Sony STR-DN610 nelze připojit gramo?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod veroniqua 23. 1. 2014 14:56

Dobrý den ,mám zesilovač Sony STR-DN610 a nejde mi tam nikam připojit gramo,respektive jde do audio inputu od jinzych zarizeni,ale nevyda to ani hlasku.Takze pedpokladam,ze ten zesilovac nema vstup na PHONO respektive nema zabudovanz predzesilovac pokud se nepletu. A ma otazka zni prosim,vedel by nekdo o nejakem cenove prijatelnem reseni ja stary SONY gramofon LH 150 tusim.pripojit abych si mohla hrat i desky?
Dekuju moc
veroniqua
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 1. 2014 16:09

Nejlacinější by asi bylo koupit nějakej sestavenej modul nebo si nechat sestavit stavebnici - ale musel by se k tomu koupit ještě zdrojík (tzv. "trafo do zdi" = adaptér) a nějaká škatulka, do který se ten předzesilovač schová.
http://www.flajzar.cz/zesilovace/zesilo ... enosku.htm
http://www.flajzar.cz/predzesilovace-a- ... iltrem.htm

Zdrojem může být jakýkoliv adaptér s výstupním napětím 12-15V.
Celkový náklady by se mohly vejít s rezervou do 500,- Kč.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod veroniqua 23. 1. 2014 17:19

Parada:-) Jedoznacne si me utvrdil v tom,ze si koupím gramo z předzesilovačem než abych montovala nějaký součástky.Jen dotaz,kdzž bude mit gramo v sobě předzesilovač tak pak už bude jedno do jakeho audoo vstupu ho zapojím?!
veroniqua
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 1. 2014 15:25

Ano, pokud bude mít vestavěnej předzesilovač, je to jedno do čeho se "píchne" - pokud to bude vstup k tomu určený, tedy EXT, AUX nebo LINE IN.
Větší problém bude, že většina těch gramců s už vloženým předzesilovačem jsou kvalitativně low-endy až šitky toho nejhrubšího zrna. Ten starej gramec Sony bude pravděpodobně kvalitnější... Než bych něco rovnou koupil, být na Tvým místě sem dám konkrétní otázku - "tohle a tohle, koupit nebo ne?" - je tady vícero lidí, co dokážou odpovědět ano nebo ne.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod veroniqua 24. 1. 2014 16:23

no ja kupuju tohle:
http://www.czc.cz/sony-psl-x300usb/105183/produkt

uz sem to objednala.Hlavn ze to bude hrat,nejsem zazadna audiofilka,proste at to nejak hraje. Doted sem mela PS LX 150 Sony
a
veroniqua
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krásný starý stroj 24. 1. 2014 20:12

Skoda peněz.Ale respektuji.
Audio-Yamaha MCS1330b,walkman Panasonic,iRiver T9,Sen HD239,
sub Velodyne,DAC box S usb Project,
Video-Panasonic TX-L47DT50,BDT-220,sat MASCOM MC5300,Topfield 7700,
Pc-HP ProBook4520s
Historia magistra vitae
Krásný starý stroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod veroniqua 24. 1. 2014 21:03

Pro me to skoda penez neni pro me je to akorat...na drazsi nemam... a nejaky predsilovaci stavebnice rozhodne stavet neumim:-)Chapu ze gramec za 10 tisic bude podstatne lepsi ,ale take budu muset obcas nakrmit deti jinak nez analogem:-)
veroniqua
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 1. 2014 21:18

Vůbec se nemuselo jednat o "desítku", protože minimálně o třídu kvalitnější ProJect Debut stojí podle provedení ± pár stokorun kolem "Masaryka" = dá se pořídit za obnos v těsný blízkosti 5000,- Kč...
EKKAR
VIP uživatel