Onkyo TX NR809

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lucipuk 14. 1. 2012 15:10

Mal by to napjvr skusit iba v Pure Audio mode a ked mu to aj tam vypne tak to je uz cudne.
Lucipuk
Junior

Odeslat příspěvekod Glock17 19. 1. 2012 23:06

mam 709 a propojení hdmi(obraz) a optiku(zvuk),je to fakt nahlas :-) (Skyrim DD 5.1) a no problem :-)
Obrázek
Glock17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boban78 26. 1. 2012 10:53

Ja mam obraz aj zvuk cez HDMI.

-- 26. 1. 2012 11:58 --

Mam k tomuto receiveru repro : Stlpy magnat quantum 505, center quantum 513 , sorround quantum 503, a subwoofer betaszb 25A.
Potreboval by som poradit s nastavenim frekvencii na zosiku.Automaticky cez Audyssey MultEQ mi ich nastavilo vsetky na 40 Hz, pri tomto nastaveni su basy ale velmi slabe.
boban78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucipuk 26. 1. 2012 20:08

tak si ich v nastaveni audia nastav na FullBand..a este sub si daj na 120Hz.
Lucipuk
Junior

Odeslat příspěvekod velodyne1 27. 1. 2012 01:18

Ja som nastavil vsade na 80 Hz , to je taka univerzalna hodnota podla odporuceni. Pod tym som tiez moc nepocul basy, a nad tym zase len dunili bedne.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucipuk 27. 1. 2012 15:59

NO ked nastavis 80Hz tak jasne ze ti nebudu hrat basy ale hraju od 80Hz.A ako to mylsis "podtym-nad tym"? bedne nemaju dunet mas to mozno zle nakalibrovane.Ale ja ked si naklibrujem repra tak setky si dam hrat plne pasmo a sub nastavim na 120Hz a som vymsiaty a spokojny okrem susedov:D
Lucipuk
Junior

Odeslat příspěvekod player 27. 1. 2012 16:25

Nastavovat subwoofer na stejne frekvence jako hraji ostatni bedny neni vubec dobry napad. Zadny subwoofer nehraje basy identicky, jako sloupy, ani od stejneho vyrobce, takze dojde k tomu, ze posluchac uslysi ruzne reprodukovane stejne kmitocty. Cili pokud subwoofer nastavim na tech 120Hz, tak zbyle repro musim odriznout prave na tomto kmitoctu, pripadne je mozne, aby se to castecne prekryvalo, takze sloupum nastavim 100Hz. Ale nechat hrat sub od 120Hz nize a sloupy nechat hrat plne pasmo, tedy rovnez i vse pod 120Hz co zvladnou, to fakt jako nee.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod velodyne1 27. 1. 2012 23:09

Lucipuk---pred 2 rokmi som sa tolko hrajkal s nastaveniami tyzdne v kuse az mi z toho j....o :). Medzitym som citaval americke stranky o tejto tematike, vsade spominali 80Hz ako best setting. Tak som nakoniec dal som aj ja a ok. Tak myslim pod a nad tym ze crossover pre repraky mam na 80Hz, pod tym do 40Hz menej pocut basy, a na 200-250Hz tak cudne vysoke dunene basy, pri 80Hz akurat. Pripominam repra som dal ako velke.

Manik na fore doporucil svoje nastavenie, repro crossover 80Hz, dolny medzny kmitocet na sube dat na najvyssiu--140Hz, a LPF for LFE cize pre sub dal na 120Hz. Fazu na sube na nulu a hlasitost na sube cca do polovice.

Na Audyssey stranke pisu, ze ak mame sub, repraky mame vzdy nastavit ako male aj ked su velke, cize zahraju pod 80Hz. Aby vsetky basy smerovali do subu, tym odlahcime avr a repraky bez basov vyzaruju viac priestoru. Toto je office argument od inzinierov Audyssey.

Ja to tak nemam, nastavil som repraky ako velke aby zahrali neake basy lebo nie zakazdym zapinam sub. A hraju do 80Hz, pod tym zase sub, kedze tam som nastavil LPF for LFE 80Hz.

Player pise dobre, ze sa tie hranice mozu aj prekryvat.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucipuk 28. 1. 2012 15:57

Jane ja to chapem.Tiez som mal takyto problem ked som mal obyvacku velku cize som si to nastavil tak ako sa mi to pacilo cize som dal ako som pisal a nepripadalomi ze by nieco odunilo alebo podobne hralo to pekne.Momentalne mam malu izbycku a predne mi hraju cele pasmo a na koncaku si pomaly popridaval hlasitost pre sub ktory mi doplna spodne frekvencie.Musis skusat a natavit to na svoje ucho ;-)
Lucipuk
Junior

Předchozí stránka