AV receiver + repro, dotaz začátečníka

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kemo87 30. 9. 2011 21:38

Zdravím,
mám doma aktivní systém 5.1 Teufel Concept F ( http://www.amazon.de/Teufel-Concept-5-1-System-titansilber/dp/B000XFZJSU ). Repro bych chtěl ,,zdigitalizovat,, tak jsem se rozhlodl že pořídím AV receiver. Nakonec jsem vybral Yamaha HTR-3064.Teď k jádru věci. Je mi jasné že satelitní repro napojím přímo na svorky do receiveru a subwoofer pomocí cinche opět do receiberu s tím že musí být zapnutý. Satelitní reproduktory mají jeden výkon 40W/70W. Receiver má výkon 5x100W. Nezníčím ty bedny? Jde ten výstupn výkon nějak regulovat? Nevím jestli je to potřeba vědět ale ty satelity jsou 8-mi ohmové. Díky za vaše rady.

Kemo
1/ Quadral Montan mk.II + Yamaha AX-900 + Actidamp MK.II v2 + Tesla NC440 (AT-12S,CD4, Shibata)
2/ GrundigBox 650B + Universum system 8000 amp + Tesla MC600Q (AT95E)
kemo87
Junior

Odeslat příspěvekod arnie222 30. 9. 2011 21:59

ak das max vykon na zosilovaci tak ich odpalis, pravidlom je aby repro mali vyssi vykon ako poskytuje zosilovac aby si ich neodpalil ..
arnie222
Junior

Odeslat příspěvekod kemo87 30. 9. 2011 23:38

Tak ja nejsem zastancem nejakyho kravalu. Jde mi o to aby to neshorelo hnej jak to zapnu.
kemo87
Junior

Odeslat příspěvekod gugel 1. 10. 2011 08:26

V receiveru v najhoršom pripade zvoliš repra ako small ale tieto maju vysoku citlivosť,vraj (91-97)dB takže tam ti waty až tak netreba, spodok oddeliš do subu...
Visaton Conga, Audia Flight Three S + Azur 851N, NAS Synology + "jablka"
gugel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kemo87 1. 10. 2011 10:56

Kde jsi zjistil tu citlivost? Já to v tom odkazu nikde nevidim. Jde mi o to že repro mi vyhovuje, ale nechci pořizovat nějaký externí dekoder (jako je třeba toto http://www.teufel.de/elektronik/decoderstation-5-p1824.html ) protože počítám do budoucna s výměnou repra. To by se mi prostě nevyplatilo. Ještě ohledně toho receiveru....nejsem žádnej audiofil, ale mám uši v porovnání s okolím trochu citlivější. Je t dobrá volba? Mě se na něm hlavně libí ten mikrofon co nastavuje to poslechové místo.Kdyby to byla špatná volba doporučtě prosím něco jiného v podobné cenové hladině...díky
1/ Quadral Montan mk.II + Yamaha AX-900 + Actidamp MK.II v2 + Tesla NC440 (AT-12S,CD4, Shibata)
2/ GrundigBox 650B + Universum system 8000 amp + Tesla MC600Q (AT95E)
kemo87
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 1. 10. 2011 15:45

kemo87 píše:Satelitní reproduktory mají jeden výkon 40W/70W. Receiver má výkon 5x100W. Nezníčím ty bedny? Jde ten výstupn výkon nějak regulovat? Nevím jestli je to potřeba vědět ale ty satelity jsou 8-mi ohmové. Díky za vaše rady.

Výstupní výkon lze regulovat tlačítky či regulátorem "Volume". Pokud budeš s nimi zacházet s citem, tak nebezpečí nehrozí.
Ta impedance je OK.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gugel 1. 10. 2011 18:06

"kemo87" keď to najdem, dám vedieť - "zatracena s.urvena práce"...
Visaton Conga, Audia Flight Three S + Azur 851N, NAS Synology + "jablka"
gugel
Mírně pokročilý