Harman Kardon HK 3490 - zkušenosti

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod theedge 13. 6. 2011 12:52

Ahoj. Mám doma sestavu AV reciever Yamaha RX-V563 a stereo repro Wharfedale Diamond 9.2. Funkce domácího kina u té Yamahy nepotřebuji - používám ji čistě ve stereo režimu. Připojeno mám TV, DVD a PC přes optiku 10m kabelem. priorita je poslech hudby, filmy až na druhém místě.

Objevil jsem teď pro mne zajímavou alternativu -> stereo reciever Harman Kardon HK 3490 s optickým vstupem. Toto řešení je pro mne co se týče funkcí ideální - potřebuji optický vstup (na propojení ze zvukovky PC), rádio a stereo zesilovač. Bohužel tento přístroj je snad jediný svého typu na trhu (pokud poradíte alternativu budu rád).
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s tímto recievrem a zda se hodí k repro Wharfedale Diamnod 9.2. Četl jsem na HK 3940 rozporuplné reakce. Zajímá mne jestli si zvukově oproti té Yamaze polepším.

Sestavu čistě stereo zesilovače s externím DAC mi prosím neraďte - nechci mít zes (s ovladačem) + dac (bez ovladače) + reciever a k němu další ovladač (už tak jich mám doma dost). To je řešení sice ideální na audio ale logisticky je to šílenost :-) Nutně upgradovat nepotřebuji.
Byl bych rád kdyby to byl thread primárně o HK 3490 nebo podobné alternativě.
1) Foobar2000 + WASAP event (Win 10) -> Audio GD NFB 15.32 -> Shure SRH840.
2) X-Fi Titanium HD (Foobar 2000 + ASIO) -> Toslink 10m -> Onkyo TX-8050 + Wharfedale Diamond 9.2 -> TV: Panasonic TH-42PX80
theedge
Junior

Odeslat příspěvekod etaloncr 13. 6. 2011 22:50

Nějak nevím co chceš slyšet, z mého pohledu je tady hodně lidí co mají H/K 3490 a např. WD 10.2, 10.5, 10.4 a nestežují si.

Já je v této kombinaci hodně prodávám, no a třeba Radim Pieknik (dovozce WDček) sám k jeho bednám Harmana a pak třeba NAD doporučuje...

Spíš zkus být konkrétní, s čím si někde četl, že je problém.... zkusím zjistit zda je pravda...
etaloncr
Poslední varování

Odeslat příspěvekod theedge 13. 6. 2011 23:28

etaloncr: Zbytečně ses chytil toho negativa co jsme tam napsal (četl jsem to tuším někde na hifipassion -> http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... topic=5486 ).

Spíš mi jde o radu jestli si proti té Yamaze zvukově pomůžu. Jde mi primárně o hudbu ve stereo režimu.
Ze všech stran slyším že 5.1 reciever se hudebně nemůže rovnat stereo zesilovači, tak mne zajímají subjektivní dojmy z poslechu HK3490. Je mi jasný že za tu cenu nejde o žádný highend a tak nechci peníze vyhodit zbytečně.
Naposledy upravil theedge dne 14. 6. 2011 21:16, celkově upraveno 1
2) X-Fi Titanium HD (Foobar 2000 + ASIO) -> Toslink 10m -> Onkyo TX-8050 + Wharfedale Diamond 9.2 -> TV: Panasonic TH-42PX80
theedge
Junior

Odeslat příspěvekod theedge 14. 6. 2011 17:23

Nikdo nic ? nikdo tu neposlouchal Hk 3490 ?
theedge
Junior

Odeslat příspěvekod etaloncr 14. 6. 2011 21:38

theedge: Muj osobni nazor je, ze si pomuzes, trosku jsme se dival na fotky te Yamahy (streva) a rekl bych, ze H/K je lepe delany. Porovnej parametry, které považuješ za důležité a pak se rozhodni.

Asi bych to udelal tak, ze bych ho nekde sel poslechnout, treba ti ho nekdo za zalohu pujci... nebo jej objednej v eshopu a mas 14 dnu na vyzkouseni.... dej ho ke svým bednám a porovnej s Yamahou. Každopádně bych se ho nebál...
etaloncr
Poslední varování

Odeslat příspěvekod risomas 15. 6. 2011 09:05

ja ho mam doma. Kupil som ho ako sadu s JBL es80. Hra to dobre ale nemam to s cim porovnat nie som ziadny audiofil. Inak na externy DAC nepotrebues ziadne ovladanie (ak ho teda nepouzivas este aj ako sluchatkovy zosilovac.)

Jedine co som musel riesit je ze HK podporuje iba svoj RC predzovak ktory je ohavne velky a dost drahy. Nakoniec som dokupil univerzalny s 2 vstupmi a 8 vystupmi. (zosik a par dalich kusov el mam schovane v skrinke )
C5 X7 Tourer 2.2
risomas
Junior

Odeslat příspěvekod Zajo_jz 28. 6. 2011 21:13

Zdravím

Ja ho mam v kombinácii s WD 10.6 a bol som sním spokojný dovtedy kým som kamarátovi nezháňal bazárový kúsok do 100 Eur keď došiel a odskúšal som ho tak som bol veľmi sklamaní s HK 3490.Spomínaný kúsok bol SONY TA-F519R. Preto sa aj obraciam opäť na toto fórum a chcel by som od vás radu.Aký zosilňovač k WD 10.6 + DAC do 600 Eur.Bazáru sa nebránim a rad by som čosi zo značiek NAD,ROTEL,Cambridge Audio, atď ...
PC -)
ALPHARD DA VINCI HF 8 DR -)
Harman Kardon HK 3490 -)
ALPHARD DA VINCI HE 8 SP -)
Wharfedale Diamond 10.6
Zajo_jz
Junior

Odeslat příspěvekod idaho.cz 13. 7. 2011 09:44

theedge píše:Bohužel tento přístroj je snad jediný svého typu na trhu (pokud poradíte alternativu budu rád).

Alternativou muze byt i Onkyo TX-8050
http://www.mall.cz/prijimace/onkyo-tx-8050-b
Foobar (ASIO) -> Asus Xonar DX/XD -> Pro-Ject Head Box II -> Grado SR325is (G cushions) a AKG K272 HD
iPhone 4 -> Etymotic research MC3
idaho.cz
Junior

Odeslat příspěvekod theedge 18. 7. 2011 08:32

Jo díky, už jsem ho taky objevil. Líbí se mi víc než ten HK .
theedge
Junior

Odeslat příspěvekod krovak_cze 18. 7. 2011 08:49

theedge píše: Jde mi primárně o hudbu ve stereo režimu.

tak bud ti de o pohodli a nebo o zvuk, z toho co pises asi o pohodli, jinak by ses podival po poradnym stereu s dig. vstupem a neuvazoval nad srotem od HK ... i kdyz za 10k jedine bazar
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod theedge 18. 7. 2011 16:02

krovak_cze: chceš mi tím říct že nevím co chci ? :-D
Já si myslím že to vím - rozhodně chci rádio a nemám prostor na další krabici samostatného recievru a na stole další dálkový ovladač. To zcela jistě nechci ;-)

Už jsem mezitím pochopil že na hifi a rádoby hifi fórech se skoro nemá smysl ptát, protože taky se kvlita zvuku meří na váhu zesilovače. A i kdybych měl kvůli tomu zesilovači přestavět půl obýváku, mít X dalších samostatných přídavných zařízení aby to bylo použitelné ( viz externí DAC a reciever ), tak to ZCELA URČITĚ STOJÍ ZATO !
Ale mě to za to prostě nestojí :-) Možná tím získám lepší zvuk (což možná uslyším a možná taky ne ), ale zato bych musel vyměnit skříňky pod TV a tím si rozdrbat design celýho hotovýho obývacího pokoje, což mi ze to prostě nestojí. Hifi fanatismus tvého formátu mne naštěstí nepostihnul.
theedge
Junior

Odeslat příspěvekod krovak_cze 18. 7. 2011 20:33

no delej jak chces :) nekde vytezi zvuk, nekde pohodli, bud ses spokojenej s tim co mas a nebo ses ochotnej neco zmenit a nekam se posunout, ale muj nazor je, ze kdyz pouzivas jenom stereo, je blbost vyhazovat penize za neco co ma 5.1 a podobny blbosti
krovak_cze
Pokročilý