NAD C355 alebo Cambridge audio 550A / 650A?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod p1025 24. 12. 2009 11:11

Do manuálu som samozrejme mrkol ale nechápem celkom tu casť ako prepínam medzi zosilovačmi. Takže, keď tomu celkom nerozumiem tak ani nechcem sem písať svoju predstavu ako to asi funguje. Nechcem byť za uplného debila. Stačí mi, keď som len malý debil.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod TommyT 24. 12. 2009 11:35

Do A terminálov napojíš káble zo zos., do B terminálov káble z AVR. Do common káble k reproduktorom. Na Control in by sa mal pripojiť 12V adaptér napojený na 220V outlet z AVR-ka a akonáhle v ňom bude prúd, prepínač zapne vstup B. Inak bude hrať zos.

Control out je pre kontrolu ďalšieho prepínača - použitie na viacreproduktorové zapojenie.
Matrix Mini-i -> NAD C370 -> Wharfedale Diamond 9.3
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p1025 24. 12. 2009 11:58

Celé som to takto chápal len som si nebol istý tým pripojením na AVR. Teraz je ale zase problém, že to v AVR nemám kde pripojiť.
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod TommyT 24. 12. 2009 12:00

Nuž, ak tam máš BD player, budeš ho musieť pripojiť inde.
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TommyT 25. 12. 2009 14:24

Vedel by mi niekto prosím vysvetliť, akože má C315 damping factor 200 a C352 150, zatiaľ čo C326BEE 100 a C320BEE 160? Ja tomuto ani trochu nerozumiem, nemal by stúpať s vyššími radami?
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod imagiag 1. 1. 2010 19:54

omlouvam se za zvlastni dotaz, ale - maji tyhle zesilovace (NAD355 nebo CA650) regulovany PRE vystup?

Chci na jeden z nich pripojit aktivni monitory, tak abych mohl ze zesilovace regulovat hlasitost..

a druhy dotaz - jak kvalitni maji vystup na sluchatka? bude to lepsi nebo horsi nez styleaudio carat-topaz?
Digital: => StyleAudio Carat-Topaz -> Vincent RCA ->
Analog: Denon DP-300F / Denon DL-160 -> Pro-Ject Tube Box II ->
=> Creek OBH-22 =>
-> RG62 RCA MK1 -> Dynaudio MC-15
-> RG62 RCA MK2-> Vincent KHV-1 -> AKG K701
imagiag
Junior

Odeslat příspěvekod TommyT 1. 1. 2010 20:35

Regulovaný pre out majú až C370 a vyššie, ak sa nemýlim.
Tá kvalita phono výstupu by aj mňa zaujímala.
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p1025 7. 1. 2010 09:57

Tak som zatiaľ (na chvíľu) zakotvil pri NAD C320BEE. Podarilo sa mi ho získať za veľmi dobrú cenu tak vyskúšam aký to bude rozdiel. Rozhodol som sa, že pomaličky chlapci rastú a treba si prejsť aspoň akým takým vývojom, aby som mohol oceniť prínos niečoho lepšieho. Spoluprácu kino a stereo zatiaľ budem riešiť prepájaním káblov, nakoľko som nenašiel nič čo by bolo vyhovujúce mojim potrebám.
Ďakujem za rady nateraz (koľko bude tento stav trvať to netuším)
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod p1025 23. 2. 2010 14:07

Nejako ma napadla teraz taká blbosť ako by sa dalo možno prepojiť AVR so zosilovačom bez toho, aby predzosilovač v AVR degradoval kvalitu v stereu pri použití zosilovača. (v zapojení cez Pre-out AVR)
Idem k veci.
BDP má 7.1 analog výstup.
Zosilovač vstupov dosť
AVR má multichanel input.
Moja myšlienka spočíva v zapojení predných kanálov analógovo z BDP do zosilovača a ostatných kanálov tak isto do príslušných multi chanel na AVR.
Mohlo by to takto fungovovať na účely domáceho kina s využitím zosilovača a AVR bez akéhokoľvek ovplyvňovania jedného druhým?
Už nehľadám, počúvam.
p1025
Junior

Odeslat příspěvekod TommyT 23. 2. 2010 16:04

V podstate áno (pričom budeš pri kine zapínať oba prístroje a hlasitosť najskôr regulovať na BDP, ak to umožňuje). Druhá vec však je kvalita analógového výstupu BDP a s tým neviem poradiť . No na kino by to malo byť v poriadku a na hudbu zapojíš BDP digitálne do Karfika a odtiaľ do ďalšieho vstupu zosilňovača.
TommyT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dabit 8. 10. 2010 07:25

imagiag: mám zapojen na PRE subwoofer. Hlasitost si reguluješ na zesilovači (volume), takže monitory si můžeš připojit.
Jestli CA nebo NAD? Tak za mě NAD :-)
Dabit
Junior

Předchozí stránka