Jaký receiver Onkyo do 18000Kč

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod one.man 7. 10. 2012 11:26

Kozel.S píše:Požadoval bych od něj upscaling na FullHD a to i z kompozitního a komponentního vstupu na HDMI a THX certifikaci.

Onkyo 515/616/717/818 má upscaling pouze z HDMI vstupu, upscaling z analogu neumí!
one.man
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 7. 10. 2012 12:27

upscaling má každá TV, takže to bych ani u AVR moc nepožadoval a moc ostré Full HD z kompozitu bych taky moc neočekával.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kozel.S 7. 10. 2012 18:58

Nevím jak 515,ale 616 a vejš má upscaling jak z kompozitního,tak z komponentního na FullHD až 4k do HDMI. Teda jestli v originálním manuálu ze serveru onkyo nekecaj. Mám ho trošku proštudovanej :-) A jinak mám spoustu věcí nasdílený na síti (hudby,filmy) a líbí se mě u toho Onkyo také síťové funkce,přehrávání přes DLNA a z youtube,atd. A ten upcsal sice ty TV mají,ale rozdíl mezi TV s a bez upscal je cca 2-3 litry,tak teď koupím receiver,který to umí a potom zas ušetřím za TV. A co jsem četl,tak obvody,které se starají v Onkyo 616 o upscal (Marvell),tak jsou hodně kvalitní.
Kozel.S
Junior

Odeslat příspěvekod jito 7. 10. 2012 19:35

Kozel.S píše:také síťové funkce,přehrávání přes DLNA a z youtube

Tím Youtube myslíš video přes reciver po síti???
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kozel.S 7. 10. 2012 19:47

No psali,že receiver umí přehrát video z youtube.Samozřejmě,pokud je připojen k síti,která má připojení k internetu.
Kozel.S
Junior

Odeslat příspěvekod jito 7. 10. 2012 20:19

Tak o této informaci hodně pochybuji...
Mám doma model 809.I v manuálu je napsáno,že po LAN lze přehrát pouze MP3 a WMA.
Ostatní audio formáty jako FLAC,Ogg atd. se přehrají z USB.
Osobně ani netuším,jak bych tam to video dostal.V settingu recieveru by musela být nainstalovaná Youtube aplikace,nebo nějaký SW přehrávač videa-a to tam není.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kozel.S 8. 10. 2012 06:42

Tak se omlouvám,přehrávání z youtube umí BluRay přehrávač,který k tomu chci pořizovat. Jsem si ty manuály pročítal tak nějak paralelně,tak jsem to trošku domotal :-)
Jinak ten upscal z kompozit a komponent to opravdu do HDMI umí.
Ale je pravda,že letošní modely jsou trošku dražší a 609 umí témař to samé,jak 616,ale 609 nevím kde sehnat.
Kozel.S
Junior

Odeslat příspěvekod icdesoft 8. 10. 2012 07:51

To jito: jste si tou informací o omezené podpoře formátů při přehrávání přes LAN jistý? Mám model 808 a ten přes LAN zvládne ty samé formáty, jako přes USB - není tam žádné omezení. Pochybuji, že by to u o rok mladšího modelu bylo jinak...
icdesoft
Junior

Odeslat příspěvekod Kozel.S 8. 10. 2012 10:05

Co se týče hudby,tak 616 zvládá přes DLNA MP3 a WMA.FLAC už přes DLNA nejede,ale tam je problém v tom,že DLNA tento formát nepodporuje. FLAC funguje,při streamování z PC do receiveru přes LAN,to už si s tím poradí.

-- 8. 10. 2012 11:17 --

Teďkom jsem našel na hifibazaru za pěknou cenu ONKYO TX-SR806. Koukám na něj,že sice nemá síťová funkce,ale potom jsem projížděl BluRay přehráváče,z kterých asi nějaký pořídím a každý síťové funkce má,některé i lepší,jak ta 616. Tak přemýšlím,jestli nejít do té ONKYO TX-SR806 a síť řešit z BluRay přehrávače. Tím bych vyřešil i problém s gramofonem.
Kozel.S
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 8. 10. 2012 12:19

za ty penize co tam je tak je to bez debat..
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 8. 10. 2012 12:29

Jak bylo dále popsáno:
po protokolu DLNA je podporována MP3 a WMA-FLAC není "vidět".
Ale když se streamuje z PC do sítě,tak fungují i ostatní formáty-je to takto popsáno i v návodu,a uživatelem Kozel.S.
Já osobně stream v domácí síti nepoužívám,nemohu to tedy potvrdit...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kozel.S 23. 11. 2012 18:13

vanDave píše:Pokud nebudeš v nejbližší době upgradovat repro, tak k nim kvalitativně stačí Onkyo řady TX SR/NR 5xx. Magnat supreme je lowendrepro, takže je zbytečný k nim kupovat AVR střední/vyšší třídy.

Jenom dodám,že asi půjdu do Wharfedale Diamond 10.2,po poslechu ve studiu. Doufám,že tyto repra už jsou důstojným partnerem pro Onkyo 806 :-)
Jinak receiver je doma a nemůžu si vynachválit,oproti 505 co jsem měl předtím,tak přehledné nastavení a všechno bezproblémů,zvuk opoznání lepší a prokreslenější,ale více poznám až potom asi na těch Wharfedale. K tomu BluRay Pioneer BDP-440, po vánocích Wharfedale 10.2 a potom začnu skládat komplet 5.1 od Wharfedale. Budu asi potračovat Wharfedale Diamond 10.CS a surroundy Wharfedale WH - 2 Surround. Sub budu řešit až ještě dál.
Kozel.S
Junior

Odeslat příspěvekod farbakp 23. 11. 2012 20:54

Ahojte, som cerstvym majitelom Onkyo TX-NR 717 a zaujimalo by ma aky pouzivate DLNA server. Poradite nieco osvedcene..? Doteraz som mal starsi receiver bez Ethernetu, takze nemam skusenosti..
farbakp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 23. 11. 2012 21:15

Mám odzkoušené Samsung media share,i Serviio.Oba s Onkyo fungují bez problémů.
Pokud nějaký soft nechceš používat,tak stačí nasdílet pomocí OS.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kozel.S 24. 11. 2012 09:20

Já mám řešený DLNA přes HTPC. Mám ho zamaskovaný,jako hifi komponentu :-) Ale používám ho i jako norm PC.1 výstup z grafiky mám natažený do receiveru a druhý mám spolu s USB kabelem tažený 10 metrů do rohu místnosti,kde mám malej stoleček s monitorem a USB HUBem,kde mám klávesnici,myš atd. Takže takovej hybrid mezi HTPC a obyčejýnm PC :-) Jinak toho nepořádku si nevšímejte,dneska budu předělávat poličky,takže mám všechno všude :-D
Přílohy
DSC02047.JPG
Kozel.S
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka