Zapojení Onkyo TX-SR608 - záhadné problémy

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod marts 1. 1. 2011 21:57

Kolega z práce mi navrhoval zakoupit do firmy u Alza.cz TX-SR508 za celkem zajímavou cenu. Ale když to tady čtu, tak nevím jestli vůbec do Onkya jít.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 1. 2011 00:22

Třeba je to jen mejma rukama :-D Ale jako receiver už nějakej pátek doma mám, takže nepovažuju za moc reálný, že bych přehlídnul nějaký opravdu zásadní nastavení, navíc u zapojení přes HDMI ani moc věcí zvorat nejde...
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 5. 1. 2011 13:08

Tak z CPT Praha mi napsali, že podle popisu to opravdu vypadá na závadu a mám to dovézt do Prahy do "AE servis" někde na Podolí. Já jsem tak nějak tušil, že v Plzni asi žádný autorizovaný servis nebude :-D Do háje, příště si holt připlatím litr a koupím to někde v kamenném krámu, aby mi odpadly tyhle starosti.
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod lemmy1978 6. 1. 2011 02:45

Tak to som vystraseny aj ja, uff este ze som nekupil. Inak si myslim ze je s tou 608kou naozaj nieco zle, pretoze tu u najvacsieho predajcu :kamenny aj netovy tu na severe europy sa zahadne zhruba pred par dnami obajvil o 1000korun(nie czkorun) lacnejsi(608cka) a nemyslim ze to je povianocny predaj lebo vsetky ostatne znacky a modeli su tak isto cenovo nastavene,nezlacneli(!!!)ziadna zmena(v tom konkretnom obchode). Tak asi maju nejake reklamacie..mozno. kto vie, Drahsie od onkya su na rovnakej cene..Tak si myslim ze treba cakat ako sa to vyvinie,pozriet anglicke fora. Ja asi pojdem radsej do drahsieho modelu,tam snad uz problemy nebudu.(snad yamaha)
Inak odporucam kupovat radsej v kamennych obchodoch, lahsie sa riesia reklamacie, aj ked je to drahsie ako na netovom obchode,uz len preto ze stratite kopu casu cez postu ci inak,nemusite zlozito balit a tak..to je len moja osobna skusenostrada ;-)
AMD2990WX,x399Taichi,Corsairvengeance64GB2133mhz,crucialCT2050GB.SSD,NV1080TI.FE,PhilipsBDM4350,logitechG910+MXmaster,
ASUS RT-AC87U
lemmy1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuko61 6. 1. 2011 04:04

Nemyslim, ze zlacnenie je vysledkom velkeho poctu reklamacii, posledne 2-3 tyzdne sledujem vyvoj cien AVR a v Rakusku a Nemecku isli ceny po vianociach dole u Onkya aj u Yamahy. U nas sa zatial nepohli. Je zaujimave, ze v ČR ma strasne vela obchodov uplne rovnake ceny. Napr. Yamaha RX-V767 stoji 15290,- skoro vo vsetkych internetovych obchodoch. To iste je aj u inych modelov Yamahy a aj Onkya. Pripada mi to, ako keby mali nejaku dohodu. V Alze sice maju na Onkya zlavy, ale take iste ceny ma aj Mall a dalsie obchody. A tie ceny by som nepovazoval za prilis vyhodne, v Rakusku sa da Onkyo TX-SR 508 bezne kupit asi o 90€ lacnejsie (250€), TX-SR608 o 130€ lacnejsie (365€).

Co sa tyka problemov s Onkyom, je mi to luto, mne funguje moj AVR uz velmi dlho, este som s nim nemal problem a mam k tej znacke dobry vztah. Teraz som menil AVR koli HDMI a HD audiu a tiez som zo zaciatku rozmyslal o Onkyu. Odradili ma dve veci. Kedze potrebujem multichannel input, najnizsi model od Onkya, ktory ho ma, je TX-NR708 a cena 580€ za ktoru som ho vedel kupit (u nas sa predava o 200€ drahsie) je vyssia, ako cena porovnatelneho modelu od Yamahy. LAN na AVR nepotrebujem a RX-V767 som nakoniec kupil za 470€. Druha vec bola ta, ze som na roznych forach multimedialnych prehravacov cital problemy ludi s vypadavanim HDMI signalu a vacsina mala prave niektore z novych AVR Onkyo. Ako pisal Lemmy, je dobre prejst si napriklad avsforum.com, je tam velmi vela prispevkov od uzvatelov AVR od Onkya a z ich skusenosti sa da zistit, ci ma cela nova rada problemy, alebo su len ojedinele...
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 6. 1. 2011 11:42

kuko61 - multichannel input mi bohužel taky chybí :-( Ale jak říkáš, mají to až nejvyšší řady nebo jiná značka.

AVSforum jsem prošel, problémy s Onkyo tam má docela dost lidím ale u nich se to ukázalo být buď špatným nastavením nebo jim nikdo neporadil. Zkusmo jsem tam napsal taky, ale bez reakce.
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 17. 1. 2011 10:52

Dotaz - pokud mi z receiveru jde HDMI do televize a 5.1 výstup do repra, tak když nefunguje ten výstup na repro (což je ten můj důvod k reklamaci), neměl by náhodou jít aspoň zvuk na televizi?

Jinak jsem to ještě testoval a s určitostí můžu říct, že prostě mám ty tři problémy
- po zapnutí receiveru nejde 5-15 minut zvuk, pak se to samo bez dalšího zásahu spraví
- občas u DVD úplně vypadne HDMI signál, i když se s kabelem nehne ani o milimetr
- už nefunguje on-screen menu

Dostal jsem od CTP doporučení na AE Servis na Praze 4, tak to tam nějak dopravím a budu se modlit, aby to neodflákli a nevrátili mi to neopravený se zdůvodněním "nám to funguje dobře"... nemáte s tímhle servisem nějaké zkušenosti? Nejsem z Prahy, proto se radši ptám dopředu, než budu řešit dopravu.
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 21. 1. 2011 21:05

Sice už je to monolog :) ale využívám toho alespoň za účelem varování před tímhle receiverem. Dneska jsem ještě pár minut googloval, na jedné stránce jsem našel pět recenzí, z toho tři negativní. Cituji:

"The HDMI would stop recognizing the input sources, just as some other reviewers note. It eventually works, you just have to be willing to wait up to 5-10 minutes and switch between sources several times. You’ve been warned, as this appears to be a problem this Onkyo series has suffered with for a few versions."

"After about 9 months to a year, it would not recognize the DVD player plugged in via hdmi. A few months later, it wouldn’t recognize the cable box plugged in via hdmi. I had to turn it on maybe 30 to 50 times in a row before it would register the cable/tv."

Snad se příští týden dostanu konečně do toho pražského servisu... budu doufat, že třeba to bude neopravitelné, třeba dostanu peníze zpátky a naprosto jistě si koupím receiver jiné značky.
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 2. 3. 2011 20:03

Tak se receiver vrátil z reklamace - po 31 dnech. No, dejme tomu, dám jim ještě jednu šanci, i když už jsem měl vybranou pěknou Yamahu, která má dokonce 5.1 (nebo 7.1?) vstup, který by se mi hodil. Ale uvidíme. Onkyo po prvním spuštění šlape jako hodinky, tak jsem zvědav, jestli mu to vydrží déle než měsíc. Důvěru v tuhle značku už každopádně nemám.

(Příčinu závady nikdo moc neřešil, prostě se v servisu vyměnila celá "HDMI board", což jsem pochopil, že je asi nejdůležitější část receiveru. Dodací lhůta měsíc...)
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod mudr.sat 3. 3. 2011 01:13

No já jsem po recivru Onkyo TX-SR600E který jsem měl několik let a který jsem ůspěšně prodal jsem si po vánocích pořídil nový Onkyo TX-SR708.Zapojím bedny(celkem mazec i s čištěním cca 4hod plus popis štítkovačem Brother),všechny kabely a ejhle,nefunkční optické vstupy.Laboruji,přepojuji,skoro šílím.Tak jsem se těšil!No nic tak jsem našel autorizovaný servis onkyo v Brně na křenový ulici.Volám technikovy že mě ten stroj *****.Technik říká že za tu dobu co dělá Onkyo neměl vadné optické vstupy.At to dovezu.No mám to do Brna cca tak 110km.No ale co nazbyt tak jsem jednoho krásnýho rána vyrazil.Přijedu předám(ochota vcelku dobrá) a odcházím.Hned vedle mají prodejnu AV techniky.Na dnešní dobu pěkně a bohatě vybavenou.Kouknu a jedu domů.To bylo pondělí.Přesně za týden ráno telefon.Ještě jsem spinkal.Technik volá,,Dobrý den,pane ten recivr šlape a jede jak hodinky,,říkám,,to není možné,zkoušel jsem tři optické kabely a ani jeden nic.Řekne,,přijedte,kouknem na to.Ok odpoledne jsem ještě s kamarádem vyrazil.(vezl si tam na opravu dvě videa).Přijedu a už mě poznal ode dveří.Říkám,,,Pane tak jsem měl rád onkyo a ted ho nemůžu ani cítit,,Pojdte za mnou,řekl.Onkyo zapojený dvě optiky a fakt hrály.No to jsem z toho jelen.Řekl,,ukažte ty vaše optické kabely,,Napojíme a fakt ty kabely nehrály.On tam měl takový jákýsi chínský kabely a ty hrály.Já měl všechny Bandriche.Porovnávaly jsme paprsek z optických strojů,výstupů.To byl rozdíl!!!No to jsem čuměl!!Z bandrich kabelů šel jen taký málý a z těch čínskejch to osvítilo skoro půl místnosti.Uf,to byla síla.Říkám technikovi,,,ale u starého Onkya to hrálo,,V nových recívrech je nastavena jiná citlivost optik.Je pravda že podobný problém měl koga i na Yamaze.
Závěrem můžu konstatovat,že u mě Onkyo zase získalo ůctu.Byl jsem u zákazníka a Yanahu reklamoval hned jak ji dovezl domů z Datartu.Oni mu ale hned daly nový kus.At koupíte jakýkov AV recivr at už Denon,Pioneer,Yamahu,Marantz nebo Onkyo:::::vždy budete mít na zadním panelu MADE IN CHINA.Jen u Onkya je malaysia a u Harman Kardon bude made in c.n. nebo něco podobného.Zlaté dobré časy MADE IN JAPAN skončily.Používám blu-ray lg a stremuji mkv z počítače přes routr.Krááááása Onkya je nádherná.Užívám si to.Zatím?!?!

S pozdravem mudr.sat
Přílohy
P1010388.JPG
foto výstava Home Cinema Praha říjen 2010
mudr.sat
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 3. 3. 2011 11:21

mudr.sat - dobrý :)

No u mě to kabelama nebylo, nešlo ani třeba On Screen menu, což je prý jeden z příznaků vadné celé desky.

Teď po návratu z reklamace se zdálo vše v naprostém pořádku, ale včera už jsem si pouštěl film z harddisku (který mi ještě nedávno běžel v pohodě) a každých 20 sekund se mi na sekundu ztratil zvuk (obraz šel normálně dál). Tak nevím, jestli nepřišly problémy jiné :( Zkusím ještě vyměnit kabely, vyměnit vstupy a vyzkoušet na víc filmech...
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 11. 6. 2011 22:13

Tak nám uplynuly dva měsíce a je zase všechno v háji. Ještě zkusím nějaký reset nastavení, ale nejsem optimista, protože všechno se to děje "samo od sebe".

- zvuk/obraz vypadávají náhodně a skoro kdykoliv, občas to "spraví" zahejbání s kabely, většinou ani to ne (v podstatě stačí třeba receiverem hnout o 1cm a celé HDMI spojení je v hajzlu - připadám si při těch milimetrových pohybech jako při ladění nějakého superpřesného satelitu)
- displej na receiveru svítí jen po zapnutí, pak "usne" a je úplně černý, nic nezobrazuje (tohle může teoreticky být nějaké nastavení, spíš ale ne)
- občas vypadne obraz/zvuk na sekundu, většinou ale nejde vůbec střední kanál, ač jsou repro prokazatelně připojeny dobře

Ještě včera zafungovalo "zapnout-vypnout, vystrčit-zastrčit kabely", dneska ani to ne... Po první záruční opravě, kdy byla vyměněna celá HDMI deska, to za chvíli půjde do opravy druhé... bohužel je mi už teď jasné, že za další tři měsíce bude problém totožný, takže až zdlouhavou reklamaci absolvuji potřetí, tak přísahám, že značka Onkyo už mi nikdy do bytu nesmí.
Mr.Scully
Junior

Odeslat příspěvekod karel_007 12. 10. 2011 12:07

Jedna se problem se spalenou hdmi deskou. Opravu je mozne zkusit vymenou kondenzatoru:

http://www.youtube.com/watch?v=gj0x5S9ez5U
karel_007
Junior

Předchozí stránka