje, nebo už ji nepouštím tak nahlas. :potichu
ilja2001
Mírně pokročilý

Předchozí stránka