Bi-Amp propojeni

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petar99 6. 2. 2010 03:05

vsak ten muj kabel je taky z čisté mědi?? :hm :hmsorry ja tomu vubec nerozumim a ted mi vubec nedochazi do jakeho jineho kabelu jit a koupit??
petar99
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 6. 2. 2010 09:08

Kašli na to. Zbytečně vyhozené peníze.
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dalid2 6. 2. 2010 09:26

Odar - myslel som plochu...
si ma doberas? :/ :hmm:
dalid2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 2. 2010 10:53

Petar99 - prostě jdi a kup si normální měděný kabel s PRŮŘEZEM 4mm čtvereční - to, cos linknul předevčírem na předchozí stránce BOHATĚ POSTAČÍ. A každého, kdo Ti bude tvrdit, že takový kabel je na prd a že s tím jeho ultra-super-hyper...kabelem budeš mít poslech hned lepší, můžeš s klidem nakopnout do (_!_) - třeba i zepředu... Takové změny (třeba použití postříbřených vláken místo čistých měděných) sice jsou změřitelné, ale lidský sluch je příliš nedokonalý a příliš málo citlivý smysl k tomu, aby je zachytil také - obzvlášť v podmínkách běžného poslechu na běžné produkční technice - řekněme v cenové relaci do 50 000Kč - změnu uslyší jen opravdu maximálně talentovaný a vytrénovaný sluch ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Odar 6. 2. 2010 11:35

dalid2 píše:si ma doberas? :/ :hmm:
Preboha nie, to nebolo tak myslene :shock: :pozor
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod BassXXX 6. 2. 2010 17:49

Mám odvahu mýlit se ve stovce drobností, vždyt co mužu zkazit, ale v určitých věcech sem si jistý... :-)
BassXXX
Junior

Odeslat příspěvekod BassXXX 6. 2. 2010 17:57

Cetl jsem v nejakem clanku mozna tady, ze lepsich vysledku pri bi amp zapojeni bylo dosazeno pri pouziti spise mensich prumeru 2,5 mm. Nevim co je na tom pravdy? Jinak pristi tyden budu kupovat novy kabely bi amp, tak pak napisu jestli se to ve zvuku nejak projevilo.
Mám odvahu mýlit se ve stovce drobností, vždyt co mužu zkazit, ale v určitých věcech sem si jistý... :-)
BassXXX
Junior

Odeslat příspěvekod šeďour 26. 3. 2010 11:22

Pánové, ten zesilovač o kterém je tu řeč, má v sobě opravdu čtyři naprosto nezávislé koncové stupně včetně alespoň dvou oddělených zdrojů (tj. dvě trafa atd.)?
Jinak při těchto experimentech je samozřejmé mít komletní základní zapojení v běžném stereu včetně vyřešené otázky signálových a reprokabelů a pak vtéto zákl. konfiguraci je naprosto nezbytné mít naposlouchané alespoň hodiny hudby (když ne desítky hodin).Potom má smysl začít konfiguraci měnit, zkoušet biwiring a posléze biamping.
A tomu všemu musí kvalitativně odpovídat celý audio řetězec, aby ty změny byly opravdu slyšet a nebyly jen pouhým psychoakustickým přáním.
Reprokabel 2,5 je základní nezbytností.To že by se měl u biw. a u biam. používat kabel menšího průřezu je samozřejmě naprostý nesmysl.Odůvodnit by to mohl snad jen dvojnásobný výdaj za kabely.Tam by se dalo poradit: kdo nic nedělá, nejvíc ušetří...
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dodino112 26. 3. 2010 12:39

Cavko.Neprecital som cele ale ak sa mozem vyjadrit ku teme-kaslite na vsetky BI prepojenia reprakov a na kupovanie drahych kablov.Uplne zbytocne.Mal som od kamosa pozicane dost drahe kable a skusal som s nimi aj BI ale ziadna pocutelna zmena.Uplne staci medena 4mm-ova dvojlinka a kvalita je na svete... :hm :hm :hm
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 26. 3. 2010 12:53

No víš ono je potřeba to zkoušet na repro od určitý kvalitativní úrovně. Stejně tak biamping ve smyslu použití dvou koncových stereo zesilovačů - jednoho vlastního pro každý repro (tedy žádný šudlení z av receiveru) má svůj smysl.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dodino112 26. 3. 2010 13:10

Kocmeister :arrow: toho som si vedomi ze to urobi svoje pri drahych hrackach ale tipek co zakladal temu spominal nejaku yamahu a HECO... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 26. 3. 2010 18:43

Kocmeister píše:Stejně tak biamping ve smyslu použití dvou koncových stereo zesilovačů - jednoho vlastního pro každý repro (tedy žádný šudlení z av receiveru) má svůj smysl.

Pokud vím, tak bi-amping je použití dvou zesilovačů na jednu bednu, ve smyslu zvlášť na vyšší a nižší frekvence... Takže vícekanálové AVR se často dají použít pro bi-amp předních beden (musí to podporovat receiver). Ale obecně musí bi-amping nebo diskutabilní bi-wiring podporovat bedny. Viz klasika: http://hifipassion.com/stranky/biamping.php
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kocmeister 26. 3. 2010 19:12

Jde to tak jak píšeš ty i tak jak píšu já (ten "můj" způsob = teoreticky lepší odstup kanálů). V článku na kterej odkazuješ jsou popsaný oba způsoby. Použití AVR na stereo by nezachránil ani triampink :-))
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BassXXX 28. 3. 2010 16:03

dodino112 píše:Kocmeister :arrow: toho som si vedomi ze to urobi svoje pri drahych hrackach ale tipek co zakladal temu spominal nejaku yamahu a HECO... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co tady hanis Heco >:-( ty bedny za ty prasule jsou dobry a mam je primarne urceny na domaci kino. Zkousel jsem to propojit Bi amp a rozdil jsem poznal 8-P
BassXXX
Junior

Odeslat příspěvekod kammo122 12. 4. 2010 16:25

Heco maju SUPR bedne
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka