dakujem za cenne rady. hifibazar je celkom zaujimavy zdroj (napr. AUDIO PHYSIC-Tempo stlpiky

, ale berte to tak ze sa v tom moc nevyznam, mozem sa orientovat akurat podla ceny.
Popis mojich moznosti - obyvacka, cca 25m2, dajme tomu 6x4m.
Ciel - muzika, filmy a hry v poradi od najdolezitejsieho po najmenej dolezite.
Muzika - rock & metal.
Poziadavka - do cca 40 000 KC zosik+repro, nemam problem kusok prihodit pokial to bude znamenat citelny/pocutelny rozdiel. A samozrejme pokial mozno co "najkrajsi" zvuk - tzn. co najvernejsi, najcistejsi atd...
Zdroje zvuku - desktop PC, notebook, konzole. Nerad by som kvoli zmene zdroja signalu zakazdym saskoval s prepajanim nejakych kablikov, to je snad pochopitelne.
Pokial som spravne pochopil tak idealna kombinacia je analogovy zosilovac v kombinacii s repro (regalove maju najlepsi pomer cena/kvalita?) plus k tomu kvalitna zvukova karta (aka?). Resp. spominane aktivne repro (ako sa prepinaju vstupy?). Firewire externa zvukovka nie je pripustna, kedze toto rozhranie notebook ani konzolky nemaju.
Pokial si pustim film so surround audio stopou, tak niektory clen bude musiet spravit konverziu napr. 5.1 -> 2.0, bude to zvukovka?
Prosim opravte moje predpoklady pokial su chybne. Ak je potrebne nieco dospecifikovat tak mozem skusit, ale viac informacii ma aktualne nenapada.
Dik

P.S. pokial poznate nejake stranky o hifi kde su tieto temy rozoberane tak mi kludne napiste link.