amatérská sestava

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod nikoho 3. 3. 2014 11:05

ahoj, jsem tu nový a chtěl bych poradit ohledně mé sestavy - zda si neodpálím zesík a moje ušiska nepřijdou k újmě :)
nové téma jsem zvolil záměrně pro podobné neumětely..

zesilovač:
PIONEER A X50 (vintage řada někdy kolem roku 81')
výkon má 2x 40W, 8 Ohm
tuner:
PIONEER F X50

Bedny jsem pořídil starší regálovky a zde je největší problém - bojím se, abych toho krasavce nahoře neodpálil, bo impedance beden je na štítku 4 - 8 Ohm, což mě děsí..
typ: KLH 410, 70 a 90 Watů..

Chci si pustit spousty fajn hudby na LP, mám k tomu samosebou gramec, ale problémem jsou v podstatě jen ty divně označený bedny 4 - 8 ohms, protože na diskuzích o tomto tématu kolují dost legendy typu - zapoj a uvidíš, případně ucejtíš..

Poraďte mi, případně dodejte odvahy nebo se neudržim, zapojim to a budu doufat, že to neodkouřim :(
Díky všem
nikoho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Denkez 3. 3. 2014 11:59

Jmenovitá impedance... pokolikáté už?

Pokud je na bednách údaj 4 - 8 ohm, tak jsou určeny (jaké překvapení) k zesilovači se jmenovitou impedancí 4 - 8 ohm, tj. 4, 6 nebo 8 ohm.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nikoho 3. 3. 2014 12:23

tak fajn, já jen - že z těch "několikráte" omílaných odpovědí jsem se dozvěděl velké prd :) proto jsem také téma vytvořil..
dám semka vědět, jak to dopadlo, ať máme všichni radost - za téma s jmenovitou impedancí se tedy ještě jednou moc omlouvám a pokud bude vše OK - klidně toto téma i vlákno smáznu, ať tu nezahnívá :) [teda pokud to jde]
každopádně, díky moc za odpověď
nikoho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod šeďour 3. 3. 2014 13:25

No jo, snad to čtyřohmový minimum zesilovač zvládne bez větších problémů... :hm

Moc to nehul !
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod konecnyvopa 4. 3. 2014 08:46

Jmenovitá impedance 4-8 ohm - měřil jsem ji na více takto označených repro, a pohybuje se kolem 6,2 ohm
Rotel RB-1552 + RC-1580, NAD, Yamaha, Audio Physic Classic, Triangle, Heco Celan GT 702, DALI, XAVIAN, USHER, CA DacMagic
konecnyvopa
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 4. 3. 2014 09:47

...což potvrzuje skutečnost, že takto označené bedny mají jmenovitou impedanci 8 nebo 6 ohm a mohou se tak bez obav provozovat i na 8 ohm zesilovači.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohanCZE 6. 5. 2014 19:54

Zdravim,
(jsem úplný nováček, za tento víkend jsem posbíral tolik info na foru, že jsem zmaten). Domácí kino umřelo a nastává nákup něčeho jiného.
Co od toho požaduji -
1, 2.1 zvuk (5.1 už mne nebere)
Mám repro, ale zvažuji nákup Bowers & Wilkins, model B&W DM603 (bazar 5.000kč) + mám Subwoofer JM lab Cub active.

2, Optický vstup pro zvuk z TV a externího CD.
Líbil se mi AC receiver DENON AVR-1610 (bazar 4.500) .. kvuli HDMI vstupum

3, Propojení PC (8metrů vzdálenost) bezdrátově do AC receiveru.
- bud Bluetooth (http://www.czc.cz/sony-bm10-bluetooth-m ... 62/produkt) mám strach ze špatné kvality přehrávání FLACu
- nebo HDMI (http://www.conrad.cz/hdmi-dlna-receiver ... ho-prenosu) nevim, zda-li bude fungovat
- nebo čina (http://www.ebay.com/itm/hv-Audio-Video- ... 51bc9f3e12)

Děkuji za jakoukoliv reakci a radu

Johan
Naposledy upravil JohanCZE dne 6. 5. 2014 22:01, celkově upraveno 1
JohanCZE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dkdkdk 6. 5. 2014 20:10

Když už napsat stejný dotaz do jiného vlákna, tak i s "Optikickým" kabelem, co?
dkdkdk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohanCZE 6. 5. 2014 22:01

Napsal jsem žádost moderátorovi o smazání v jiném vlákně než zde.
A jsem rád, že jste přispěl hodnotným příspěvkem a radou. Dám si příště pozor na překlepy.

Johan
JohanCZE
Kolemjdoucí