NAD C355 alebo Cambridge audio 550A / 650A?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dalid2 18. 12. 2009 09:20

p1025 - najlepsie by to bolo ozaj niekde vypocut.. Ale problem je, ze uz nie je kde (Stradivary).
K tym roznym nazorom na NAD a CA, ale aj vo vseobecnostii platne v celom audiu asi tolkoto:
1. kazdy clovek uplne rozdielne vnima, pocuje tu istu hudbu na tej istej zostave.
2.v technickych udajoj vyrobcu sa docitame kadeco o linearnosti frekvencneho priebehu priebehu repro sustav, ALE o tom ze kazdy clovek ma nelinearne vnimanie zvuku s rozdielom niekolkych decibelov ti nikto nepovie :shock: :potichu
3. ludsky sluch je prirozdene vnimavejsi na urcite frekvencie a vnima ich pri rovnakom akustickom tlaku subjektivne ako intenzivnejsie alebo neprijemne..

No a potom sa v tom vyznaj... :-D V podstate som chcel povedat :arrow: treba aby sa konecny vysledok pacil TEBE, lebo ty za novu zostavu das peniaze a ty ju budes doma pouvat :!: Iba ty s nou doma budes / nebudes v konecnom dosledku spokojny. :oboze nach ti to dobre dopadne.
Naposledy upravil dalid2 dne 18. 12. 2009 09:28, celkově upraveno 1
dalid2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 18. 12. 2009 09:26

To je prave to. O CA na hifipartner tiez pisu, ze drive vobec nema, ze prave NAD ma vacsi drive. Ale to bude asi tym, ze kazdy to pocuje inak. Toto by chcelo fakt porovnat.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 18. 12. 2009 09:50

Najvačšia sranda je to, že veľmi začínam rozmýšľať nad CA. Našiel som aj nejakú zaujímavú cenovú ponuku tak je to v podstate na rovnakej cenovej úrovni. Počuť je jediná cesta. Ale zato pekne zarúbaná. Stále vyhodnocujem z názorov nejaké rovnaké premenné, ktoré by ma mohli nasmerovať k nejakému záveru alebo potrebám mne podobným :) To som napísal za myšlienku. Tak ma štve, že to nemáme kde na Slovensku vyskúsať poriadne

Jedna z odpovedí na porovnanie
Otázka v podstate znela zosilovač do 17000 Kč

"volil bych Cambridge Audio 650A. Má velmi dobré vykreslení prostoru a
nenásilný pohodový přednes, v kombinaci s Wharfedale tvoří univerzální
sestavu"

Porovnanie
"NAD C355 je dravější a dynamičtější, ale nemá tak dobré podání prostoru
a detailů. Ani to není špatná kombinace, záleží, jaký charakter
reprodukce upřednostňujete."
Naposledy upravil p1025 dne 18. 12. 2009 10:00, celkově upraveno 1
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 18. 12. 2009 09:57

Ja ked som urciteho casu riesil 840A v2 za velmi rozumnu cenu - typek mi v maili hned ale pisal, ze bacha, je to zosilovac, ktory je velmi "suchy", analyticky. Pisal mi, ze pre neho je to nuda.

Ale ouha - to ma kazdy vystrihal pred K701, ze su moc analyticke, maju o 80% menej basov, ako Koss Porta Pro a musim povedat, ze to ich podanie sa mi paci a dostalo ma. Takze bez posluchu sa osobne viem aspon takto kvazi nasmerovat.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod p1025 18. 12. 2009 10:02

Pravé pre takéto názory som vytvoril tému. Kto môže napíše nejaký dojem a možno z toho poskladám zosilovač :)
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod dalid2 18. 12. 2009 11:17

Som zvedavy ako to nakoniec vyriesis, budem toto vlakno sledovat. Drzim palce!
dalid2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kammo122 18. 12. 2009 14:18

Odar píše:Ale ouha - to ma kazdy vystrihal pred K701, ze su moc analyticke, maju o 80% menej basov, ako Koss Porta Pro a musim povedat, ze to ich podanie sa mi paci a dostalo ma. Takze bez posluchu sa osobne viem aspon takto kvazi nasmerovat.

no moze byt lebo koss porta pro ma len basy :D
ja som ich pocul a nepaiclo sa mi to sami bass aj to ne velmi presny
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TommyT 20. 12. 2009 12:40

Osobne som tieto zosilňovače nepočul, ale podľa toho čo čítam o charaktere zvuku, ja by som sa priklonil k NAD-u.
Horší je fakt, že nový si môžem dovoliť akurát tak C315BEE, a to sa mi asi viac oplatí zostať na Yamahe RX-V563 a potom prejsť na C326BEE alebo aj C355BEE, ak zoženiem bazárový.
Mimochodom, ako myslíte to, že NAD je ekonomickejší, okrem nižšej ceny? :hm

Držím palce vo výbere, som zvedavý ako to vypáli! :-))
Matrix Mini-i -> NAD C370 -> Wharfedale Diamond 9.3
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 20. 12. 2009 12:50

NAD je proste lecnejsie riesenie (oproti CA). CA ide dalej - ja osobne by som si tych par tisic v tej istej kategorii doplatil. A narovinu - design CA je mi osobne blizsi, ako NAD. Ale je to len moj osobny nazor. Kazdemu sa paci cosi ine.

NAD bazarovy urcite casom zozenies. Sem tam na Hifionline v sekcii bazar sa objavuju zaujimave kusky.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TommyT 20. 12. 2009 13:09

Inak čo taký Marantz, Denon?
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 20. 12. 2009 13:22

Ani s jednym nic nepokazis. Este by som tam zahrnul do vyberu samozrejme H/K, Vincent. Ale trebars ani vyssia rada od Yamahy by nemusela byt zla (ciste zosik). Dalsia uchylarna je Rotel (da sa zohnat model s delenym predzosilovacom za rozumnu cenu). Pripadne Arcam. Vsetko strielam znacky z vyssieho rozpoctu, ako mas k dispozicii - ale ber to tak, ze su ludia, ktori idu vyssie. Ja som mal napr. ponuku na CA 840A v2, rocny za 22 000 CZK. Pozri si, co stoji novy. Clovek musi mat stastie - ale ked mas peniaze a nebudes zbytocne tlacit na pilu, ze to chces mat povedzme do mesiaca doma, urcite sa zaujimava ponuka casom najde. Tak isto nie je zle sem tam preklikat EBay. Touto cestou planujem ist aj ja. Radsej nejaky rocny, dvojrocny zosik vyssej triedy a bedne potom k tomu dopasujem asi nove.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TommyT 20. 12. 2009 13:28

Na hifionline sú aj teraz Rotel-y.
Inak čo vravíte na NAD C352 za cenu o málo vyššiu ako dnešný C315BEE? Radšej nový, alebo radšej vyššia trieda? ;-)
Poprípade porovnanie C352 vs C326BEE vs C315BEE.
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 20. 12. 2009 13:52

TommyT --> Skus popozerat tu http://www.hifipassion.com/odk-zesaky.php
Ale tych manikov ber dost s rezervou ;)
Novy zosik je novy, ale na druhu stranu - rozumne stary (nie 10 rocny) mas zahoreny a usetris. Pokial to je od cloveka, ktory na nom nerubal drevo, myslim, ze toto je v pohode.

Na hifionline je jeden Rotel uz dlho, ale neviem, ci uz nebude predany a nema to len neaktualizovany status:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... rb06-rc06/
Podla mna to uz bude predane.

Ostatne, co tam vidim su len koncove zosilovace. K nim potrebujes predzosilovac a to je uz zas vysoko :hm
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TommyT 20. 12. 2009 14:02

Prečo by bol preamp nutnosťou? To má každý amp ako C326BEE, C315BEE preamp zabudovaný?

p1025: Možno by ti stačil aj C326BEE, Aspon má 9.3 + C325BEE a nikdy sa nesťažoval na výkon. ;-)
Na žiadnu Yamahu by som už v takejto kategórii nepozeral, čo viem z tvojich preferencií a čo mám vyčítané o H/K, tak to asi tiež nie je úplne trefa. O Rotel som nečítal nič, ale tam bude u nás asi taký istý problém s vypočutím ako u CA.
Naposledy upravil TommyT dne 20. 12. 2009 14:22, celkově upraveno 1
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p1025 20. 12. 2009 14:22

Mne sa CA tiež páči viac ale pre moje potreby som zistil, že je nepoužiteľny (650A) nakoľko chcem prepojit receiver cez Pre-out do zosilovača a u CA to nie je možné. U NADa to možné je takže moj výber je tým pádom jasný.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka