Hlasité lupnutí na Pre-Out Sub AV receiveru

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wishmaster 7. 6. 2014 12:52

Mám problém u receiveru Pioneer VSX-D2011. Při každé změně vstupu, režimu (stereo/direct/Multi), při každém vypnutí (ať Standby, tak Power) a při určitých úkonech při nastavování repro se za subwoferu ozve hlasité lupnutí (jeden výkmit membrány). Při zapínání receiveru to nedělá. Subwoofer je zapojený jak má na Pro-Out Subwoofer. Lupnutí je poměrně dost silné - při nastavení asi 20% na subwooferu, skoro 1 cm výchylka membrány. Z reproduktorů se nic neozývá, pouze ze subwooferu. Jinak vše hraje a funguje jak má. Ostatní Pre-Out výstupy jsem nezkoušel.
PC, Esi Juli@ ► Denon DVD-A1 opamp mod ► Sapphire SE amplifier + Direct audio AF-1 MK2 supply filter ► Denon AH-MM400
Notebook ► iBasso DX90 ► Pro-Ject Head Box SE mod ► Denon AH-MM400
Wishmaster
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 6. 2014 21:46

Servis.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stump 8. 6. 2014 20:27

Nebo si zvyknout vypínat a zapínat sub manuálně. Já sub taky zapínám manuálně.
Audiovizual Dj a Fotograf
stump
Junior

Odeslat příspěvekod Wishmaster 9. 6. 2014 10:28

Subwoofer je B&W PV-1. To by opravdu nehrozilo vzhledem k tomu, jak má umístěné a kontruované ovládací prvky :D
Nehledě na to, že by to nebylo řešení, protože údery se ozývají i když se přepnou vstupy nebo i jen se přepne signál mezi 2.0 a 5.1.
Jinak jsem našel, že problém je ve vadném mutingu výstupů zesilovače.
PC, Esi Juli@ ► Denon DVD-A1 opamp mod ► Sapphire SE amplifier + Direct audio AF-1 MK2 supply filter ► Denon AH-MM400
Notebook ► iBasso DX90 ► Pro-Ject Head Box SE mod ► Denon AH-MM400
Wishmaster
Junior

Odeslat příspěvekod stump 9. 6. 2014 16:26

Já to myslel tak že dáš na sub dálkově řízenou zásuvku a pak není problém ho zapínat ať má ovládání jakkoliv mizerně přístupné. Takže žádný "opravdu nehrozilo" ale pohodička z křesla. Můj sub má v pohotovosti spotřebu jak blázen a tak ho vypínat je už finančně zajímavé
stump
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 10. 6. 2014 07:26

stump:
Co to je za pitomost, řešit evidentní poruchu AVR vypínáním subu? Je třeba odstranit příčinu, ne se tvářit, že neexistuje a vymýšlet nějaké cestičky okolo typu koupě a instalace dálkově ovládané zásuvky a pak vypínání subu na 2 vteřiny např. při přepínání vstupů :oboze.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šeďour 10. 6. 2014 07:57

To, že je to na relamaci, nebo to patří do servisu je jasný a Peťulda už to tady psal.
Autora dotazu trochu chápu...on sice ví, že se to nevyřeší samo a ani nebude stačit přístrojem zatřást, nebo do něj klepnout, ale, že ho čeká nepříjemnost v podobě návštěvy servisu a tam se mu nechce.
Reklamace je nadlouho, servisní zásah je drahej.

No, pak teda zbejvá ještě jedna věc...a to...na lupání si zvyknout.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stump 10. 6. 2014 20:37

Petuldo žádná pitomost ale jedna z cest. Servis je pro někoho jasná věc pro jiné až to poslední. Jakou cestou se vydáš je na každém. Stačí když člověk má servis trošku z ruky apod
stump
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 11. 6. 2014 07:16

Vypínat sub při každé změně vstupu nebo nastavování repro je pitomost na n-tou, ne řešení problému. Pošta je v každém malém městečku a receiver není problém během 15 minut zabalit naprosto neprůstřelně. Slova o nedostupnosti servisu jsou jen výmluva.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN