Nakoniec som vybral Rotel RA 1520 a CA 740A. A skusil som este ci CA Dacmagic nejak zlepsi zvuk oproti mojej m-audio revo 5.1

Denon F102, aj ked je vyborny, nieje pre usheriky predsa len idalnym partnerom a chcem mat v zalohe nieco co si poradi aj s regalmi v cene 1000€ bez problemov. Ako zdroj pouzivam PC s m-audio revolution 5.1 . Hudba je v mp3 192-320kbps.
Ako prvy som otestoval DACmagic ako externu USB zvukovku. Oproti prevodnikom pouzitym v revo 5.1 som ani cez sluchatka(Senn HD595) ani cez repro nezaznamenal ziadny rozdiel. Takze pre mna by to boli vyhodene peniaze.
Zosiky uz boli ina liga. Pred nedavnom som mal pozicany NAD 725(325BEE+tuner) a mal som problemy hladat rozdiely medzi nim a denonom F102, co mi len potvrdilo ze denon je za necelych 300€ super kauf. No ale pri tychto dvoch uz bol rozdiel jasny.
Rotel aj CA hraju uz ozaj spickovo, vo zvuku oboch je kopec dynamiky a detailov, ale inak sa zvukom dost podstatne lisa. CA je uhladeny, suchy, nic nevytrca, hra ukludnujuco , menej agresivne ako rotel. Pre mna bol jeho zvuk nudny. Rotel ma zvuk omnoho zivsi, ma vyraznejsi bas , je vzdusnejsi a povedal by som ze ma aj trochu viac detailov. Takze jednoznacne u mna zvitazil rotel, ktory chcem este porovnat s denonom 1510 ked sa zacne predavat. Ale urcite je vela ludi ktorym naopak bude vyhovovat menej agresivny zvuk CA.
Co sa tyka technickeho prevednia pristrojov, NA CA-ku je paradne nelinearne elektronicke ovladanie hlasitosti. Normalna hlasitost nieje na 9tej hodine ako je to bezne ale na 12tej, takze mate velmi velky rosah na regluciu hlavne nizsej hlasitosti a ked idete vyssie skoky su vacsie - vyborny napad. CA ma vyborne dialkove ovladanie.
Rotel ma klasicky potenciometer bezna hlasitost je medzi 9- 10 hodinou, ale kym sa na nu dostanete mate na dialkovom 15-20 krokov , takze sa da dobre regulovat dialkacom aj pri nizkych hlasitostiach. Co je vec ktora sa napriklad o NADe 325 povedat neda, skoky su take velke a hlasitost stupa tak tychlo ze jemna regulacia dialkovym je nemozna. Modre svetlo kontroliek rotelu je dost silne, kruzok okolo power tlacitka svieti aj v standby. Asi by som riesil ako ich trochu zatemnit, umiestnene pod TV by to po tme rusilo.
Ale kapitolou samou o sebe je dialkovy ovladac rotelu, ktory ak si ho nakoniec vyberiem pojde priamo do smetiaka a nahradim ho nejakym univerzalnym. Nechapam ako k zosiku za taku cenu mozu pribalit nieco tak desne. Tlacitka su vysoke pruzne(pripominaju mi napriklad stary siemens A35), nikdy nemate istotu ci ste ho stlacili alebo nie. Tlacidla hlasitosti su malicke a musite nim mierit priamo na zosik aby fungoval.
Takze zrhnute - ak mate CA 740 a zvuk sa Vam zda "suchy" skuste rotel ale prikupte si hned k nemu univerzalne ovladanie.

este poznamka: CA bol uz rozohrany, Rotel bol z regala v predajni.