Elektrónkové zosilňovače - obecná diskusia

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 19. 12. 2011 18:44

Pekny vecer vsetkym.Kedze sa tu na tomto fore nachadza menej o tychto zariadeniach dovolim si zalozit tento dred.Sam vlastnim lampac PrimaLuna a rad sa podelim o veskere informacie s vlastnikmi tychto masiniek.Zaujimali by ma postrehy ohladom laborovania a vymeny elektroniek,za tie ktore konkretne tipy a ich vysledny vpliv na charakter.Vlastne budem rad,ak si tu niekto najde vsetko co potrebuje ohladom elektronkovych zosilnovacov.Vopred vsetkym dakujem za prispevky.
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 19. 12. 2011 18:50

Mas pocit ,ze sa to tu chyti?
Okrem flame a zbytocnych bonmotov k danej teme?

Mozno tak zopar ludi k tomu dake poznatky da, no vacsina i tak "jazdi" na kremiku a nie na lampach.....
Mam za to ,ze budes sam vojak v poli.
Na slovanete si aj tak odisiel s "rozmlatenou" hubou. Tam ti toho pokial sa nemylim tiez vela nepovedali... ;)
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 12. 2011 20:11

Army - zklidni hormon, je tady víc flaškářů, než bys byl ochotný připustit. Co bys řekl na to, že takový Jersey má Vincenta, Betaron je víc lampovej než křemíkovej a třeba Zdenoeddie přímo dělá v podniku, kde se lampáče stavějí?
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 19. 12. 2011 20:32

Hm ja len ze na slovanete sa nik nevyjadril..... A to tam Zdeno bol.... Ktovie preco :hm
To uz si jedneho z trojice skrtni. :mrgreen:
Len tak namatkovo----
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=13045
A nemaj obavu Kypo je pre mna minulost ak by si mal obavu dakeho flame z mojej strany...
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 12. 2011 20:45

Sám moc dobře víš, že JÁ flaškovej nejsem a asi nikdy nebudu - ale že Jersey toho Vincenta minimálně MĚL (pokud ho neprodal, má ho doposud), o tom pochybovat nemůžeš, stejně tak že Zdenoeddie je od fochu - ale asi se nechtěl hádat se zatvrzelou polovodičovou komunitou, kterou Slovanet bezesporu je. Já jsem tam taky regnutej, jenže prostě většinou nemám žaludek na všecko to, co se tam semele - takže si tam chodím jen někdy číst - a nevyjadřuju se...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 19. 12. 2011 20:54

Ale ved ja som to napisal v dobrom a sam potvrdzujes moje slova , ze tu uspech mat nebude....
Betaron tu bol naposledy v roku 2010
Zdendoeddie 9.12.
a Jersey-a som ani nehladal.
MP potrebuje dakoho kto sa s nim o tom bude seriozne bavit a ja som len naznacil ,ze tu asi tiez neuspeje...
Ak som sa dakoho dotkol tak sorry... O to mi vobec neslo.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 12. 2011 21:06

Vincent KHV-1 stále mám a stále jsem s ním spokojen. Pár ryze polovodičových siličů jsem s ním za tu dobu (už ho mám snad 5 let) porovnal a musím říci, že mne opakovaně překvapila jeho dynamičnost, důraznost, vždy obohacená jistou dávkou muzikálnosti. Zkrátka mě pořád baví a dokud bude hrát, nemám důvod měnit. Snad jen v případě Zama HPA-1 mi trochu cukaly koutky.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 19. 12. 2011 21:26

Tak som tady, priamo na (Ekkarove) zavolanie :)
Neviem co by ste konkretne chceli vediet pani, diskutovat sa da o roznych temach a veciach co sa lamp tyka. Ak budem vediet, a moct, rad odpoviem.
zdenoeddie
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 19. 12. 2011 21:28

No jo ale MP slo o to zistit aky vpliv ma vymena elrektroniek na zvuk ako takych...
MP mas sz mozno ti ten clovek bude vediet poradit. ZdenoEddie bral od neho elektronky....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 19. 12. 2011 21:33

Teraz neviem od koho....
Vymena elektroniek na zvuk vplyv bude mat, a nie maly. Cim je to osadene teraz? A co planujes tam dat? PL ako znacku velmi nemam omaknutu, tak sa radsej pytam :)
zdenoeddie
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 19. 12. 2011 21:41

Myslim ze si bral od neho tie edit: EL34 az sa dobre pamatam. Pan je z Novej Dubnice.
Naposledy upravil armaman dne 19. 12. 2011 22:47, celkově upraveno 1
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 19. 12. 2011 22:06

Fuha, stale mi nedochadza, za tie roky uz som s tolkymi ludmi obchodoval.... ved "stav" mojho "skladu" o tom aj vypoveda :D
zdenoeddie
Junior

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 19. 12. 2011 22:27

Ahojte.No zaujimalo by ma (mozno aj nie len mna) ci mozem vytazit viac basovej zlozky z mojej PL.Mam regalovky,ktore zabasuju ako malo komercnych stlpov,no nie na mojej PL One.Pocul som ich na PL DiaLogue aj na dvoch lampacoch od Jolidy a bolo to ok.No moja PL basuje menej.Mohol by som terajsie EL34 vymenit za KT88 (asi JJ) ak by som tymto vyriesil moj "problem".Viem ze charakter zosiku sa da vycibrit vemenou lamp,ale neviem ci dosiahnem aj takyto efekt.Alebo je nejaka varianta,kde by sa nieco vo vnutornostiach vymenilo a zosik by mal basovejsi charakter?Vsetko na mojom zosiku je krasne a paci sa mi,len mi ten bas chyba.A nerad by som zas tento novy zosik predaval a dokladal na dalsi.

armaman - dik za kontakt.
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 19. 12. 2011 22:48

Jo dufam ,ze uspejes.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 19. 12. 2011 22:52

Co je osadene ako budic, eventualne invertor?
zdenoeddie
Junior

Další stránka