Video a zvuk z HDMI IN na HDMI OUT i ve standby?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eiffeltom 6. 11. 2010 11:19

Umí AVreceivery propouštět video a zvuk z HDMI IN i ve vypnutém režimu/standby/pohotovostním stavu rovnou na HDMI OUT?
Ne pokaždé bych považoval za nutné zapínat i reciever, abych se na chvíli podíval na satelit nebo zabil 15 minut hraním na playstationu, které bych měl zapojené přes receiver.
Koukám po Onkyu 508, takže jestli to umí tento nebo jiný receiver podobného ražení a cenové hladiny.
Zkoušel jsem koukat do manuálu Onkya, ale nějak nevím, podle čeho to najít, jak to je v té angličitně třeba nazývané.

Pokud to žádný receiver (kolem té cenové hladiny) neumí, dá se to udělat nějak jinak (kromě přepojování kabelů pokaždé, když bych nechtěl zapínat receiver)?
eiffeltom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 6. 11. 2010 18:07

U Onkya se to jmenuje HDMI THRU a 508 by to měla umět.
Jako první s touhle funkcí myslím přišla Yamaha. U ní se to jmenuje HDMI through/standby through.

www.onkyo.net
http://www.yamaha-hifi.de/
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rajs 7. 11. 2010 21:36

U Onkya se to jmenuje HDMI THRU a umí to od řady 308 -až po nejnovější a funguje to bez problémů,jen počítej s trochu větším odběrem energie já to zapínám jen pokud jsem doma jinak to vypínám je to lepší.
rajs
Junior

Odeslat příspěvekod -273,15C 8. 11. 2010 14:17

eiffeltom: Reknu ti to asi tak. V momente kdy si zvyknes na zvuk avr+repro tak uz zvuk primo z televize nepustis!!! mam zvuk z TV na 0 a pokazde jede avr. Takze hdmi thru bych byt tebou neresil je to podle me zbytecnost (muj nazor)
foobar2000 > E-MU 0202 > Sennheiser HD 555(mod)
Onkyo TX-SR 505 > furutech u2T > Solfegio loudspeakers - Alliante prime
-273,15C
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 11. 2010 16:41

-273,15C píše:V momente kdy si zvyknes na zvuk avr+repro tak uz zvuk primo z televize nepustis!

Přesně. Nadto pokud TV i AVR jsou opatřeny nějakým HDMI-linkem, tak si TV při zapnutí automaticky zapne AVR a přepne na na TV vstup. Alespoň mně to tak chodí.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ghty 12. 11. 2010 16:00

tak to som aj ja potreboval vediet, dakujem za spravnu otazku. akurat sa chcem spytat na tieto modely ci s tymto disponuju:
H/K 142, a Pioneer 519 / 520 alebo vyssi model 819. mohol by niekto napisat ako pouziva tieto nastavenia, a ci ma vyznam nad tym uvazovat. ja by som to hlavne odcenil koli 5 rocnej dcere, nech nemusi zapinat tolko zariadeni.
ghty
Kolemjdoucí