od mudr.sat 3. 3. 2011 01:13
No já jsem po recivru Onkyo TX-SR600E který jsem měl několik let a který jsem ůspěšně prodal jsem si po vánocích pořídil nový Onkyo TX-SR708.Zapojím bedny(celkem mazec i s čištěním cca 4hod plus popis štítkovačem Brother),všechny kabely a ejhle,nefunkční optické vstupy.Laboruji,přepojuji,skoro šílím.Tak jsem se těšil!No nic tak jsem našel autorizovaný servis onkyo v Brně na křenový ulici.Volám technikovy že mě ten stroj *****.Technik říká že za tu dobu co dělá Onkyo neměl vadné optické vstupy.At to dovezu.No mám to do Brna cca tak 110km.No ale co nazbyt tak jsem jednoho krásnýho rána vyrazil.Přijedu předám(ochota vcelku dobrá) a odcházím.Hned vedle mají prodejnu AV techniky.Na dnešní dobu pěkně a bohatě vybavenou.Kouknu a jedu domů.To bylo pondělí.Přesně za týden ráno telefon.Ještě jsem spinkal.Technik volá,,Dobrý den,pane ten recivr šlape a jede jak hodinky,,říkám,,to není možné,zkoušel jsem tři optické kabely a ani jeden nic.Řekne,,přijedte,kouknem na to.Ok odpoledne jsem ještě s kamarádem vyrazil.(vezl si tam na opravu dvě videa).Přijedu a už mě poznal ode dveří.Říkám,,,Pane tak jsem měl rád onkyo a ted ho nemůžu ani cítit,,Pojdte za mnou,řekl.Onkyo zapojený dvě optiky a fakt hrály.No to jsem z toho jelen.Řekl,,ukažte ty vaše optické kabely,,Napojíme a fakt ty kabely nehrály.On tam měl takový jákýsi chínský kabely a ty hrály.Já měl všechny Bandriche.Porovnávaly jsme paprsek z optických strojů,výstupů.To byl rozdíl!!!No to jsem čuměl!!Z bandrich kabelů šel jen taký málý a z těch čínskejch to osvítilo skoro půl místnosti.Uf,to byla síla.Říkám technikovi,,,ale u starého Onkya to hrálo,,V nových recívrech je nastavena jiná citlivost optik.Je pravda že podobný problém měl koga i na Yamaze.
Závěrem můžu konstatovat,že u mě Onkyo zase získalo ůctu.Byl jsem u zákazníka a Yanahu reklamoval hned jak ji dovezl domů z Datartu.Oni mu ale hned daly nový kus.At koupíte jakýkov AV recivr at už Denon,Pioneer,Yamahu,Marantz nebo Onkyo:::::vždy budete mít na zadním panelu MADE IN CHINA.Jen u Onkya je malaysia a u Harman Kardon bude made in c.n. nebo něco podobného.Zlaté dobré časy MADE IN JAPAN skončily.Používám blu-ray lg a stremuji mkv z počítače přes routr.Krááááása Onkya je nádherná.Užívám si to.Zatím?!?!
S pozdravem mudr.sat
- Přílohy
-
- foto výstava Home Cinema Praha říjen 2010