NAD 325 BEE - šum pri nastavovani hlasitosti

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod miroslavmitro 4. 12. 2009 08:58

ahojte
mám problém, pri pridávani,uberani volume na zosilovači počuť jasný šum a praskanie v repro.
Viem že to treba mechanicky vyčistiť od prachu. Vie mi niekto poradiť alebo odkázať na link kde by to bolo podrobnejšie riešené(najlepšie obrázky). Radu "ved to len rozober a vyčisti!"nepotrebujem ;-) .
dík.
xavian primissima, primaluna prologue, sub. yamaha YST-SW800, XLO, WD HD player(flac...)+1TBWDB, SENNHEISER HD 555.
miroslavmitro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 12. 2009 19:17

Ono to není tak jednoduché, říct tohle odšroubuj a tamto vysuň - jednak to není asi zrovna častý výrobek, druhak záleží i na Tvých zkušenostech. Osobně tipuju, že příliš zkušeností nemáš - protože kdybys je měl, nebudeš se takto ptát a rovnou "na to vlítneš". Proto doporučím raději odnést do nejbližšího servisu a požádat o kvalifikovanou údržbu - sice za to nějakou stovku zaplatíš, ale rozhodně by ses neměl dostat do situace, kdy bys měl kupu šroubků a rozebraný AVR - a nevěděl, kam co přijde... (znám to, mám takové hromádky "strašně rád", když mi to někdo přinese - dával bych za to pěstí do zubů). Ten servis bude určitě mít něakého zkušeného mechanika, který si na to, co nezná bude umět opatřit pomoc - třeba ve formě rady od zastoupení firmy NAD nebo s pomocí servisní sítě si sežene servisní manuál atd - což Ty sám nemůžeš, protože výrobce spolupracuje pouze s autorizovanou servisní organizací... Pokud chceš získávat zkušenosti, vyber si k tomu nějaký jednodušší přístroj, nejlépe naprosto bezcenný šrot ze Sběrného Dvora - a na tom se uč...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Aspon 5. 12. 2009 00:17

Klasický problém u C325, je to chyba potenciometru.
Toyota Avensis TS 1.8 (2017)
Michelin Primacy 3 / Nokian WR D4 (215/55/R17)
Aspon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kammo122 5. 12. 2009 00:28

kup starsi zosik AKAI :D zvukovo by sa dali porovnavat ..kupis za par supov
a KVALITA hlavne
ja som jeden akai kupil ...VYYBORNEEE

priblizne na 3strane sa uz rozvija debata :d http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... 692&page=2
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ovo 5. 12. 2009 09:49

OT: Kámo, nechceš si nahrát nějaký lepší avatar?
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kammo122 5. 12. 2009 11:29

CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 12. 2009 15:32

Obrázek vedle jména - jako Ovo má Kim-Čong-Ila nebo já svou zeleno-černou dvanáctinožku...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kammo122 5. 12. 2009 15:45

jaaj jo jo dam si neskor
mal som jeden cas a zrazu zmizol ....
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miroslavmitro 7. 12. 2009 08:01

dik za radu, asi sa do toho pustim sám. Ešte trocha zagooglujem. Celý postup nafotim a dám vedieť.
xavian primissima, primaluna prologue, sub. yamaha YST-SW800, XLO, WD HD player(flac...)+1TBWDB, SENNHEISER HD 555.
miroslavmitro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krovak_cze 7. 12. 2009 13:04

jak potak rozeberes, tak to vycisti lihobenzinem (koupit v lekrane) a potom nanes tenkou vrstvu po cele delce odporove drahy diavy cervene (lestenka na nabytek) kdysi mi to nekdo poradil na potaky v tesle condor a nechrasti mi to do ted :)
http://www.a1-gastro.cz/DetailPage.asp? ... 3227&Nav=1
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 12. 2009 17:07

JEŽÍŠIKRISTE, DIAVU NE!
Kdysi bylo kdysi, Diava na poťáky fungovala - jen by se od té doby nesměla změnit její receptura = složení. Dnes pod názvem Diava prodávaný INOVOVANÝ roztok obsahuje jakési složky, které LEPTAJÍ MĚĎ - oxidují ji a mění ji v měděnku. Takže kdo ji napajcuje do poťáků, sice se na nějaký čásek zbaví chrastění, ale po velmi krátké době mu od potenciometru začnou upadávat měděné vývody, protože je ta leštěnka sežere. Poťák se musí vyhodit a mnohdy se nedá sehnat náhradní. Zlomovým rokem pro tento druh leštěnky byl přibližně rok 1990 - pozdější je právě ten sh.it, co likviduje měď.
Do potenciometrů v dnešní době jedině nakapat roztok parafínového oleje (z lékárny) v lihobenzínu (tamtéž) nebo izopropanolu (dtto).
EKKAR
VIP uživatel