Onkyo HT-S5305 - zkušenosti

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Slamka 2. 12. 2010 13:53

B ako BLACK.. :)
S ako SILVER.. :)

Inak, ako si spokojny s tymi reprakmi?
6305 ma rovnake (okrem woofera) a uvazujem nad jeho kupou...
A podotazka - mozem k danemu zosilovacu pripojit "autorepro" ktore maju len 4 Ohmy? Taketo repro mam osadene v zone 2 v strope....
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 2. 12. 2010 14:24

Spokojený jsem moc, nejsem sice žádný audiofil, ale to je úplně jiná dimenze zvuku, zcela neuvěřitelná z tak malých repráčků. Ale jak jsem psal, kdybych se měl rozhodovat znova, šel bych asi do levnější(a pro mě dostačující) verze HT-S3305.

Zakoupil jsem na radu v diskuzi, od dalo by se říci vcelku odborníka který se vyzná, shapeta: ... Onkyo je EISA výrobkem roku vždy, Harman si to s ním občas prohodí v kategoriích. Na to, že jde o Hugh End značky, by nemusely mít v této kategorii nic ... Naštěstí pro nás, jsou chytří...

S těma reprákama: lze připojit ty stávající - tedy 5.1, ale ještě tam je extra výstup na dva stereo repráky(lze na DO přepnout), které můžou vést třeba do jiné místnosti. Ale na kolik ohmů jsou nevím. Je třeba prostudovat manuál(pokud tam vůbec něco takového je).
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Slamka 2. 12. 2010 14:36

Hm fajn a smiem sa este opytat - ako mas repro rozmiestnene, polozene?
Mne vychadza ze front s centerom pojdu na skrinky pod TV - viem ze maju take "gumene" podlozky - nevydavaju nejake sialene zvuky, drncanie?
Len zadok osadim na stojany na strany sedacky..

Zial dispozicia obyvacky ma inak nepusti...
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 2. 12. 2010 15:34

Front repráky s centrem dohromady? :shock: Hmmm, to moc na prostorový zvuk nevypadá...

Gumové podložky jsou extra(přibalené) a lze je na repráky dolepit(nebo ne - mám sub. na koberci - tam samozřejmě nejsou třeba).

Ne, žádné zvuky ani drnčení repráky(spíše repráčky) nevydávají. ;-)

Receiver samozřejmě umožňuje v menu nastavení různých vzdáleností různých repro - můj případ: vzhledem k nábytku, fronty a surroundy nejsou v rozích místnosti(nebo ve stejné vzdálenosti). Receiver dokonce umožňuje nastavení úhlů šíření zvuků z repráku anebo i zpoždění zvuku z jednotlivých repro.
stani
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 2. 12. 2010 15:37

stani píše:Receiver dokonce umožňuje nastavení úhlů šíření zvuků z repráku anebo i zpoždění zvuku z jednotlivých repro.
Tak to prajem vela zabavy. Moja osobna skusenost s takymito vychytavkami je taka, ze 2 tyzdne sa s tym majitel hra a nakoniec vsetko nastavi na default a prdi na to.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stani 2. 12. 2010 15:47

Odar píše:Tak to prajem vela zabavy. Moja osobna skusenost s takymito vychytavkami je taka, ze 2 tyzdne sa s tym majitel hra a nakoniec vsetko nastavi na default a prdi na to.

Může, ale nemusí. ;-] :-D Výhoda u tohoto receiveru je, že už v základním-defaultním nastavení je vše jak má být a tyhle "vychytávky" jsou samozřejmě vypnuté a jsou opravdu jen pro toho kdo to potřebuje. Jediné co jsem nastavoval jsou vzdálenosti repráků! :mrgreen:
Vše je jinak automatika, dokonce to nemá ani equalizéry. Jediné co jde se zvukem dělat, je korekce ± basů a výšek, ale stejně jsem to pak dal na default - tedy na 0. ;-)
Tedy jak píšu, vyjma nastavení vzdáleností repro jsem nic více nenastavoval.

Otázka jiná, kterou píšu v mém úvodním příspěvků, je přepínání zvukových režimů, tady tápu dál a není mi to jasné....
stani
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ucho1212 2. 12. 2010 19:14

Rozmyslame o nom len nevieme ci nesiahneme po starsom modeli .
naozaj nenei problem z vipinanim subw ? skus dat zvuk na min a kedy sa vipne sub .
k tim ohmom http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S5305_.html dole specifikacia ak chces iny tak sa preklikaj search nejde ;-) ale 4 ohmy tam su dokonca aj 3
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod stani 2. 12. 2010 19:57

Už jsem doma.

- právě jsem to zkoušel, zeslabil jsem zvuk na min. a žádné vypnutí sub. jsem neslyšel(udělal jsem to opakovaně)

- kouknul jsem se na surround reprák - a na štítku je 6 ohmů

- tady nic o žádných 4 ohmech nevidím... Edit: naopak tam čtu: ....Note: All speakers feature an impedance of 6 Ohms....
stani
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Slamka 3. 12. 2010 08:21

Myslel som ze center dam samozrejme pod TV do stredu a fronty vedla TV, TV mam 46" a cca nejakych 20cm od koncov TV sa mi podari umiestnit fronty. Ale nie dalej.....
Nebude to vsetko uplne na kope, medzi frontami bude minimalne 1.2m, ale viac neviem neviem ci sa mi zadari. Blba dispozicia malej izby.. :-S Len ze budu "polozene na skrinke", nezavesim ich vedla TV. Aspon budu fronty s centrom v jednej rovine.
Skor som sa pytal na vseobecne zvukove podanie, lebo uzivatelia tu celkovo prave moc nechvalia 8cm repraciky a odporucaju siahnut aspon po nejakych komponentnych..

Tie 4 Ohmy som sa pytal skor nejakych prebornikov ktori mi budu vediet povedat ako sa zosilovac zachova ked k nemu pripojim 4 Ohmove autorepro. V manualoch som sa docital ze to su vsetko 6 Ohmove repro, tak fakt neviem ci ma vobec zmysel uvazovat o tejto druhej zone so 4 Ohmovymi autoreprakmi....

Inak, ten woofer - skutocne neviem ci HT-S5305 ma v baleni woofer ktory ma vlastnost samovypinania do standby modu v pripade ze nema zdroj signalu. Ako som pisal, tento balik som velmi nestudoval, nakolko zosilovac v nom nepodporuje druhu zonu, ktora je pre mna zatial celkom podmienka. Len som napisal co som sa docital na tom uvedenom fore a tam maju samotni uzivatelia chaos v tom aky model maju doma.. 8-S 8-S Je mozne ze HT-S5305 ma woofer len na vypinac priamo na woofri, co je inak pre mna tiez jeden z dovodov preco siahnut po inom modeli, lebo zapinat a vypinat woofer manualne, no neviem neviem..... :kuk:
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 3. 12. 2010 17:10

Pokud má Avrec zezadu zásuvku na 230V, tak bys mohl napájecí šńůru připojit do ní. Když je Avrec vypnutý, tak do ní nejde šťáva...
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod stani 5. 12. 2010 12:00

vanDave píše:Pokud má Avrec zezadu zásuvku na 230V, tak bys mohl napájecí šńůru připojit do ní. Když je Avrec vypnutý, tak do ní nejde šťáva...

Právě že nemá - měl ji ten starší typ. :oops:

No, pořešil jsem to tak, že mám na receiver a subworfer rozbočovačku na 230V s vypínačem - vypnu receiver pomocí DO a pak ještě tím vypínačem na rozbočovači. Jsou to sice dva úkony, ale zároveň to nežere proud - na co taky to mít ve stand-by, že a nemusím někde šátrat vzadu na subworferu a hledat vypínač.
Naposledy upravil stani dne 5. 12. 2010 14:17, celkově upraveno 1
stani
Poslední varování

Odeslat příspěvekod johanx 5. 12. 2010 12:42

vanDave píše:Pokud má Avrec zezadu zásuvku na 230V, tak bys mohl napájecí šńůru připojit do ní. Když je Avrec vypnutý, tak do ní nejde šťáva...

Bylo by to pěkné a i mně by se hodilo, jenže tyto spínané zásuvky nejsou určené na velké příkony. Na mém Onkyu TX-SR703 je třeba příkon pro obě zásuvky max.100W.
Stereo: Naim Supernait 3, Naim Ovator S-400, Technics SL-G700, Tv: TCL65X925, sluchátka: AKG K701, Beyerdynamic Lagoon, Kino: Arcam HDA AVR 11, centr+surr. Swans
johanx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 5. 12. 2010 20:14

Na Yamaze RX-V640 mám taky 100W max. :-\

Leda vzít nějakou zásuvku na dálkové ovládání z Bauhausu, Hornbachu atd. Švára ji má a super, ale max zatížitelnost nevím.

Zásuvka na dálkové ovládání:
např: http://www.eva.cz/zbozi/DOP04879/zasuvk ... i-set-3ks/
http://dum-zahrada.nej-ceny.cz/240493/d ... ladac.html
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod -gEs- 8. 12. 2010 09:35

Mám sice starší model 6205 (Onkyo 507 + repro 5.1) ale zatím naprostá spokojenost. Teď jsem nahradil přední repra bednami Magnat a to je teprve hukot. Nahrazené repra jsem přesunul do 2.zony (kuchyně) a super. Jinak subwofer se mi při tichém poslechu odpojuje, ale jeho sepnutí není slyšet. Horší je to s jeho spotřebou 28W v provozu a 22W ve stanby :grr: Jinak Onkyo 507 při volume 30-40 má spotřebu cca 50W což je vpohodě.
-gEs-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slamka 8. 12. 2010 09:55

Heh vidis, ale uz si nahradil repro. :)
Ja preto uvazujem ze radsej sadu ani nekupim a rovno kupim len zosilovac a repro.. V druhej zone repro mam "predpripravene" v strope, takze to uz len napojim a ficim. Tym padom aj po vymene repro by som ich nemal kam dat, co s nimi urobit...
Slamka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka