od pech. 4. 5. 2019 18:02
Zdravím.
Otevírám opět téma Lama-Silič
AZS100L kteoru jsem provozoval s tunerem Grundig nelze provozovat s číkoli co má std. linkový výstup.
Přebuzuje se to...
AZS100L nelze provozovat s bednami 1PF06233s výhybkami od Godze. Neutáhne je a kmitá... Pokud jsou
holé v původním zapojení tak funguje....
Ten tuner s Godzobednami jsem přesunul do práce... Když to AZS nedávala, tak spolu s přestavěným Zetawattem, který má i shodné rozměry s tím MIDI Tunerem Grundig T22.
AZS100L jsem prodal spolu s kopiemi ARS1014 jednomu muzikantovi k počítači. Tam si nastaví intenzitu na vstupu podle potřeby a zvukově to bylo poměrně slušné...
Ale potřebuju nějakej Lama silič nahoru pro mlaďasy.. Mám tu upravenou AZS223, ale tu se mi tam nechávat nechce, není blbuvzdorná a když jí zkurví, tak párované trandy neseženu a bude celá v *****.
Mám tu ještě jednu na opravu se slušnou deskou, ale na to nemám čas a naposled jsem to dělal před mnoha lety a s podporou, nevím jestli bych to znovu podstupoval sám, navícx má nějaké další bebí, jeden kanál zkresluje hloubky.
Ale mám tu pár syslátů... Pekný tráfko se zdrojem z hifi věže co dává 40V sym. - konce v tom byly 2x TDA7294 ale ty byly mrtvé.... Pak tu mám tráfko 2x22V/150VA - příliš velké do té druhé AZS, ale sedělo by k LM3886 / LM4780. Pak tu mám v syslátech korekčák EZK, údajně nějak upravený asi a nakonec dvě pixly... jedna pěkná od mrtvého tuneru Yamaha, druhá větší a ošklivá od nějakého domorobo tuneru co byl původně
k té AZS100L a byl taky mrtvý...
Takže mám několik možností. Buď udělat zesák z toho zdroje, větší skříňky (kvůli rozměrům trafa) a TDA7294, nebo z hezčí a menší skříňky a LM4780 nebo 2x 3886.... K tomu ochrany a byl by z toho snad zes né úplně blbě hrající, dostatečně výkonný i do 8R a s náklady tak 1000-1500kč max....
V podstatě když koupím 1ks korekčáku navíc a dvoje ochrany k těm koncům, tak bych ty zesilovače udělal oba.... Ten s TDA by byl kvůli zdroji spíš do 8R, protože na +-40V bude TDa asi spíš přímotop než zesilovač ne? Co vy na to?
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem