Jsem si vědom, že mám co by strojař lepší možnosti s bastlením mechanických konstrukcí, než řada jiných nadšenců. A jelikož s hutními materiály dělám spoustu let, tak taky vím co si při objednávce materiálů do firmy, přiobjednat pro své účely. Čili materiál vhodný, doporučený pro elox je AlMgSi 1, nebo AlMgSi 0,5. Dále pak záleží na třídě přesnosti, pokud chci gravírovat popisy do hloubky 0,1 až 0,15mm.
Tři předešlé zesilovače jsem dělal do černého eloxu

DPA-222 chci spíše ve světlém provedení, tak aby gravírované popisky nebyly tak kontrastní.
Opravdu bastlení pokud má být trochu na úrovni, není levnou záležitostí. Krabice v plné parádě s chladiči a všemi mechanickými díly - materiál a práce (strojní časy) vychází okolo 5 tisíc. Toroidy pro DPA z Tronic stály s poštovným 2172Kč. Sety součástek a dps 5200Kč. Další nezanedbatelné položky - korekce, softstart, konektory…a přitom ten zesilovač vůbec nepotřebuji, je to prostě bastlířská vášeň.
Softstart je skutečně z Metronix, před osazování jsem desku stříkl bílým sprejem, aby byl zachován jednotný kolorit. S tímto softstartem mám dobré zkušenosti – 12x, mám je u všech svých PAčkových zesilovačů. Toroidy 800VA naprosto v pohodě.
Korekční předzesilovače; když připravuji stavbu nějakých zesilovačů, taktéž si nachystám několik typů korekcí s potřebnými roztečemi potenciometrů.
S dálkovým ovládání jsem nezkoušel, jsem na klasiku
V případě korekcí pro DPA-222 to budou některé z těch bílých.