Onkyo 607 + FM antena

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod rastino7 7. 3. 2010 13:28

ma niekto negativne skusenosti so zapojenim FM anteny do AVR Onkya ? Maju tam uplne iny konektor ako je u nas zvykom(samec, samica...).Dali k tomu taku umelu redukciu s kablikom(ktory tiez neviem naco je dobry), napojim do nej nasho "samca", ale signal nie je na 100% , ako som ho mal u DVD prehravaca, co je na zamyslenie...Zapojil som RG6 koax z kablovky...
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod Oops! 7. 3. 2010 14:16

Redukce s káblíkem je anténa :-))
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 7. 3. 2010 14:38

tak to by som zu vobec nic nechytil...vsak z druhej strany je vstup na samca, ale akokeby som ho tam ani nedal :/
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 3. 2010 14:41

Redukce s vlajícím cca metrovým káblíkem je všechno možné, jen ne anténa.
Podle fotky na : http://www.gspr.com/onkyo/images/txsr_607_rear_300.jpg (potvrď, jestli je to ono) by do toho anténního konektoru měl pasovat standartní konektor pro 75Ω kabely - SAMEČEK. Rastino, popiš kde bydlíš (domek, panelák, dědina, město...?) a jaké máš příjmové možnosti a jaké požadavky - zbytek vyřešíme, až bude více informací.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Oops! 7. 3. 2010 15:10

Jde zapojit standartní koax konektor (samec). Osobně jsem na vlající káblík :-)) chytil více rádií, než ze zásuvky upc.
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Oops! 7. 3. 2010 15:15

Tak to píšu blbě. Na tom obrázku od Ekkara to mám přesně naopak. Na onkyu mám samce.
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 3. 2010 15:37

Já ten obrázek neštudoval, rozlišení a úhel pohledu to neumožňuje - právě na něm ale může už být do konektoru "narvaná" redukce. Podle normy IEC pro tyhle konektory je vstupní (na panelu přístroje) pro TV přijímač SAMICE (sameček je zdroj signálu = kabelová koncovka od antény) a pro FM rozhlas je to SAMEC (samička je na kabelu od antény).
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rastino7 7. 3. 2010 15:43

takze mne to ide jedine s tym adapterom :
http://img97.imageshack.us/i/p1010348m.jpg/

a ten "dzindzik" je asi o velkosti stredneho vodica klasika koaxialu
http://img39.imageshack.us/i/p1010359s.jpg/
http://img97.imageshack.us/i/p1010356n.jpg/

takze ide o samicu, do ktorej sa vsak nas samec nezmesti !
http://img97.imageshack.us/i/p1010350k.jpg/

a ako som uz spomenul na zaciatku, som napojeny priamo zo zasuvky kablovky, z ktorej mi ide koax RG6.A na DVD prehravaci mi to islo na 100%, kedze tam som to zapojil s nasim konektorom napriamo...

Este dodam ze nase konektory(samec, samica) tam nevojdu ani co sa tyka vonkajsieho priemeru...
Pekne som to odfotil ? 8-)
Naposledy upravil rastino7 dne 7. 3. 2010 15:46, celkově upraveno 1
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod dodino112 7. 3. 2010 15:46

EKKAR píše:Redukce s vlajícím cca metrovým káblíkem je všechno možné, jen ne anténa...

Tak je to antena a ja na nu chytam vsetko dokonale.Ale naozaj zalezi kde byvas,na aku stranu mas orientovanu miestnost,kde tam mate vysielac a aky silny signal je u vas.Ja s tim "kablikom" nemam problem
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Oops! 7. 3. 2010 15:58

Vždyť to je samec. Nevím co řešíš.
Mám tam blbej přístup, tak se to blbě fotí.
P1000110.JPG

P1000108.JPG
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 7. 3. 2010 16:06

pozri si moje foto...
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 3. 2010 16:13

Dodino, cituj pořádně, prosím - stačí používat patřičné klikací "tlačítko" v rohu citovaného příspěvku.
Anténa ten kus drátu rozhodně není, protože nahrazuje pouze některé části pořádné antény. Je to tzv. "náhražková anténa" a slouží hlavně k vyzkoušení příjmu, případně k nenáročnému příjmu místní silné stanice nebo několika takových stanic. V panelové výstavbě tato náhražka často nepřijímá signál zvenku, ale "bere" rozptylové pole šířící se ze zásuvek a svodů STA nebo přípojek kabelových TV, které jako "bonus" přidávají bez záruky kvality příjmu FM rozhlasové pásmo do svých rozvodů - nic moc je to nestojí a mají "plus" u zákazníka, pro kterého je mnohdy samostatný příjem FM v paneláku téměř nemožný (kovová konstrukce stavby, moderní okna s kovovou výztuží jako na potvoru s délkou rezonující s FM pásmem, pokovená determální skla - to vše znesnadňuje až znemožňuje FM příjem v panelákových interiérech). Takže stačí FM tuner (AVR...) připojit kusem koaxiálního kabelu s odpovídajícími konektory přes patřičnou frekvenční výhybku neboli PÁSMOVÝ ROZBOČOVAČ k zásuvce STA nebo KTV a příjem je mnohdy velmi dobrý.
K té redukci a konektoru - na fotkách, které dal Rastino na Imageshack je jasné, že v zadním panelu AVR je SAMICE, takže na propojovacím kabelu bude muset mít SAMEČKA - a při prvním "zásunu" asi bude muset použít trochu násilí (která by se taky hned na poprvé dala, že...?). Ta redukce z bílého plastu je dost na Pikaču, protože propojuje jen střední vodič koaxiálu a nikoliv jeho stínění s vnějším obvodovým pláštěm toho konektoru na AVR - to je velmi důležité propojení, protože bez kontaktu v tomto místě nedojde k uzavření vf okruhu a vf signál z kabelu takříkajíc "visí ve vzduchu". Rastino, zkus připojit kabel s konektorem IEC SAMEC na konci a neboj se použít trochu síly - obojí se dělá pružné, aby se to mohlo přizpůsobit. Hlavně se musí propojit jak ten vnitřní vodič, tak i obvody konektorů.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Oops! 7. 3. 2010 16:20

EKKAR píše:K té redukci a konektoru - na fotkách, které dal Rastino na Imageshack je jasné, že v zadním panelu AVR je SAMICE, takže na propojovacím kabelu bude muset mít SAMEČKA .
Mno, ono to jen tak vypadá, ale je tam opravdu samec :-))
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rastino7 7. 3. 2010 16:27

Ekkar to mi je jasne, tiez som bol z toho vedla, ako mozu dat taku redukciu(Onkyo ! ) , kde nie je zapojene aj tienenie...ale ako som napisal na zaver predchadzajuceho prispevku , aj vonkajsi priemer nasho konektora tam nesadne, je cca rovnakeho priemeru,ako ten co je na Onkyu...a ked si zvacsis poriadne tu poslednu fotku, tak ta samica na Onkyu sa neda prerazit samcom, lebo je po celom obvode vcelku, nie ako nasa, ze sa da roztiahnut, ale to by sa nejak dalo, len nepusti ten rovnaky, vonkajsi priemer
rastino7
Junior

Další stránka