Stavebnice - brum

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod rusty333 18. 2. 2012 18:20

Zdravím, postavil jsem si tento zesilovač.
http://www.gme.cz/stavebnice-vykonovych ... 511/#popis

Je vůbec první moje stavebnice. Na oživování potřebné věci nemám a tak jsem věřil že jsem všechno zapojil správně a risknul jsem to. Sice "funguje" a hraje, ale z reproduktorů jde strašně silný brum. Nevím kde je problém nebo čím by to mohlo být způsobené. Napětí 18V.
Pokud pomůže schéma a rozmístění součástek tak můžu naskenovat.
Přílohy
IMAG0009.jpg
rusty333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 2. 2012 23:08

1) Máš tam opravdu SYMETRICKÉ NAPÁJENÍ - neboli napětí 2x18V = běžně označované jako ±18V, jak požaduje technická dokumentace, nebo jenom jedno?
2) Jak máš našroubované integráče na ten chladič - jsou od něj izolované izolačními podložkami, nebo ten chladič elektricky propojuje jejich křídla?
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod artam 20. 2. 2012 14:17

EKKAR: Ten prípad 2) to asi nebude. Po zväčšsení obrázku sa zdá, že pod integráčmi nejaké izolačné podložky sú a tiež šrouby sú odizolované. Ale pre pokoj duše nech si to radšej rusty333 zmeria, aby vylúčil prípad, že sa pod podložku dostala nejaká kovová špona alebo zrnko, ktorá tú podložku prepichla.

rusty333: Hoď sem schému zdroja, ktorým to napájaš. Pravdepodobnejšie bude, že brum pochádza od zle navrhnutého alebo nedostatocne vyfiltrovaneho zdroja.
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rusty333 22. 2. 2012 12:34

problém vyřešen, problém byl opravdu ve zdroji
ps: integráče jsou odizolované a pro jistotu i změřené
díky
rusty333
Kolemjdoucí