Jaký stereo zesilovač k wharfedale 10.2

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sands1 27. 10. 2014 12:52

ryba na suchu si tu asi ty, podla tvojich priblblych tvrdeni.
A Slew rate? Dalsi dokaz tvojich "dokazov" Dokonca lacne AVRko ho malo "overkill"
http://www.audioholics.com/audio-amplif ... -slew-rate
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Prezdika 27. 10. 2014 13:00

sands: hele co si koupit avrko a uzivat si skvelej hudebni prednes a neotravovat tim ostatni? :-)
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 10. 2014 13:02

Opět zas a znovu.... :-). Vygooglená "jakási" informace, o které nejsi vůbec schopen říci, jestli je pravdivá, smysluplná a proč. Stačí, že "paní učitelka přece říkala, že..." :-D.

Ale v pohodě, prosazuj dál názor, že mezi zvukem zesilovačů různé konstrukce, různé topologie a různého reálného výkonu není žádný rozdíl - to je to, co říkáš, pokud tvrdíš, že AVR a stereo zes. ve stejné ceně hrají stejně.

A na oplátku nás všechny ostatní nech, abysme se ti dál jen smáli ;-).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dj wenec 27. 10. 2014 13:38

Se nám tu diskuze trošku rozjela, už to teda nechám asi na výběru mezi Yamahou, nějakým Denonem na hifibazaru (také jsem je tam občas viděl), anebo ten starý retro kousek, který mým už vyzkoušený. Pokud mě ten zvuk nebude vyhovovat, tak zkusím poslechnout v Brně VMAudio, které jsou údajně za tu cenu bez konkurence.
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 27. 10. 2014 19:03

Ono je hlavně třeba si uvědomit jak moc je hodnota rychlosti přeběhu svázané s výkonem zesilovače a jeho stabilitou. Obecně platí že čím je zesilovač výkonnější tím větší potřebuje hodnotu SR aby byla zachována výkonová šířka pásma. Čím větší chceme dosáhnout hodnoty SR tím více na hranu stability se dostáváme a o to více musí být konstrukce vymakanější. To znamená nejen vlastní schematický návrh, ale i osazené součástky a co je opravdu velmi důležité je kvalitní návrh desky plošných spojů a zkušenost člověka který následně na tomto základu navrhne vhodné kompenzace obvodu (které ovlivňují obojí). Proto si také někteří výrobci návrhy DPS chrání (používají vícevrstvé desky). Výsledek se projeví zejména na výškách, jejich čistotě, přirozenosti a chcete-li vzdušnosti. Tedy pokud je to provedené celé správně. Pokud máte rychlý zesilovač s velkým SR ale není dostatečně stabilní tak to může celý projev naopak shodit. To je ale věc která se od stolu vyhodnotit nedá pokud k tomu není přiložená dosti rozsáhlá sada měření, kterou komerční výrobci nezvěřejńují (v DIY se to však dělá relativně často u lepších konstrukcí - je tedy možné si vygooglit jak to vypadá). Ztoho plyne že je dobré vědět SR hodnotu zesilovače, větší je lepší (ale ne za každou cenu), určitě se však nedá se řídit čistě jen tím jak si "někteří" lidé zřejmě myslí.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 10. 2014 19:19

Ano, je to tak a díky za dopřesnění jednoho z uvedených parametrů.

Ta zmínka o SR vznikla jako reakce na nesmyslné tvrzení, že zesilovače se shodným frekvenčním rozsahem (ve shodné toleranci), shodným zkreslením a shodnou úrovní šumu, znějí shodně.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 27. 10. 2014 19:27

Proto jsem to psal - neznějí. Zvláště když víme že zkreslení není jen jedno. Někteří lidé to ale nechtějí vědět - raději žijí v matrixu :)
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sands1 28. 10. 2014 03:50

Petulda vravis že AVR v rovnakej cene bude znieť v stereu horšie ako zosilnovac yamaha RN500 možno by si nám mohol napísať konečne kedy si porovnával AVR so zosilnovacom prostredníctvom DBT a nie nezmysly o slew rate či recenzie stereophile ktoré sú samozrejme čisto subjektívne prózy neoverene DBT testami.
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Petulda 28. 10. 2014 07:57

14. 7. 2014
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sands1 28. 10. 2014 10:45

Vtipne. Myslím že je každému jasné, že nikdy. Tak asi tolko o tom ;-)
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ThalesX 28. 10. 2014 16:31

14.17.2014
viewtopic.php?f=1709&t=1216791

-----------------

Nevím ani proč, možná protože jsem dělal pořádek v šuplíku s plackama, možná proto že je dnes venku tak hezky, ale vzpomněl jsem si na jednu takovou scénku:

"Já si nemohu pomoct," odpověděl vážně Švejk, "já jsem byl na vojně superarbitrován pro blbost a prohlášen ouředně zvláštní komisí za blba. Já jsem prosim ouřední blb"
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sands1 28. 10. 2014 16:48

Neviem co si tym odkazom chcel dokazat, ale dalsia blbost z tvojej strany :-D
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dkdkdk 28. 10. 2014 19:20

..a já mám tak rád The Beatles :-( . Škoda jich.
dkdkdk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prezdika 28. 10. 2014 20:04

sands1: ty máš dost :lol:
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 29. 10. 2014 08:11

Písku, nic si z toho nedělej, že věci, kterým nerozumíš, v tobě vzbuzují agresivitu a pocit, že jsou to blbosti. To je jen přirozená obrana tvého nevyzrálého organismu. Jsme tu na vcelku demokratickém fóru, tzn. nikdo a nic ti nebrání myslet si, že rychlost přeběhu je nesmysl. Nám všem ostatním zase nic nebrání si díky tomu o tobě myslet to, co si myslíme. Tak to prostě je ;-).

V jednom s tebou ale vlastně musím souhlasit. Čistě podle výrokové logiky je pravdivé tvrzení, že všechny zesilovače se shodným šumem, zkreslením a frekvenčním rozsahem znějí stejně. Je to proto, že na světě neexistují 2 zesilovače, které by tyhle hodnoty měly shodné. Liší se vždy, a to i shodné modely jedné firmy.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka