vhodny zosilovac k yamaha ns 555

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod warezo 6. 10. 2009 17:10

momentalne mam yamahu htr-6130 a reproduktory yamaha ns555. samozrejme casom zacne cokolvek stacit a treba vybrat nieco nove :-)
plan je taky, ze vyberam nejaky vhodny zosilnovac. momentalne to hraje ako to hraje, problem je v tom, ze je to priliz malo dynamicke. ak chcem aby to aspon nieco hralo, musim ist do vyssich hlasitosti. a to nieje stale mozne. nevyznam sa v zosilnovacoch, preto moja priliz laicka otazka... Kupim nejaky vykonnejsi zosilnovac, povedzme nad 370. dokazu mi terajsie reproduktory zahrat dynamickejsie aj pri nizzsich hlasitostiach? alebo bude zvuk len o nieco krajsi a vela tym neziskam? teraz mi pro normalnom pocuvani a hlasitosti chyba vsetko. basy, vysky, dynamika...
ten priklad je znacne predimenzovany, ale predpokladam buduci rok receiver do obyvacky k telke a nejskor tam prihodim aj tie yamahy a sebe nejake kvalitnejsie repro.
nemam vybrany konkretne ten nad, obzeram sa skor po bazaroch po niecom starsiom, ale kvalitnejsom. moj rozpocet na zosilnovac je prisne stanoveny na 500e
potom s nim budem vyberat aj nejake repro. dovtedy by som chcel zvuk za danych podmienok co najlepsi.. dakujem za akukolvek odpoved a kritiku. chapem ze idem na to mozno zle a casto premyslam nad roznymi rieseniami. ale v ramci mojich moznosti by som chcel nieco lepsie a situacia mi dovoluje zatial taketo riesenie...
warezo
Junior

Odeslat příspěvekod Sanycz 6. 10. 2009 20:39

Skus Cambridge Audio mají ted nějaké akce myslím že Azur 640A v2 by se do tvé ceny dal sehnat, NAD je taky dobrá volba a do třetice Vincent, pak ještě skus nějaký dobrý bazar.Se zvukem by sis samostatným stereozesikem oproti recivru mněl o dost polepšit ta Yamaha 6130 je základní řada asi to bude pěkný chrchlák-nic proti nemyslím to zle ale po mých zkušenostech i v podstatně vyšších třídách recivru mám určitě pravdu.Nicméně můj tip č.1 je Cambridge Audio sám tuto značku mám a zvolil jsem ji po třech letech lítání po studijích a nepřeberném množství poslechnutých značek.
Electrocompaniet 250R+Cambridge Audio 840E+EmmLabs SACD SE+Wilson Benesch Discovery
Sanycz
Junior

Odeslat příspěvekod warezo 7. 10. 2009 08:20

mas uplnu pravdu, ta yamaha he fakt "chrchlak". potreboval som ale k pc nieco na 5.1 na prepinanie vstupov. na to v pohode stacilo. pozeral som na ten Azur a vyzera fajn. a cena je tiez pekna. skusim tiez tie bazary, predsa len tym nieco usetrim a budem si moct dovolit viac. problem je v tom, ze v mojom okoli nepoznam nikoho s nejakym lepsim zosilnvacom zeby som to vyskusal... ma napriklad zmysel kupit nejaky zachovaly napriklad akai am57 alebo nieco ine zo starsej top klasiky? ale aj tak si myslim ze akykolvek stereo zosilnovac v pohode prehraje tu yamahu....
warezo
Junior

Odeslat příspěvekod kammo122 7. 10. 2009 18:46

warezo citas mi myslienky prave som ti isiel ukazat jeden zosik AKAI ...
http://elektro.bazos.sk/inzerat/2297959 ... 90leta.php toto je uz v podstate high end ,,,nvm ti povedat ake znacky ku tomu pasuju ,,,ale podla recenzii su to ppc zosiky .,..ja kupujem tez toto ale starsi model ...a daju za za brutalne dobru cenu zohnat
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 7. 10. 2009 18:56

Osobne by som vymenil bedne (ale mam pocit, ze to mas tiez v plane). Mne sa paci tato ponuka z bazaru:
Rotel RB06 + RC06
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... rb06-rc06/
Mas to samostatny predzosilovac a zosilovac, takze kvalitativne to bude posunute dalej.

Povodna cena tohto kompletu je 20 000 CZK (kontroloval som to - naozaj sa stale za 20 000 CZK predava). Rotel je niekde v triede, ako NAD, udajne maju ale pevnejsie vypracovanie. Viem, ze clovek po tom buchat kladivom nebude, ale podla mna poriadna krabica tiez potesi. Navyse nic nerezonuje.

K Rotelu davaju bezne bedne B&W.

Narovinu - keby teraz riesim cosi podobne, o tomto by som naozaj seriozne uvazoval. A ten strohy design Rotel je proste bozi :tleskani Navyse typek pise, ze je to este rok v zaruke - nie je co riesit.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kammo122 7. 10. 2009 19:18

no vidis warezo ..napriklad aj toto ...ale ku tomu to bude treba aj lepsie bedne ;-)
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warezo 23. 10. 2009 14:33

tak dilema je vyriesena, som cerstvym a stastnym majitelom nad c370. cena sa mi zda vhodna, mozno by som nasiel niekde aj lacnejsie, bohuzial za nejaky pol rok som na to nenatrafil. stal ma vseho vsudy 450e. ak to mam porovnat k htr 6130, tak to je teda pekny rozdiel... hlavne ked pocuvam analog. repro zatial musi stacit, aj ked kvalita nic moc, br je vzadu a koli miestnosti nemam ako velmi stelovat. takze idem nieco vyberat s prednym, alebo uzavrete. na terajsie podmienky by som povedal az predimenzovane, ale mam aspon dusu na pokoji. akurat s nim chodit a skusat repraky bude koli vahe sranda :-)
warezo
Junior

Odeslat příspěvekod kammo122 23. 10. 2009 14:46

jaaj tak to je dobre ze si spokojny ale mohol si kludne zobrat aj ten akai ...su to starsie zosiky ale bomba ...a za super cenu ...kukni moj topic co som nedavno urobil pekna masina viewtopic.php?f=1709&t=1089977
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warezo 23. 10. 2009 15:23

Odar: to som tiez videl. ale po prepocte to je 420e a ak by som si ho chcel osobne "osahat" a overit, tak by ma to vyslo o nejakych 30 drahsie ako som kupil teraz.
http://openiazoch.zoznam.sk/nastroje/kalk/prevodmien.asp

kammo122: po tomto som zrejme pokukoval aj ja. no pri svojom predpokladam casom prilozit koncak nad c270 a pouzivat ich ako monobloky. mozno kupim nakoniec aj nieco ine, ale chcem aby som mal tu moznost. neviem ako sa to dalej bude vyvijat. dalsia vec co zavazila, tak v CR je fasa znackovy servis a v nom sinclair robi aj nejake vylepsenia.
warezo
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 23. 10. 2009 15:33

warezo --> Hej. Kurz robi svoje a ked clovek pripocita cestu :hm . . .
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kammo122 23. 10. 2009 16:00

+ to ze ja mam AKAI AM49 a vyssi model AM69 sa oznacuje uz za highend

69tka je uz vybavena ppc : citujem z ineho fora :Po neúspěšném hledání modelu Technics s integrovaným DAC a nemožnosti sehnat za slušnou cenu SONY ESD model taktéž s DAC padla volba na nečekaně dostupný a přitom levný model AM-67 (stál mě 153Eur – cca 3900,-). Cenovku ve své době se mi nepodařilo získat, odhaduji okolo 25-30tis. v roce 1989, což mohl být můj cca půlroční plat. byl to tedy lov ve vodách neznámých a neověřených, nicméně díky místnímu fajnšmekrovi „vlado.ba“ na AKAI jsem měl psychickou podporu a šel do toho. + je to z hifi passion ...su tam aj foto ...dalej : Jak vidíte na fotografiích, jedná se o klasickou konstrukci z 80tých let, na první pohled nenadchne bravurním rozmístěním, uspořádáním, či masivními kondenzátory a trafy. To důležité se však skrývá pod „pokličkou“. AKAI je vybaven špičkově. Trafo je krásně odstíněné měděnou páskou, veškeré el. kondenzátory jsou špičkové značky Nippon třídy Audio. Baterie osmi výkonových tranzistorů není nic menšího než Sanken. Takamishawa přepínací relé, Volume nejznámější a nejlépe hodnocené značky ALPS. DAC je osazen čipy Nippon (4-8time oversampling multi-function filter), BurrBrown PCM67P (1-Bit BiCMOS Dual 18-Bit DIGITAL-TO-ANALOG CONVERTER) a Toshiba (Hex inverter). Prostě sečteno, výběr nejlepších součástek své doby, dodnes vysoce ceněných.

A AKAI se ukázal jako velmi schopný přístroj i v prvním testu na poměrně slabých malých regálech KEF Q1. Vymáčkl z nich takové detaily a takovou pravdu nástrojů, kterou jsem u mě doma naposledy zaznamenal na sestavě Sonus Faber Concertino ve spojení se zesilovačem NAD 370. (bylo zapůjčeno od jednoho zdejšího hifisty). Kupodivu ale tehdy onen NAD z Kefů toto nevymáčkl. přisuzuji to kabeláži, nyní používám velmi solidní ATLAS bi-wire speciální bi-wire kombinaci. Tehdy jsme hráli na byť značkovou dvojlinku. Ale klidně to může být i tak, že si NAD s KEFy tolik nerozumí. Rozehrál bravurně jen Conccertina.

Rád bych jej vyzkoušel i na náročnějších bednách a porovnal se soupeři, abychom ukázali jak je vlastně takový levný a starý AKAI dobrou koupí. Zatím nemám kde. V Brně hledám nabídku k testování.
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kammo122 23. 10. 2009 16:01

CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kammo122 23. 10. 2009 16:04

Spínací relé Takamishawa ma aj moj aj volume od alps myslim ...
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý