Jaký stereo zesilovač k wharfedale 10.2

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vanDave 8. 1. 2013 19:31

dj wenec: Nečekal bych od toho nějaké velké výkony, co se týče dynamiky, max spotřeba je jenom 55W, přecejen je to našlapaná krabička, takže by byl i problém s teplem. Prodává se to i v sadě s repro Denon SC-N8 (3000 za pár 8-S ), prostě All in one resp taková konkurence k mikrosystémům.

Třeba Denon DRA 500 má 2x 95W, max spotřebu 235W a místo 4kg váží 9kg. To už bude jiné kafe.

Teď jsem objevil stereoreceiver Onkyo TX-8050 má optické a koax vstupy a už umí i internetová rádia a domácí síť-streamování hudby.
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8050-43158.html
http://www.mall.cz/prijimace/onkyo-tx-8050-b
http://www.mall.cz/prijimace/onkyo-tx-8050-s

Stereo receiver jsem dlouho vybíral a tento model jsem měl v hledáčku delší dobu jako rozumný kompromis mezi výkonem, funkcemi (zejména jsem se těšil na síťové funkce) a cenou (kupoval jsem společně s UWF-1 wi-fi). I to co je k nalezení na zahraničních webech je pochvalné a reakce lidí kladné. Se zapojením (repro, wifi) nebyl problém a síťové funkce jsem zprovoznil hned v úvodu. Mám běžnou domácí síť (router, Wi-Fi g/n) s postarším počítačem ve sklepě sloužícím jako DLNA server (používám MediaTomb), vše včetně klientů na OS Linux. Vedle DLNA používám internetová rádia, s ostatními službami (Napster, Spotify) nemám zkušenost a ani důvod je používat. Jediná výtka k síťovým funkcím -- při připojení přes UWF-1 Wi-Fi není přístupná konfigurační aplikace na receiveru -- ta je dostupná jen přes ethernet -- věřím, že tohle je možné řešit nějakým updatem firmwaru (ten doporučuji pro jistotu dělat také přes ethernet). Stejně ji není nutné kromě ukládání oblíbených stanic používat. TX-8050 se v pohodě připojil a streamování hudby nebyl (není) žádný problém (CDDA, FLAC, OGG, MP3, ... -- ne vše přímo podporuje TX-8050, ale překódování řeší právě MediaTomb). Zvuk mohu hodnotit jen subjektivně a nemám moc s čím srovnávat. Jde o moji první Hi-Fi komponentu (jak jsem pochopil, tak jde o nižší střední třídu -- rozhodně ale nemám zatím žádný důvod ke stížnostem a po ničem lepším netoužím). Připojil jsem ho ke starším třípásmovým JVC reproduktorům v místnosti cca 40m2, což receiver zvládne krásně ozvučit. Poslouchám metal, jazz a klasiku (v tomto pořadí). Receiver používám i na ozvučení videa (nemám potřebu vícekanálového zvuku -- primárně poslouchám hudbu) a v tomto případě streamuji video přes notebook s audio výstupem právě do TX-8050 bez problémů. Na závěr poznámka k ovládání -- "old school display" a dálkové ovládání je ok, ale pro rozsáhlou sbírku digitálního audia se nehodí -- aplikace přes mobil od Onkya je lepší, byť by mohla mít více funkcí. Samozřejmě lze pouštět hudbu např. i pomocí XBMC z počítače, případně využít jiný DLNA control point (UPnP na adroid market aj), možností je celá řada. Jak jste si nejspíš domysleli, jsem s nákupem velmi spokojen.

-- 8. 1. 2013 19:54 --

Tady je i recenze:
Test: Onkyo TX-8050 a Onkyo C-7030
http://hdworld.cz/audio-video/test-onky ... -7030-2466

Něco je i na fóru: viewtopic.php?f=1709&t=1152090

-- 8. 1. 2013 20:03 --

http://www.areadvd.de/hardware/2011/onkyo_tx8050.shtml
http://www.computerbild.de/artikel/avf- ... 55636.html
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zino333 8. 1. 2013 22:14

Hmm, ten Onkyo TX-805 vyzerá celkom fajn. Ešte by som k nemu možno prihodil ako alternatívu aj Harman Kardon HK 3490. Vyberal by som tiež asi medzi týmito dvomi.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 8. 1. 2013 22:54

niekto to tu uz tusim spominal, ja by som sa tiez prihovaral za NAD-a C 326 alebo lepsie C 356, predsa anglican /aj ked byvaly, teraz uz kanadan/ s anglicanom sa najlepsie dohodne. :-)
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 8. 1. 2013 23:38

NAD je inak k Wharfedale dosť odporúčaný. Toho by som sa nebál. Ale neviem, nepočul som. NAD som počul zatiaľ len jeden krát s Dynaudio. To bolo tiež veľmi fajn, ale to už bola aj iná cenová kategória...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dj wenec 27. 1. 2013 09:16

Takže nakonec jsem to prozatím vyřešil následovně: zakoupil jsem stereo reciver Pioneer SX 535, gramofon garrard quartz ddq 650, připojil obyčejným kabelem od firmy AQ z červenky a jsem nadmíru spokojen. Zvuk rádia je vynikající, zvuk z gramofonu také, např, u některých pasážích najednou slyším zvuky, co se dříve v nahrávce nenacházely, a i připojený mp3 přehrávač, či notebook dokáží pěkně zahrát. Prozatím jsem velice spokojen, časem bych chtěl pořídit lepší stereo zesilovač, nejlépe s integrovaným DACem, např. škoda, že Cambridge Audio Azur 350 nemá v sobě FM tuner, pro mě ideální volba. Repro Wharfedale si myslím, že mi budou sloužit nejméně 10 let :) Děkuji všem za rady...
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj wenec 11. 2. 2013 20:50

Ještě bych se po poslechovém testu podělil o nové informace, jsem velice spokojen a hlavně i překvapen, co tyto bedny dokážou zahrát. Připojil jsem přes zesilovač obyčejným kabelem 3,5 mm jack cinch notebook, pustil svou oblíbenou hudbu a velice mě překvapila kvalita reprodukce, dříve mi všechno hrálo tak nějak do sebe, nyní slyším každý nástroj zvlášť, detailně, prostě nádhera.
Poradíte mi, čím bych mohl ještě danou sestavu vylepšit? Kabely, DAC? Dokonce jsem zaslechl, že se dají ty Wharfedale diamondy 10.2 vylepšit tím, že se vymění vyhýbka, posune se zvuk o třídu výš, rozkvetou středy, zlepší se bas a výšky. dále jsem přemýšlel nad výměnou stereo reciveru, poradíte? Díky
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod george85 27. 2. 2013 14:47

ad výměna výhybky - ano dá se to, zmiňoval se o tom např. p. Řeřábek z hifipartneru, kde se řeší výměna součástek u výrobce (distributora), údajně to stojí cca 2tis. za pár beden a nemá to vliv na záruku...
george85
Junior

Odeslat příspěvekod dj wenec 28. 2. 2013 16:21

Anebo je tu jiná varianta, vzít to pěkně od podlahy :)
Navštívil jsem další hifi studio v Brně (Melissa), a musím teda uznat, že to byl pěkný skos nahoru. Poslouchal jsem zesilovač Vincent SV400, CD přehrávač Vincent CD 400, a bedny od Aurum Cantus. Ten prostor, detail, bez chyby, výšky, nádhera, středy bez chyby, basů dostatek, opravdu krásný zvuk, neunavný, na celý den :) Poté jsem vyzkoušel to samé CD vložil do notebooku a ten připojit přes USB k zesilovači, který má integrovaný DAC, kvalita se mírně zhoršila, přeci jen z CD to bylo lepší. Musím uznat, že takováto sestava je opravdu sen, doporučuji poslechnout. Nemáte někdo doma Vincenta či bedny Aurum Cantus?
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krmelec 28. 2. 2013 21:36

Chci se zeptat o jaké bedny od AC se přesně jednalo?
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj wenec 1. 3. 2013 16:56

Jednalo se o bedny AURUM CANTUS LEISURE 2SEMKII. Poté jsem slyšel kombinaci Vincent SV 234 + DAC vincent DAC-1 a Aurum Cantus V3M a ten skok nebyl až tak velký...nemáte někdo teda doma bedny Aurum Cantus či nějaké železo od Vincenta? Pokud ano, mohl by se někdo podělit o zkušenosti? Díky
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 2. 3. 2013 02:03

george85 píše:ad výměna výhybky - ano dá se to, zmiňoval se o tom např. p. Řeřábek z hifipartneru, kde se řeší výměna součástek u výrobce (distributora), údajně to stojí cca 2tis. za pár beden a nemá to vliv na záruku...

Co je ta nová výhybka zač? To je stejná topologie, stejné součástky jen nové? Nebo to je zcela nový návrh? Byl bych rád kdybys to rozvedl. Mimochodem nevisí někde fotky té výhybky?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod george85 2. 3. 2013 15:19

Thalesx: jen tlumočím co jsem kde pochytil... proto moje zmínka o p. Řeřábkovi a hifipartneru... Tudíž více info tam.
george85
Junior

Odeslat příspěvekod dj wenec 10. 3. 2013 08:29

O tom upgradu vyhýbky mě také informoval Hifipartner, nicméně si nemyslím, že by to byl až tak velký skok...asi to bude chtít spíš novej zesilovač a nové regálovky, neznáte někdo tento zesilovač? Libí se mi, že má phono vstup, http://www.hifipartner.cz/Item.aspx?ID=8288 jen nevím, jak tu bude hrát s regálovkama Aurum Cantus, zda dosáhne alespoň kvalit vincenta SV 400. Díky za postřehy
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dj wenec 13. 10. 2013 15:32

Na internetu jsem začal komunikovat s jedním člověkem, co mi začal doporučovat výměnu repro beden, pokud se chci posunout zvukově výš, tak prý mám sáhnout po lepších regálech, doporučuje B&W 601, 602, případně nějaký dobrý starší sloupy, co myslíte, má pravdu? Vlastním Wharfedale Diamond 10.2, jinak ten pán má tyto webovky, tak ho možná i znáte: http://www.hifiklubbrno.websnadno.cz/. Dále mi doporučoval, že Gramofon Garrard Quartz 650 (který jsem mimochodem našel u něj vyfocenej v referencích) měnit nemám, že se jedná o unikatní gramofon, přenosku (Audio Technicka, typ nevím) také neměnit.Shodli jsme se na tom, že stereo reciver od Pioneeru SX 535 má pevné basy, středy tak akorát, a trochu měkčí výšky, přirovnával to k lampovému zesilovači. Jde mi o to, že bych se rád zvukově posunul dál, nevím, zda vyměnit stereo reciver a nechat bedny, případně vyměnit bedny za sloupy, lepší regálovky a nechat si stávající železo. Se zvukem jsem zatím spokojen, ale vím, že by to mohlo lepší :)) Poradíte pánové? díky
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 13. 10. 2013 15:39

Na AC sa vykasli. Mal som a uz za tie peniaze nikdy. Ak by som dnes uvazoval na bednami boli by to bedne KEF LS-50
palinoch
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka