Nevim no .. mam dojem ze je IN prehanet a tvrdit ze pokud nemas ciste stereo-hifi sestavu tak se an tom hudba vubec neda poslouchat

Mam AVR a k nemu 2.0 regalovky (viz podpis) a hudbu pres to naprosto seriozne posloucham

Slysel jsem svoje bedny na dvou podle hifistu slusnych stereo-zesilovacich (NAD 326 a Cambridge Audio 640) ale ze bych se z toho zvuku potentockoval tak to rozhodne ne. Proste jsem se musel soustredit na to abych poznal ze zvuk je o neco prokreslenejsi a prostorovejsi. Ano rozdil ve zvuku je, ale rozhodne neni tak dramaticky jak se snazi vetsina zdejsich radcu tvrdit. Prijde mi to jako by mi nekdo tvrdil ze na jezdeni musis mit minimalne Superba, Oktavka ze uz je spatny a neda se v tom jezdit.
Naopak velike plus AVR je prave v tom all-in-one reseni. V dnesni digitalni dobe se mi zda haluz ze nove stereo-zezilovace uz nemaji automaticky zabudovany DAC co je u AVR samozrejmost. Poustet ze slusne zvukovky signal do zesu analogove je nesmysl (zvlast na vetsi vzdalenost - utlum, ruseni ...)
Stejne tak u AVR ocenuju zabudovany tuner - proste rano vstanu a pustim si k priprave snidane radio a je pohoda. A to vsechno mam v jedne pixle a HLAVNE K TOMU MAM JEDEN JEDINY DALKOVY OVLADAC. Jsem uz alergicky na dalkove ovladace a abych mel dalkac od zesilovace a jeste k tomu dalsi dalkac k tuneru a rucne zapinal DAC ... to uz fakt ne.
EDIT: A i kdyz se snazim o cenove srovnani, tak mi to proste nejak nevychazi. K cemu mi je (jak tu nekteri píšou) ze stereo-zesilovač za 15k je zvukove jako AVR za cca 40-50k ? Ja kdyz to selským rozumem spocitam (porovnávám ceny novych komponent aby to bylo fer - AVR taky muzu koupit pouzitej za levno) -> AVR mám za cca 10k a mám to all-in-one. Stereo-zesilovac mam za 15k, k tomu DAC v cene 5 az 10k a tuner stoji nejlevnejsi 3k. Takze abych mel stejny funkce jako AVR za 10k tak musim mit komponenty za cca 28k. Kdyz jsem to poslouchal, tak se mi nezdalo ze by ten AVR hral 3x hur ( a to ma navic jeste ony video funkce o kterych jsem tu ani nepsal)...
Proste bud mas X krabic a k nim X dalkovych ovladacu a jsi hi-fista a nebo mas AVR a jsi looser a hudbu na tom "nemuzes" poslouchat

Trochu to prehanim, ale kdyz slysim nektere tu na foru tak mi to tak připadá.
1) Foobar2000 + WASAP event (Win 10) -> Audio GD NFB 15.32 -> Shure SRH840.
2) X-Fi Titanium HD (Foobar 2000 + ASIO) -> Toslink 10m -> Onkyo TX-8050 + Wharfedale Diamond 9.2 -> TV: Panasonic TH-42PX80