Stereo zesilovač s optickým vstupem?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod neonn 13. 8. 2010 07:40

Oukej, super, díky za konkrétní návrh. Teď, jestli můžu, pár vtíravých otázek :)...
1) Takže se mám soustředit víc na ten DA převodník? Je to klíčová komponenta?
2) Nejsou ty bedny trochu levné? Čekal jsem investici do beden minimálně tak 8k. Proč tedy nejít do sloupových repro? Horší podání zvuku v dané cenové relaci?
Before talking crap about someone, check the room... :)
SH*T HAPPENS! :)
neonn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hlava 13. 8. 2010 08:04

neonn píše:Chtěl bych se tedy zeptat: Je to slepá ulička?

Není to slepá ulička, naopak si myslím, že to je velmi dobrá cesta.
Neměj vůbec strach z optického výstupu základní desky, sám to používám s tímhle a nemá to chybu.

neonn píše:1) Takže se mám soustředit víc na ten DA převodník? Je to klíčová komponenta?

Na to se vykašli. Pohybuješ se v takových cenách, že každá další krabička v signálové cestě ti akorát ubere peníze ze zbytku komponent.

Někdo tu zmiňoval aktivy, mám pocit, že jsem nějaké viděl s digitálním vstupem, aktiv je v této ceně velmi dobrá alternativa, eliminuje spousty problémů.

Takže buď se dívej po aktivu, anebo zůstaň u optického výstupu desky + digitální zesilovač.
Všechno ostatní bude podle mě horší ...
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 13. 8. 2010 08:21

Nechcem do toho kecat, ale tie digi zosiky nie su zrovna najlacnejsie a on ma limit nejakych 20 000 CZK. Za to si nekupi ani nozicky na ten digi zosik ;)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod neonn 13. 8. 2010 08:39

Do aktivu jít určitě nechci. Radši bych to měl rozdělené pro případný budoucí upgrade.

No při aktuálních financích do těch 20k vychází to Onkyo s digitálním vstupem + slopové repro. Co kdybych doinvestoval dalších 5k - bylo by v tom případě výhodnější řešené DAC (Carat Topaz) + zesilovač cca 7k + bedny cca 8k?
Pokud je těch 20k limitujících a stačila by trocha přihodit, určitě bych do toho šel.
neonn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 13. 8. 2010 08:47

Stlpy v tej cenovej neber. Zaplatis len za preglejku a vzduch vo vnutri. Radsej regaly - sice to nebude hrat tak nizko, ale lepsie.

Co sa tyka ceny - uhol pohladu. Mozno ani do 50 000 by sme sa nemestili :D Za 20 sa stereo da. Nevidim v tom problem.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod neonn 13. 8. 2010 14:27

Odar píše:Co sa tyka ceny - uhol pohladu. Mozno ani do 50 000 by sme sa nemestili :D Za 20 sa stereo da. Nevidim v tom problem.

Konečně jiskřička naděje? :)

Nicméně mám pořád zmatek v tom, jak to nakonec dát dokupy. Jedna rada zněla vykašlat se na DAC, že se tím zbytečně berou finance z ostatních komponent. Teď mám zas doporučené regálovky. Jenže ty se zas pohybují okolo 5 000,- ... takže co se zbylými 15k? :)
Od jaké cenové hladiny se začínají sloupové repra kvalitou vyrovnávat kvalitním regálovým?

Je mi jasné, že se nejde shodnout na jednom řešení, ale něják se mi mezí tím nedaří rozhodnout nebo udělat rozumný kompromis...
neonn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 13. 8. 2010 18:54

Skus si pre "nadhlad" precitat toto:
http://www.hifipassion.com/stranky/dkvsst.php
http://www.hifipassion.com/stranky/sloupyvsregaly.php
http://www.hifipassion.com/stranky/subvestereu.php
http://www.hifipassion.com/stranky/nejlevnejsihifi.php
http://www.hifipassion.com/stranky/akustika_hifi.php

Neber to ale prosim ako Bibliu, ze to tak musi byt. Ale podstata je tam vystihnuta. Tie cenove relacie, co su tam uvedene su na rocnu debatu o nicom :D
K tym regalom - regaly su aj za 3000 EUR - o to sa neboj ;) Bolo by vhodne, keby si dospel k nejakemu rieseniu sam, co sa ti pozdava. Ono moznosti je snad tisic :-| To je niekedy horsie, ako ked su 3 :potichu
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radon 13. 8. 2010 23:07

na tvém místě bych uvažoval o tomhle:
http://aukro.cz/item1187515578_akai_am_ ... ptika.html
a zbude ti 16.000 Kč na docela slušné repro :-)
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kammo122 14. 8. 2010 00:23

hmm dobra cena :)
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 14. 8. 2010 00:24

No podla mojho nazoru s tym DA v tom AKAI dlho nevydrzi. Hlavne ak spozna cosi o triedu vyssie. To skor by som pozeral po amp-e bez DA a za tu cenu by som osobne siel po dakom napr. SONY v esprit-ovej "triede" a DA iba ak externe,
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kammo122 14. 8. 2010 00:39

sony esprit najme 6 alebo 7,8xx su už o inom ,ale ten akai neni zly mam doma nižsi model am-49 a je to schopny zos

radon píše:na tvém místě bych uvažoval o tomhle:
http://aukro.cz/item1187515578_akai_am_ ... ptika.html
a zbude ti 16.000 Kč na docela slušné repro :-)

zase až tak vysoko by som to k akaiu nerubal ...mam heca metas a podľamňa už na nich nestači ,ale je to dobry zosik

armaman: maš nejake skusenosti so SONY ES ? chystam sa vymeniť akai za sony z tejto podarenej rady :)
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 14. 8. 2010 00:55

Praveze realne nemam ,ale uz davnejsie som si vsimol na slovanete ludi ktory s nimi koketuju, A to co som cital tak ma utvrdzuje ze to nemusi byt zla volba nakolko sa pouziva aj ako referencny amp. Dokonca bol pouzity aj ako referencny v pripade porovnavania s BV 300. No a taktiez mam taky vnutorny pocit ,ze hodnoty uvadzane v TU su dost smerodatne.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod neonn 14. 8. 2010 01:21

Odar píše:Skus si pre "nadhlad" precitat toto:

Díky. Docela to pomohlo. Jen to trochu prohloubilo mé zoufalství po přečtení vět typu: "V praxi mám psychologickou hranici pro slušně hrající regál min.20.000,- kč" :)

Momentálně se přikláním k verzi koupit zatím DAC Carat Ruby 2 na propojení PC -> zesik a na zbytek ještě trochu našetřit. Nechci do toho cpát prachy, pokud si výrazně nepolepším.
Jinak aktuální sestava je AIWA MX-Z3400MEZ (zesilovač) a SX-FZ3400 (bedny) - kdyby to náhodou někomu něco řeklo. Je to už postarší kousek... ani google o nich neví :)

Takže zatím všem děkuju za pomoc. Tím samozřejmě něchci diskuzi uzavřít, jen už mám trochu jasněji :)... za další návrhy/info budu stále vděčný.
neonn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 14. 8. 2010 08:37

Ako som ti pisal - tie cenove stropy neber ako bernu mincu. Napr. regaly od Wharfedale tu ma vela ludi, stoja tusim okolo 10 000 a chvalia si ich.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kammo122 14. 8. 2010 09:49

armaman píše:Praveze realne nemam ,ale uz davnejsie som si vsimol na slovanete ludi ktory s nimi koketuju, A to co som cital tak ma utvrdzuje ze to nemusi byt zla volba nakolko sa pouziva aj ako referencny amp. Dokonca bol pouzity aj ako referencny v pripade porovnavania s BV 300. No a taktiez mam taky vnutorny pocit ,ze hodnoty uvadzane v TU su dost smerodatne.

ono každy ti povie inak na sony esprit som už počul aj zapory nie každemu sa to pači
niekto to vychvaľuje do nebies ...a vyšie modely sa možu porovnavať s dnešnymi zosmi nad 20 :)
CA 540A , JBL LX600
kammo122
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka