ONKYO TX-SR308B a Harman Kardon HKTS 60 ?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod M.A.S.H. 4. 4. 2011 13:41

Ahoj, riešim podobný problém a po prečítaní viacerých fór mi to zatiaľ vychádza na repro HKTS 60. Ale neviem aký AVR.Zatiaľ mám v tom guláš.

Vychádza mi to tak na Denon 1911, no ani HK AVR460 by v sete CineSound60BQ (čo je vlastne AVR460+HKTS60) nemusel byť zlý. Tu je cena +- rovnaká.
Ale láka ma aj ONKYO 509 alebo 609 - hlavne možnosť prehrávať FLAC zo siete (mám kopu vecí vo FLAC a nechce sa mi veľmi prehadzovať CD - radšej z NAS púšťať hudbu po sieti).

Keby som toto chcel po HK, tak nepochodím a ak DENON, tak sa dostanem k 3311, ale to už je mimo rozpočtu a myslím si, že aj tie repráky by už boli preň slabé.

Na prehrávanie filmov a aj hudby plánujem HTPC, ale ak by hudbu vedel zo siete prehrať samotný receiver, bolo by to asi lepšie. (?) Je tam nejaký rozdiel medzi prehrávaním hudby cez HTPC a priamo cez AVR? Teda okrem toho, že keď budem hľadať cez HTPC, budem potrebovať zapnúť aj TV aby som videl, čo si mám pustiť. Čiže dva spotrebiče zapnuté navyše oproti samotnému AVR. Určite mi to ale nestojí za cenový rozdiel medzi 1911 a 3311.

Na ONKYO vravia, že kúri, ale dá sa to prežiť. Podľa pomeru cena/výkon je asi bez konkurencie.

Doteraz som hudbu počúval na obyčajných plasťákoch (áno, vadilo mi to, ale čo už... :) ), takže asi čokoľvek z vyššie spomenutého bude pre mňa balzam na uši. Nie som úplne hluchý, ale k netopierom mám ďaleko, takže do žiadneho high-endu nemierim.

Pomer hudba/filmy odhadujem tak 60/40 ale tá hudba bude väčšinou iba ako podmaz pri iných činnostiach. Samotné "vychutnávanie" bude tak možno 5% z celkového času.
Žáner hudby - folk, folklór, sem tam nejaký pop.

Ktorý receiver by ste mi doporučili? S, alebo bez LAN?

Je rozdiel v kvalite veľký medzi tými ONKYO, Denon a HK? (podľa ohlasov na fórach by mal byť) Ale zistím ten rozdiel aj na HKTS60? (drahšie repro sú už mimo môj rozpočet)
M.A.S.H.
Junior

Odeslat příspěvekod velodyne1 11. 4. 2011 23:24

Urcite stací Onkyo 609, taku vybavicku inde nenajdes a zvukovo je tiez supr.
HK je drahy jak svina :). Nove Denony by mali ist cestou Onkya ze daju netradio aj do nizsich rad. Tam by bolo treba este pockat.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M.A.S.H. 12. 4. 2011 09:23

No práve, že ten HK-460 spolu s reprákmi (v akcii za 1300,- €) vychádza lacnejšie ako repro HKTS60+ONKYO609.
Len mi nejde do hlavy jedna vec: na fórach som sa dočítal, že tá HK 460 by mala byť minimálne o triedu vyššie ako HKTS60. Tak prečo to spájajú dokopy? Keby dali v sete kvalitnejšie repro ako AVR - to by som chápal...
Ale asi pôjdem do tej 609. LAN ma láka.
Ešte nechápem aký zmysel majú tie internetové rádiá v AVR. Veď tie dátové toky sú strašné - to môžem radšej počúvať 128 mp3 a na to nepotrebujem zariadenie za 1k+ EUR. Či?
M.A.S.H.
Junior

Odeslat příspěvekod velodyne1 12. 4. 2011 21:28

Daju ich spolu do setu aby predali aj HK 460 :) su drahe a malo funkcii, ani 3D nema, moj nazor. Iste, ze nepasuju k sebe.
Netradio v AVR isto ma vyznam ze ho mas rovno spolu, no nie pre kazdeho, mna to tiez nezaujima, pocuvam len obyc FM radio.
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slamka 16. 4. 2011 22:24

velodyne1 píše:...Onkyo 609, taku vybavicku inde nenajdes a zvukovo je tiez supr.

Kde si ho uz pocul?
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod velodyne1 20. 4. 2011 22:11

Onkyo 608 mal dobry zvuk, nemyslim ze isli kvalitou dole.
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lubo.luf 27. 4. 2011 17:32

HK460 a HKTS60 dokopy je idealny set. Treba pocut, co zahorene 60 dokazu, az potom hodnotte (Sade este nikdy neznela na domacom kine lepsie) :-) Bohuzial v dobe, ked som vyberal bol tento set iba spolu s DB prehravacom za 2000E. A 3D je pri 460 vecou upgrade firmware.
Kup si tento set, na prehravanie net radii mozes pouzit nejaky media player, ktory aj tak asi budes chciet na filmy.
lubo.luf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod banner 1. 5. 2011 20:18

Skus NADa ;)
Někdy je těžké se prosadit...
banner
Junior

Předchozí stránka