Sony STR-DG720 a impedance repro

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod asgy 16. 1. 2010 22:04

Zdravím, vím, že různá impedance receiveru a reprosoustav už se zde řešila, témata i článek jsem pročetl, ale stejně bych se rád zeptal na můj konkrétní případ. Na ozvučení malého pokoje v bytovce (filmy i hudba) mám receiver Sony STR-DG720. Přední repro mám zatím od starší věže Kenwood, jsou to třípásmáky s basreflexem, 100W, impedance 6 ohmů. Žádná sláva, ale hrajou přijatelně. Centr a surroundy jsou AQ, impedance 8 ohmů. Subwoofer zatím nevedu, protože ty přední Kenwoody mají basy dostačující.
Budou tomuhle receiveru, který má udanou min. impedanci 8 ohmů ty přední repra vadit při delším používání? Naplno to pouštět určitě nebudu, protože by to sousedi stejně nerozdýchali a pokoj je malej.
Díky za odpověď.
Time waits for no one...
asgy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 16. 1. 2010 23:08

Za Tebou uvedených podmínek to myslím jak receiver, tak bedny skousnou. Úplně košer to samozřejmě není...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod asgy 16. 1. 2010 23:32

Díky, o ty repra strach nemám, jde mi jen o to, aby se jednoho dne nezakouřilo z receiveru.
Time waits for no one...
asgy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod H.A.N.S 007 26. 12. 2010 03:14

Ja kupoval 820 a v obchode mi doporucili sve stare repraky s 6 ohmovou impendanci ani nezapojovat,ze bych mohl odvarit receiver...Tak napis jestli jeste fungujes :D
H.A.N.S 007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 26. 12. 2010 10:37

V obchodoch toho narozpravaju :mrgreen: Tam ti povedia "odbornici" ,ze 3D technologia je uz uplne vyvinuta a nie je na nej uz co vyvijat. Kua to je raketove tempo pred dvoma rokmi sme o tom ani netusili a uz mame vesmirnu technologiu.
A k repram nie je to kóšer ,ale zosilovac to za urcitych podmienok zvladne.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod asgy 26. 12. 2010 12:06

Zatím to funguje bez problémů, prostě to nepouštím moc nahlas, ono to v bytovce stejně dost dobře nejde :)
Time waits for no one...
asgy
Kolemjdoucí