Elektrónkové zosilňovače - obecná diskusia

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod palinoch 23. 12. 2011 08:44

armaman píše:Ale to snad nie!
Ved tu kde komu tvrdite ,ze mu staci 1,5 mm2 namiesto 2,5 mm2 repro kablu a zrazu on je "tlk" pretoze pouziva "tkanicky"?
Mne to pride tak ,ze su ludia a ludia co tu radia....
Vam tu zacina pekne sviatocne prepinat....

armaman, zamysli sa. Tu sa riesi stereo, kde je lampovy zosik cez 1000 eur a bedne, ktore by mali byt zvukovo adekvatne zosilnovacu. Tu sa neriesi komplet domace kino do 15 - 20tisis. Moj nazor, ze zvukovo si signalovkami polepsis, ale spokojnost bude kratkodoba.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 23. 12. 2011 09:07

Mám na mysli samozřejmě různé druhy cinchových propojovacích kabelů.Který typ kabelu změní zvuk tak, aby si dosáhl kýženého výsledku, tak to je potřeba vyzkoušet přímo na tvém aparátu.
Tohle ber jako výtku :arrow: Fakt by mě nenapadlo, že někdo, kdo má doma takhle drahej zesilovač, neustále se holedbá, jak skvělý DIYbedny si pořídil a často diskutuje na fórech, nemá základní vybavení jak v samotných vědomostech o chování propojovacích kabelů, tak ve vybavenosti kabely samotnými.
Co sem proboha pleteš nějaký stíněný síťový kabely ?
Jak by ti asi mohly pomoct se zlepšením basů ?
To je kravina pro kafky, který nevědí, do čeho by ještě vrazili nějaký to přebytečný éčko :-l
Udivuje mne i fakt, že ti s ustavením aparátu pomáhal údajně profík.Alespoň tak to vyznělo z odkazu, o tvojí poslechové místnosti.To si ten údajný profík nevšimnul, čím to máš propojené ?
:idea:
Měl bys vyzkoušet minimálně tři druhy různých propojovacích cinch kabelů, s rozdílnou konstrukcí a tudíž, s rozdílnou charakteristikou zvuku.V každém slušnějším hifistudiu, ti rádi poradí.Ladění zvuku pomocí kabelů, je většinou jejich velké umění...
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 23. 12. 2011 09:43

MakcuPikcu --> Kludne sa mozes pridat ku mne - tu som zakladal temu viewtopic.php?p=8553376#p8553376
S kabelazou moc skusenosti nemam a co som sa pytal este ludi pomimo, rozdelili sa na 2 extremne tabory:
- jedni tvrdia, ze cim drahsi kabel, tym lepsie. Ich nazor je taky, ze sim je kabel drahsi, tym ma lepsiu konstrukciu, material a podobne. Bavil som sa s clovekom, ktory doma pouziva (okrem ineho) 0,5m Cardas XLR kabel za ludovych 1500 EUR. Svojim sposobom sa cuduje, ze mi to vobec s mojimi kablami hra :D
- druha skupina ludi (vacsinou konstrukteri a ludia, co sa v tom hrabu) mi hovoria, nech neblbnem a neminam peniaze na kraviny. Asi traja nezavisli ludia tvrdia, ze na mojej zostave rozdiel v kabloch pocut nebude, nakolko cim tvrdsi vystup je na predzosiku, tym je mensi rozdiel pri vymene kablov (vystup na DACane od TomasaT nie je odflaknuty). To je zrejme presne problematika vystupnej impedancie, ktoru popisuje Kocmeister. Ked som sa pytal aj TomasaT, ked som kupoval DACan, ze ake kable si mam k tomu kupit, pisal mi, ze je to uplne jedno - hlavne nech je to tienene, nech to nechyta bordel a ze viac nech neriesim.

- dostal som typ na kable s udajne velmi dobrym pomerom cena / vykon / konstrukcia http://www.connexaudio.com/RCA_interconnects.php Tie Ultimate verzie su udajne naozaj velmi dobre.

Takze momentalne som v situacii, ze zvazujem, ci vyskusam cosi naslepo (a nabijem si papulu), alebo to cele necham tak. Tak ci onak - najviac limitujuca je na mojej zostave kvalita nahravky. Minule som si pustil super namastrovany Fleetwood Mac v 192 / 24 a hralo to tak, ze mi padla sanka. Urcite by som pri tom albume nemal potrebu COKOLVEK riesit.

Najrozumnejsia varianta je asi naozaj zbehnut do hifi studia, v danej cenovke si pozicat 2-3 kable a vyskusat si to sam doma. Tu sa skutocne blbo radi, nakolko si to musi sadnut s konkretnou zostavou a moze to mat velky vplyv, ale aj ziadny.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 23. 12. 2011 10:05

No podla toho co som nasiel tak viaceri doporucuju na prepojenie preamp s poweramp VdH Hybrid....
http://www.vandenhul.com/c_Interconnects.aspx
Cim vacsi odpor na vystupe preamp tym citlivejsi na pouzity prepojovaci kabel.
Udajne pod 200 ohm je nutnost kvalitnejsieho kabla mensia. Zdroj internet.
Ak sa mylim opravte to.
A pokial som to pochopil tak prepojenie zdroj -> tubeamp je cisto o kompenzacii....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 23. 12. 2011 17:17

šeďour - ja mam kable vyskusane viacere a viem ako to meni alebo nemeni charakter.Ale ako povedal odar,musim vybrat tie spravne co mi sadnu.Ten profik bol u mna s jeho zostavou a jeho kablami.Kvalitne cinche este nemam z toho dovodu,ze som ich doteraz nikdy nepotreboval.Vsetko bolo optikou.Inac za chvilku budu na ceste Tasker T40 s dvojitym tienenim a koncovkami A.E.C. .Urcite nebudem vyhadzovat za kable sialene peniaze a pridavam sa k druhej odarom zmienovanej skupine.Ako si sadnu s mojou zostavou uvidime.Ale v kabelazi mam tak povediac jasno.Skor by som sa rad dozvedel,aky ma vpliv na zmenu charakteru ta ktora elektronka.Ale samozrejme ak sa diskusia bude rozvijat ktorymkolvek smerom,namietat nebudem.Kvalitne sietove kable hraju v tejto oblasti tiez svoju ulohu a nie zanedbatelnu!

Prijemne prezitie sviatkov prajem vam vsetkym :love:
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 23. 12. 2011 19:33

Zmena to bude urcite, v akej miere nezalezi len cisto od elektroniek.
zdenoeddie
Junior

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 3. 1. 2012 19:54

Tak zanedlho pride novy zosik :love:
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 3. 1. 2012 20:37

McIntosh?
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 3. 1. 2012 20:42

Audio Research?
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 3. 1. 2012 20:48

Canor? :P
zdenoeddie
Junior

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 3. 1. 2012 21:21

Samozrejme ze flaskac.Ku tranzistorom sa uz nevratim.Zatial idem na posluch Primaluny Prologue Premium a Prologue Two a este nejaky Mistere ia11.Na McIntosha zatial nemam a k mojim bednickam zbytocne.Niekedy v buducne.Uz PL Two je na tom zevraj ovela lepsie ako One.Tak uvidime.Canor je predrazeny.
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zdenoeddie 3. 1. 2012 22:10

Nemyslim si, zeby bol predrazeny, ale tak je to kazdeho nazor na vec :-)
zdenoeddie
Junior

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 7. 1. 2012 17:48

Zdravim vas.Poznate niekto tento zosik?
http://www.audium.sk/?cat=39
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 9. 1. 2012 15:38

Ehm,no je pravda,ze toto vlakno je o elektronkovych zosikoch a nehodilo sa to sem 8-S Ale mohol tu aspon ostat prispevok zo vcera,ked som doniesol novy zosik a ako dopadol v porovnani s ostatnymi.Ale neva no.

Takze,som soknuty ako PL Two hra.Nadhera a spokojnost na dlhsiu dobu.Teda dovtedy,kym mi nezacne chybat dialka :mrgreen:

Pardon,nevsimol som si,ze sa cast vlakna len presunula.
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Předchozí stránka