Zdravím, rád bych slyšel váš názor na koupi AV receiveru.
Jako reproduktory jsem se rozhodl použít sestavu od Cantonu (LE107 + LE105 + LE103), kterou sice ještě nemám doma ale budu je kupovat z bazaru za slušné peníze. Teď řeším dilema jestli koupit nový levnější AVR (třeba do 10k) a nebo jít do staršího receiveru z vyšší třídy. Pokud mám být konkrétní, tak nový AVR by byl na nejspíše Onkyo TX-NR509; dále mám nabídku zakoupit přímo s těma Cantonama starší DENON AVR-1800 za nějákých cca 4k, původní cena byla okolo 20 000.
Moje priority jsou hlavně hudba (70%), zbytek filmy a občas nějáká hra. Zdrojem veškeré multimediální zábavy bude dost výkonné HTPC. Vše bude napojeno na LCD TV Samsung LE46C650 (tu už mám doma). Jde mi tedy především o kvalitní zvukový projev - nabídne mi ho i zmíněné Onkyo 509, když je to receiver z nižší kategorie? Rád bych slyšel názor někoho kdo zmíněné Onkyo vlastní. Všechny ty featury Onkya jsou sice fajn (net radio, dlna, usb port, hdmi 1.4a s audio return channel atd atd), ale pokud by to bylo na úkor kvality zvuku, tak radějí sáhnu po starším receiveru s původní cenou která se pohybuje úplně jinde.
Ještě bych měl jeden dotaz, má Onkyo TX-NR509 čelní panel z hliníku nebo je to plast?
Předem díky za jakýkoliv názor